doresc un sfat
am nascut in urma cu noua luni prin operatie de cezariana.dupa nastere au aparut complicatii dar care s-au rezolvat cu succes.stresul a fost asa de mare in cat am facut crize de anzietate si depresie.acum merg la psiholog.as dori niste sfaturi sa scap de depresie cat mai repede.nu o mai suport.multumesc
Raspunsuri
Deus spune:
cat de des mergi la psiholog si de cand? nu simti nici macar o raza de soare?
Nu exista o reteta minune, cu ajutorul psihologului ai sa treci pesteplus eu iti recomand cu toata caldura sa iei niste vitamine si MG-B6 si in masura in care timpul si sanatatea iti permite sa te apuci de orice forma de sport.
Multa sanatate si gandeste-te ca dupa ploaie iese soarele
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
ramonapreda spune:
eu sunt de parere ca in proportie de 80% la tine e solutia. tu trebuie sa lupti si sa iesi din starea asta. relaxeaza-te ,cere ajutorul cuiva si incearca sa ai mai mult timp pt tine,sa faci lucruri care te fac sa te simti bine.la tine e tot secretul.
nu-i da mare importanta,ia-o ca atare , sunt foarte multe femei care trec prin asa ceva.
DanaAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilutz79 am nascut in urma cu noua luni prin operatie de cezariana.dupa nastere au aparut complicatii dar care s-au rezolvat cu succes.stresul a fost asa de mare in cat am facut crize de anzietate si depresie.acum merg la psiholog.as dori niste sfaturi sa scap de depresie cat mai repede.nu o mai suport.multumesc |
probabil ca la tine s-au acumulat mai multe: depresia post partum cu stresul problemelor post cezariana, oboseala ce deriva din ingrijirea sugarului, iarna lunga si urata pe care am avut-o...alte probleme personale...sfatul meu e sa te bucuri de vremea frumoasa, sa iesi cu copilul afara cat mai mult si cauta un grup de mamici cu care sa colinzi orasul, plaja si parcurile ... ai sa vezi incet, incet depresia te lasa, incearca sa dialoghezi si aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151713&whichpage=1 ...sunt mamici din cta
toate cele bune...
bobitamica spune:
Lilutz....cred ca stiu despre ce este vorba...am trecut si prin ce spui tu,dar din fericire am reusit sa ies...Psiholoul este foarte bun pentru ca el te poate ajuta sa vezi unde este problema,dar din pacate numai tu poti sa treci singura peste ea.
Cere ajutorul sotului..la mine a functionat. Au fost luni de zile in care plangeam zilnic. Ca si fetele te sfatuiesc sa iei si niste magneiziu Forte. Pe mine m-a ajutat. Incearca sa lasi copilul o data pe saptamana cu mama ta sau cu cineva si iesi cu sotul tau in oras. Sau incearca sa faci ceva care sa iti faca placere....Nu face singura totul...adica spalat,calcat,piata,copil si altele....eu asa am facut si am gresit....
Faptul ca ai scris aici e un inceput bun. si pe mine m-a ajutat...fetele sunt exceptionale si e mai usor sa treci peste atunci cand vezi ca mai sunt si altii care au patit asa...
Depresia postpartum edestul de pacatoasa,dar se poate scapa de ea....
Mult curaj ca vei reusi!!![pup
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
Anculina spune:
Buna,
Am sa incerc si eu sa te ajut.
Sunt si eu mamica, fetita mea mai are f putin si implineste 6 ani, am nascut tot prin cezariana, mi-a fost si mie extrem de greu si sunt specializata in psihologie.
Ce te supara cel mai tare? Ce te demoralizeaza? Din care ganduri anume iti vine starea depresiva?
"In Our Darkest Hour
In my Deepest Despair
Will you still care?
Will you be there?
I'll never let you part
For you're always in my heart!"
lilutz79 spune:
multumesc mult pt sfat.sunteti niste dragute.momentan zi c eu ca a inceput sa iasa un pic soarele pe strada mea.pup.
Anculina spune:
Ma bucur.
"In Our Darkest Hour
In my Deepest Despair
Will you still care?
Will you be there?
I'll never let you part
For you're always in my heart!"
ingridnen spune:
din cate stiu eu, sedintele de psihologie trebuie "dublate" si de un tratament medicamentos.
Sora-mea din Germania a patit-o cu depresia, cand era bb de vreo 2 ani, si a avut tratament "combinat". Cu efect foarte bun
Ai fost la medic ?
Ingrid si Cristi 7 ani
lilutz79 spune:
am fost dar mi s-a spus ca nu este indicat sa i-au pastile.trebuie sa lupt eu cu mine insami.pastilele sunt cica pt ultima faza.