Ce produse BIO stiti?
Raspunsuri - Pagina 2
beshter spune:
Produse BIO (si dulciuri!) se gasesc si la Mega Image.
Pentru bebelusi, puteti merge la "Leacul", un magazin de produse BIO de pe langa Perla.
beshter spune:
Si am mai aflat si despre nenea asta, care a infiintat prima ferma de oua ecologice din tara: http://www.ecomagazin.ro/prima-ferma-de-oua-ecologice-la-dragasani/
Gabrielama spune:
In Bucuresti sunt urmatoarele magazine de produse bio:
- Leacul - pe strada Hatmanul Arbore, vis-a-vis de Spitalul de Urgenta
- Pukka Food - strada George Vraca, in spate la Cismigiu
- un magazin nou in zona Politehnicii, nu stiu cum se numeste, n-am ajuns inca acolo.
Produse Bio se gasesc si in Carrefour, Selgros, Mega Image, Primavara, unde exista zone speciale bio.
In mare, se gasesc urmatoarele produse: oua, unt, lapte (de vaca sau capra), branza de cateva feluri, biscuiti, paste, seminte de diferite feluri, orez, ulei de masline, dulceata, crackersi, cafea, cioco.
On line:
www.cobilitza.ro
www.biomania.ro
pagina de la sanovita, cred ca www.sanovita.ro
Cosmetice organice: www.rangali.ro
In Selgros se gaseste carne de pui Puiu' light, de la pui crescuti in libertate si haraniti natural.
Cine mai vrea informatii, cu placere. Asa cum am spus in nenumarate randuri, sunt foarte preocupata de calitatea mancarii pe care o mancanc si crecetez cam tot ce se intampla in piata.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
oliviutza spune:
Pretul produselor bio are 2 motive:
- costul de productie care este foarte mare, tot din 2 motive: ingredientele sunt cultivate organic, adica fara fertilizatori chimici, pesticide, hormoni de crestere, ceea ce duce la o productie scazuta comparativ cu culturile neorganice (de exemplu eu am o livada de pruni; daca ii stropesc obtin o recolta de 2 sau chiar 3 ori mai mare decat daca las pomii sa se descurce singuri, iar in unii ani recolta e aproape zero); si motivul doi, extragerea ingredientelor si realizarea produselor se face cu metode traditionale (adica manual), de unde rezulta iar o cantitate mult mai mica si cu un cost mult mai mare. Deci producatorii nu au ce sa faca.
- adaosurile comerciantilor: parerea mea e ca aici se mai poate lucra, pentru ca cei care le comercializeaza de obicei se lacomesc la adaosuri care sunt de cel putin 2-300%. Nu vorbesc numai de supermarketuri, ci si de magazinele online, unde ar trebui sa se mearga pe politica adaosurilor si preturilor mici. Mie preturile magazinelor online de produse bio de la noi mi se par in majoritatea cazurilor enorme. De exemplu, am gasit la 2 importatori acelasi produs (gel de dus cu ulei de masline), 2 producatori (Bioselect si Bioplasis), dar exact acelasi lucru (stiu marcile din Grecia ca sunt cele mai mari), la unul 24 lei si la unul 33 lei. Eu stiu ca mi-am cumparat produse din gamele astea si sunt la exact acelasi pret. Deci exact cum spuneam.
Acum e adevarat si ca produsele bio sunt mai bune decat celelalte, asa ca ar fi normal sa se plateasca mai mult pe ele. Omului i se pare normal sa dea o carutza de bani pe ceva de marca (desi tot chimical), dar vrea produse organice ieftine. Ieri o prietena mi-a dat o replica faina (ne uitam pe o oferta de cosmetice organice), zice: "Mama, ce scump e demachiantul asta, de banii astia imi iau Lancome!". Deci si la mentalitate trebuie umblat, cultura bio e inca in pampersi la noi si daca ceva nu e la moda nici nu prea are succes.
oliviutza spune:
Gabriela, Puiu light se gaseste numai in Selgros? Caut carne "naturela" dar Selgros-ul e prea departe.
nemora spune:
eu personal nu prea mai cred in bio
terenurile pe care se cultiva aceste produse primesc certificat bio daca 3 ani nu s-au folosit chimicale; isa daca terenul a fost cultivat "normal" inainte, e nevoie de zeci de ani ca acele chimicale sa le elimine
si chiar nu cred ca sta cineva sa bibileasca lanul de grau cu mana, si sa-l ingrase numai cu balegar de la vaci care e cert ca au crescut cu iarba de pe un teren bio-bio
iar cu cremele, cata vreme pana ajung in parc inghitim juma de anvelopa, un benzoil acolo in plus e picatura in ocean
fetita a mancat numai carne de pui de casa pana acum si oua de la tzara; cu restul produselor...chiar nu m-am agitat deloc
cred ca a te bucura de viata si a manca sanatos e suficient, fara a ne invinovati ca azi i-am facut pruncului clatite din faina ne-bio.
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
luny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 mai e un subiect pe tema aceasta discutat cu cateva luni (2-3) in urma. s-au dat acolo preturi si adrese de magazine bio / eco in bucuresti. as dori sa inteleg si eu ceva; de ce se mira si multa lume cand vede preturile produselor BIO? nu e normal sa fie mai scumpe? si mai rare? mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
ca incepem o polemica, eu nu inteleg de ce te miri tu ca se mira lumea, cand traim in Ro, salariile sunt infecte, si putini sunt cei care-si permit zilnic lapte de 12 ron kilu'...dar ma rog, daca vrei sa fii malitioasa..da, inteleg..
si Viena e una, Ro e alta, dar pana si acolo ai spus ca pretul e dublu, aici e triplu!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oliviutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nemora eu personal nu prea mai cred in bio... |
Ai si tu dreptatea ta.. si mie cea mai mare problema pentru sanatatea noastra mi se pare poluarea. Dar cum in privinta asta nu prea avem ce sa facem decat sa mergem cu bicicleta/pe jos sau in cel mai rau caz cu metroul, in ceea ce priveste alimentatia si cosmeticele putem face o schimbare. O picatura de aici, una de colo.. mai bine decat sa zicem "ce mai conteaza". Zic si eu.
nemora spune:
voiam sa zic ca daca se streseaza cineva ca nu-si permite bio, sa n-o mai faca, ca nu are rost
si io as da oricat pe carne bio, dar in bucuresti chiar nu stiu de unde sa iau (ca sa nu mai gatesc din carne congelata)
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
natalia2008 spune:
Da, aveti dreptate carne nici eu nu am gasit. Mai avem de asteptat. Oricum legumele si fructele sunt f. importante pt copii, deci putem cumpara ceea ce avem la dispozitie.
Am cumparat cateva produse bio pentru copii (nectaruri de fructe, biscuiti, paste)de buna calitate si rapid, in aceeasi zi, de la un mag. online biomania.ro.
Daca gaseste cineva carne sa ne dea de veste repede.