Bravo Nikol, Cristina !Flori de mai-iun2010 (81)
Raspunsuri - Pagina 20
gabriela_s spune:
Neata, ce faceti?
Felicitari celor doua noi mamici,Cristina si Nikol!
Celelalta Cristina,bucura-te de ultimele zile cu burtica si lasa ca iese cand o fi timpul...Eu nu as mai opta pt nastere indusa,am o experienta la activ,nu pot spune ca a fost rau,dar as lasa lucrurile sa vina de la sine,zic si eu .
Nana ,Corina,Veronica,Ale si nu am mai retinut cine era in depresie ante-partum
va asigur ca o sa fiti niste mame excelente-fiecare in felul ei,pentru copilul ei.
Eu am avut-o pe Adriana la 21 de ani,tati 23...Practic copii cu copil,chiar daca amandoi eram oarecum independenti,lucram samd.Daca intre parinti exista iubire si intelegere ies toate,iar un copil nu are cum sa strice o relatie.Noi am reusit sa ne gasim ritmul usor usor,sa avem timp si pentru noi,nu doar pentru copil.
Sa stiti ca asa tineri si cum eram,ne-am dorit de la inceput sa ne descurcam singuri si a fost foarte bine.Noi am vrut sa ii facem si baita,si de toate fara sa se bage nimeni.Cand toate rubedeniile imi sareau in cap ca infometez copilul,el era langa mine si ma incuraja sa o alaptez asa cu chiu cu vai,el m-a ajutat sa ii fac baie,noaptea se trezea si el si faceam cu randul ture,ture prin casa-cand avea colici,noroc ca a fost o perioada scurta,pana am inteles eu unde anume greseam(cum plangea o alaptam,ii dadeam lapte prea des,nu apuca sa digere o masa ca veneam cu alta peste si tot asa).
Mama cu adevarat am inceput sa ma simt cand am constientizat raspunderea pe care o am,aceea de a creste un omulet,de a o educa,de a o invatat multe lucruri,de ce sa se fereasca,ce e bine,ce e rau,adica mai incolo dupa varsta de un an,spre doi ani chiar.Pana la 6 luni cel putin,relatia a fost bazata mai mult pe instincte,ea era puiul meu si depindeam una de cealalta,ea ma cauta disperata cu manutele si planea,eu o hraneam,o ingrijeam,etc.Acum e altfel,cand ma cheama noaptea langa ea sa o mangai ca a visat ceva urat,sau cand vine la mine,ma priveste asa cu drag si mangaie pe fata, imi spune ca sunt mamica ei draga,e o relatie evoluata din punct de vedere emotional,e si normal,ca doar si ea si-a dezvoltat emotiile,gandirea,suntem la alt nivel,na,nu pot compara cu dependenta unui bebelus fata de mama lui(sau oricine e in preajma sa ii dea ceea ce are el nevoie atunci).dar e fara sa trecem prin toate etapele astea nu se poate,e adevarat ca e greu pana ne invatam cu ei,pana invatam de ce plang,cand plang,dar merita facut efortul,pentru cine si-a dorit copii.cat despre relatia dintre parinti,cel putin la noi,fata e foarte fericita cand ne vede pe noi pupandu-ne,imbratisandu-ne,nu ne-am ferit niciodata sa facem mici gesturi din astea in fata ei.e placut acolo cand ii faceti baie copilului,sa va mai strecurati cate un pupic,mai ales ca nu va mai fi timp de dragaleli ca inainte,trebuie profitat.si sa nu faceti nimic crispati,stresati ca aoleu daca nu iese bine,daca gresesc,copiii simt si e mai rau asa...eu am zis mereu,mai bine sa fiu o mama relaxata si zambitoare,decat una chitita sa faca totul perfect,mereu super concentrata.am mai dat-o si in bara,e drept,si eu si taticul.apropo de tatic, nu l-am bodoganit niciodata,sunt fericita ca se implica,chit ca uneori i-a facut laptele praf aiurea,diluat,sau nu i-a incalzit suficient apa pentru baie,sau i-a dat sa manance fructele inainte de piureul de legume...e bine sa nu le taiem elanul!!!
va mai scriu peripetii din viata de parinte,daca va ajuta sa mai prindeti curaj
sau puteti citi si pe blogul meu,postari mai vechi.
Va pup,diseara merg la doctor,sa vedem ce aflam si noi...
Nananu te ingrijora de greutatea de la eco,chiar de curand ma uitam pe ecografiile de la prima sarcina,la 38 de saptamani avea 3750 la eco si bebe a iesit din burtica dupa inca 3 saptamani,cu 3500.Nu e strict,ecograful iti face un calcul estimativ,pe baza celorlalte masuratori,cat de lungi sunt membrele,cat de mare e caputul,samd.
De ce vrea sa iti faca cezariana medicul tau?Nu vrei tu sa nasti natural sau ai contraindicatie?
Cel putin acolo unde voi naste eu se merge pe ideea ca,in lipsa unei contraindicatii,se incearca mai intai nasterea naturala si abia dupa, daca sunt semne ca travaliul e fara succes,te taie,altfel...mai greu.
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
36+ Alexandra Ioana
Blog de mama si nu numai
cris_09 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madamar Uf, oare exagereaza presa, sunt normale cazurile precum cel de aici: http://www.bzi.ro/gravida-chinuita-cumplit-in-maternitate-video-168914 ... sau e o practica atit de defectuoasa in TOATE spitalele romanesti???!!! Ma apuca groaza: si eu nasc tot aici si poate ca alegerea cezarienei ma va feri de experiente similare... .Marlena (Mary) 37+cu minune de Tudor Mateo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMR 3 saptamini ![]() ![]() Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel! |

