Ce produse BIO stiti?
Raspunsuri - Pagina 15
natalia2008 spune:
Fetelor tot caut legume proaspete bio, in special morcovi, albitura, cartofi, pentru supica de pranz. L-am invatat cu supa in care pun un pic de iaurt ca sa nu iasa prea dulce de la morcov. Voi de unde luati morcovi bio?
iriss27 spune:
Lansasem un alt subiect si am fost redirectata aici, asa ca pun mesajul aici:
M-am tot gandit de mult sa lansez un subiect din acesta, unde sa ne impartasim de unde luam ieftin bun, produse eco, bio.
Orice gama: legume, fructe, cosmetice, detergenti.
Citind in ultimul timp, am gasit foarte multe subiecte, bloguri pe tema ecologista.
Inclin, treptat sa schimb tot ce folosesc cu produse bio. Evident, nu-mi va fi usor si nici ieftin, de aceea sper sa ne ajutam si sa ne sfatuim.
Am cumparat nuci pentru spalat rufe (acum le astept), de pe net. Dupa ce le testez, voi spune si numele sitului.
Intentionez sa cumpar un sapun de scos pete cu bila de bou, pe care il recomanda fetele care folosesc aceste nuci pt spalat.
Tot la spalat rufe, am inteles ca 1-2 linguri de otet de vin este bun pe post de balsam. Asta o sa incerc, sa nu imi miroasa hainele a otet
Am mai citit ca bicarbonatul ar face minuni pentru albirea rufelor.
Am gasit si tablete pentru masina de spalat vase, tot bio, o sa cumpar si din astea.
La nivel de cosmetice, am folosit untul de cocos pt fata si pentru prajituri, este excelent. Imi doresc sa imi cumpar untul de shea (brut si natural) pentru corp si fata si sapunul negru african (parca), pentru spalat.
Nu stiu de unde sa cumpar legume, fructe, carne.
Lapte de vaca si oua iau de la niste tarani de langa Bucuresti, la Ganeasa, nu stiu cat de bio este, dar oricum este mai sanatos decat cel din comert, care, in opinia mea este apa chioara.
Cand eram noi mici, parca nu erau atat de multe chimicale (acum avem spray de mobila, de geamuri, de baterii, de faianta, de aragaz, detergent de rufe albe, de rufe negre, de rufe colorate, balsamuri de n-spe tipuri), traim intr-o lume plina de chimicale, parca sunt prea multe si ne-am departat de la natura. Cred ca asta este si unul dintre motivele atator oameni bolnavi.
Sper ca sa intalnesc cat mai multe mamici bio, care isi doresc sa revina la o viata mai sanatoasa.
Bazarul meu
luny spune:
cat am cautat subiectul asta acum vreo saptamana.. am postat la altul, caut si pun si aici, sper sa gasesc unde..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
gata, am gasit unde postasem, bag un copy aici
am descoperit de vreo 2 luni ca pe b-dul Unirii s-a deschis magazinul Naturalia, noi am devenit clienti fideli, luam lapte de la dozator,adus de la ferma cu animale din Pantelimon, orez de toate felurile, cuscus, uleiuri esentiale, cosmetice, paste fara gluten si din faina integrala, faina de toate felurile, integrala, de secara, orz etc, oteturi aromate, biscuiti, furseuri,cornulete 'de casa', integrale,pui, cateva legume, fructe, mezeluri, toate bio.. ma rog, multa marfa, v-am insirat ce mi-a venit in minte..
arnurile si mezelurile sunt scumpe si nu f variate, dar astea le-am gasit mult mai bune la pret si gama larga la un magazin pe Bibescu Voda, pe langa Mitropolie,tot cu produse bio, unde este si dozator cu acelasi lapte. Laptele este 3 lei/l daca ai sticle, daca iei cu tot cu sticla lor de plastic, 4 lei, apoi vii mereu cu sticlele tale.
Faineturile integrale sunt intr 4,5-6 lei/kg, cam 4,5-6,5 caserola cu frusecuri/cornulete/biscuiti integrali, cam 2-300 g cred ca au.
Cam asta imi amintesc.. in general nu pot zice ca ar fi ieftine, dar nici extrem de scumpe, macar ptr copii si tot merita...
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Nicolest spune:
Eu cumpar legume, fructe si carne de la Pukka Food sau Bio Goods si restul de produse bio (orez, faina, paste, rosii conserva etc) de prin supermaketuri. Astept legumele bio autohtone care am inteles ca apar pe la sfarsitul lui mai pana in octombrie si sunt mai ieftine e adevarat decat cele de import.
Nicoleta spune:
Iriss, ai folosit nucile de spalat? Cum sunt rufele dupa?
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
ispas_a spune:
devine tot mai interesant. din ce in ce mai multa informatie legata de Bio. Bravo! vedeti ca sunt foarte bune cosmeticele Bentley Organic. Au scutece de unica folsinta certificate oko test la DM si hainute organice la Napati. Ceea ce nu am prea gasit in discutiile noastre - scutecele lavabile. Cred ca ar trebui sa deschid un topic separat. De ce nu folosim scutece lavabile?! Din propria experienta va spun ca pe langa ca sunt foarte practice, ca pret pe termen lung este de departe mai avantajos, sunt bio. Noi am luat setul complet d ela Disana, le spalam la masina si nu mai stau nici cu grija ca mi s etermina si nu am apucat sa iau. Incercati-le merita!