i-a gasit acum cand trebuie sa nastem noi...Pana acum mi-a placut,am zis ca se pun pe ei si or sa se mai normalizeze lucrurile macar pentru o perioada..dar deja e prea de tot...nici nu vreau sa mai citesc pana nu nasc
poze
Cristina
40+ cu Sebi
AMR:suntem in prelungiri
corinasmile spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madamar Uf, oare exagereaza presa, sunt normale cazurile precum cel de aici: http://www.bzi.ro/gravida-chinuita-cumplit-in-maternitate-video-168914 ... sau e o practica atit de defectuoasa in TOATE spitalele romanesti???!!! Ma apuca groaza: si eu nasc tot aici si poate ca alegerea cezarienei ma va feri de experiente similare... .Marlena (Mary) 37+cu minune de Tudor Mateo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMR 3 saptamini ![]() ![]() Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel! |
OMG

Corina
32s+ cu Maria
AMR 8s- si apoi...
aleesicoo spune:
buna fetele
Gabriela_s , mi-a prins foarte bine mica povestioara din viata ta si am invatat cate ceva!
practic nu stiu de ce imi este mai frica!! stiu ca cu timpul voi invata sa fac si eu ce este mai bine pt puiul meu, ca nu se naste nimeni invatat, dar totusi am o teama, nu stiu de ce , poate si din cauza hormonilor!
si aseara am tras o partida de plans, si ii ziceam sotului ca nu ma mai iubeste nimeni
si el incerca saracul sa ma lin spunandu-mi ca el ma iubeste si vede ca nu mai pot dar nu pot claca acum, ca fetita noastra are nevoie de o mamica puetrnica, eee si dupa vb astea iar m-a bufnit plansul
ma rog la dzeu sa mai stea bebelina inca 3 sapt, macar sa facem 38 de sapt.
nu da semne ca ar vrea sa ne intalnim, dar eu o rog in fiecare seara
poate ca m-am speriat de ce povesteau fetele de noptile cu colici si depresia post-partum
in fine....imi revin eu....
asa creste bebicu
pozici cu noi
ale
cu printesa Karina Florentina in35 sapt
ma
Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
AMR:4 SAPTAMANI SI VINE PRINTESA!! 

mommy_to_be spune:

Felicitari Cristina! Bine ai venit pe lume Matei! Sanatate multa, refacere usoara si mult laptic!

Laura, ce bine ca totul a decurs cu bine!!! Ma bucur ca a fost mai usor decat prima data, insa mi se pare foarte urat din partea doctorei tale ca nu s-a deranjat sa vina la nastere. Important e ca acum sunteti bine amandoi, iar Dragos e un bebe papacios, grasunel si sanatos.
Alina, ce nazdravan e puiutul tau!!! Bine ca e sanatos si nu are nimic la cap. Cred ca v-ati speriat foarte tare.
artu, ce misto ca ai lapte din plin... mi-as dori si eu asa mult lapte pentru Maya.
Nico, infiorator ce povestesti tu acolo despre lovitura surorii tale. Cred ca daca mi se intampla mie nu mai stiam ce sa fac cu ea de agitata si plansa ce as fi fost... Cati ani aveai tu?
Cris, ti-am zis eu ca bebelul tau are personalitate nu gluma
Mai vrea sa stea putin la dospit. Cat despre epidurala la Giulesti, cand eram in Buc si eu aveam ganduri de nastere naturala si trebuia sa nasc la Giulesti, iar doctorita mea mi-a spus acelasi lucru, ca nu trebuie sa vin cu ea de acasa, dar ca acolo se face contra cost.
Andrada, ma bucur ca ai avut o noapte mai linistita. La cat mai multe!
OanaMar, mai avem la odisee fete cu Streptococ B, si din cate am inteles eu nu e asa de tragica problema. Nu te stresa pentru ca asta cu siguranta o sa-ti faca mult mai rau decat streptococul. Ia-ti cumintica tratamentul si totul va fi bine, vei vedea
Mary, Sa-ti fie de bine petrecutul de aseara. Ce activa esti!!! Super. Eu nu-mi mai permit... cum stau mai mult in picioare, pe scaun, sau merg, incep sa am dureri ca la ciclu si mi se intareste burta. Ieri m-am cam speriat din nou, asa ca pana vine sotiorul, duminica, stau cumintica. Ar fi culmea sa fac o nefacuta acum, pe ultima suta. Sa va iasa fain petrecerea surpriza!!! Nasol cu farmacista... si eu as fi facut spume in locul tau!
Viriniana, felicitari pentru bebica grasunica. Imi pare rau de circulara... da ce sa-i faci? Nu ai de unde sa stii cum se misca si rasuceste bebe pe acolo. Si cezariana de-o fi, important e sa fie bebe si mami sanatosi.
corina, iti inteleg atat de bine starile... si eu abia am asteptat sa raman insarcinata, iar acum mai am momente negre in care ma intreb cum ma voi descurca si ce se va intampla de fapt cu viata noastra... important e ca-mi revin repede si incerc sa gandesc pozitiv
Asa sa faci si tu! Va fi bine, vei vedea. Ne vom consilia reciproc in parc![]()
Anca, felicitari pentru vestile bune de la eco!

Hai Anamaria!!! Sunt tare curioasa ce porti in burtica! Curaj si asteptam vesti de la tine!

Fetelor, voiam sa intreb pe cine pot sa mai deranjez cu un SMS luni, sa va comunic cum sta treaba. Am vb deja cu Corina, o voi tine si pe ea la curent, insa daca nu va fi prin zona forumului, as mai da cuiva de stire. De fapt sotul o va face, caci eu voi fi cu anestezie generala si nu stiu cat de repede ma voi trezi.
Va las acum. Azi ne vin niste musafiri, vechi prieteni de familie ai parintilor, pe care nu i-am mai vazut de trei ani. Va pup si va doresc o zi super!
Mira
fericita 37+cu
Maya Alesandra
AMR 4 zile 

minunea mea
aleesicoo spune:
mommy, imi poti da mie sms fara sa te gandesti ca ma deranjezi! eu sunt non-stop acs
asa creste bebicu
pozici cu noi
ale
ma

gabriela_s spune:
Mai bine nu mai citim articole din astea horror...se intampla,se intampla multe si vrute si nevrtue.Sunt cazuri si cazuri,oameni si oameni...Cand am nascut a fost cu mine in salon o femeie de la tara,nu avea medic,nu stia ce e aia epidurala,astia nu mai aveau oricum truse in spital,dar in fine...n-am sa uit cat de frumos ii vorbeau si cum s-au purtat cu ea,atat asistentele din tura respectiva cat si medicul care era atunci de garda,asta desi era "venita de pe drumuri" ,nici dosar cu analize nu avea macar.o fi avut bafta,ce sa zic.marlani sunt peste tot,chiar si la privat dupa cum s-a vazut din povestea cu CMU,sa ne rugam sa nu ne iasa tocmai noua in cale...
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
36+ Alexandra Ioana
Blog de mama si nu numai
aleesicoo spune:
Gabriela, fetita ta o sa isi serbeze ziua pe 30 august o data cu mine! de Sf.Alexandru!
eu atunci sunt si nascuta!
asa creste bebicu
pozici cu noi
ale
ma

corinasmile spune:
Mira, stai linistita, ca pentru tine stau lipita de forum luni toata ziua! ![]()
Si Andreas deja are nr meu, asa ca esti asigurata! 
Corina
32s+ cu Maria
![]()
AMR 8s- si apoi... 

Tudor Mateo