TVA si cota unica
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
si nici cu FMI nu-mi e rusine ruxandra, pe unde au fost au bagat tarile in faliment a se vedea Bulgaria, Argentina, Indonezia, Malaezia si exemplele pot continua, practic sunt o mana de mercenari preocupati sa-si asigure in primul rand lor bunastarea si "piata de desfacere" nu conteaza prin ce mijloace si mai ales nu conteaza cine "ii ordona" important lor sa le fie bine.
Andries
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Cu FMI ce aveti frate? va obliga ei sa va imprumutati ...sau cum? dau banii in anumite conditii...vrei bine..nu vrei byebye.
Cred ca trebuie adus ceausescu inapoi sa duca balanta la 0.
e clar ca nu dau banii sa cumparati X5 si apartamente cu terasa de 300 m2...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
Ce efecte "benefice" are un imprumut la FMI se stia inca dinainte de a se semna contractul. Si? Boc & comp au ales varianta cea mai usoara...pentru ei! Evident ca de platit noi platim...si copiii nostri!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
![](images/user_woman.png)
gabitza2005 spune:
Atat timp cat angajatii de la stat sunt platiti boiereste (sa ne intelegem au salarii maricele plus tot felul de bonusuri, prime si asta si acum pe timp de criza) si nu muncesc asa cum ar trebui nu avem nici o sansa sa ne revenim.
Nu am nimic cu FMI-ul ci cu cei care au luat acesti bani si nu au stiut cum sa-i foloseasca. FMI-ul are conditiile lui ... dar o sa mai curga multa apa pe Dambovita pana o sa ajunga guvernul nostru sa le respecte.
Cand o sa-si dea seama FMI-ul ca nu are cu cine si o sa inchida robinetul atunci sa vedeti trai in Romania.
Citat: |
e clar ca nu dau banii sa cumparati X5 si apartamente cu terasa de 300 m2.. |
NOi nu dar EI da -cred ca exact asta au facut cu banii.
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
E ca si cum te duci la Fane Spoitoru sa ceri bani imprumut si apoi te miri ca ai de dat dobinda mare ...pai nu stiai nene inainte ..acum ai aflat?
Si nu cred ca FMI spune ce si cum sa faci...ei doar vor banii inapoi. Tu alegi cum ii stringi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
Gabitza, exista o anumita categorie de bugetari care sunt platiti boiereste! Culmea este ca tocmai aceasta categorie freaca menta cu gratie! Ceilalti, cum sunt profesorii, medicii, pompierii (ca aici stiu exact ce si cum )...oameni care muncesc intradevar sau care isi risca viata...sunt departe de a fi boiereste platiti!
Nici eu nu am nimic cu FMI-ul ci cu cei care au avut imbecilitatea sa incheie acordul cu ei, fara ca macar sa incerce sa gaseasca solutii alternative!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
Mikaela_a spune:
As fi apreciat un guvern care pe timp de criza sa zica: "nu conteaza daca sunteti implicati sau nu in vreun partid, dar daca aveti propuneri cu privire la scoaterea Romaniei din criza, veniti sa le analizam si sa le alegem pe cele mai bune". Din pacate n-am auzit. Poate se gaseau oameni competenti sa gaseasca solutii, si poate bunavointa sa fie aplicate.
Reduceri de cheltuieli in sectorul public nu inseamna neaparat concedieri, poate insemna si reducerea cheltuielilor cu licitatii "lucrate". Ca daca dai niste oameni afara cu salariul de 7,800 lei si le platesti 5, 600 ajutorul de somaj, nu cred ca e solutia optima. Nu inseamna sa nu faci asta, dar amani momentul pana cand oamenii respectivi isi pot gasi de munca la privat, fara sa-i condamni aproape gratuit la infometare.
Poate ca n-am dreptate, insa opinii avem cu totii.
bertha spune:
Am lucrat si eu candva la stat, sunt in tema. Aveam aprox 20 de colegi care nu aveau abslout nicio sarcina de serviciu. Pare greu de crezut, dar e adevarat. Unul dintre ei, baiat de consilier, venea numai in cele 2 zile cand se platea salariul si pleca pe la pranz, dupa ce se punea la curent cu ultimele barfe. Ceilalti suportau cu stoicism cele 8 ore de inactivitate.
Cei care munceau cred ca ajungeau f rar la un total de 4 ore de munca efectiva/zi. Fiecare serviciu ar fi functionat lejer si daca se injumatatea personalul. Daca s-ar fi folosit si calculatorul, anumite departamente se puteau si desfiinta. Exista o persoana a carei unica indatorire era sa "traga la xerox", adica statea langa copiator si, cand n-avea chef de munca, te amana, spunand ca "e prea incins xeroxul". Aceasta doamna beneficia de 10% spor de toxicitate. Pe acelasi principiu, exista o persoana care avea ca sarcina sa trimita faxuri (cred ca rareori se trimiteau mai mult de 5 faxuri/zi). De asemenea, o peroana se ocupa de bonurile de masa, adica lunar calcula cate bonuri sa se comande si le si distribuia (o zi era suficienta pt calcul si inca una pt impartirea lor catre ceilalti salariati). Si exemplele pot continua... A! situatia e in continuare aceeasi, am pastrat legatura cu unii colegi.
Un timp am crezut, in naivitatea mea, ca e un caz izolat, insa treptat am ajuns la concluzia ca "la stat" se intampla frecvent asta. Probabil sunt si locuri unde se munceste cu adevarat, dar sunt putine si, de cele mai multe ori, se munceste mult, pt ca organizarea e execrabila si nimeni nu-si bate capul sa gaseasca metode care sa faca activitatea mai eficienta.
Stiu ca o sa supar multi bugetari, dar cine a lucrat si la stat si la particular, o sa-mi dea dreptate.
As zice ca sunt de acord cu disponibilizarea bugetarilor, dar ma tem ca tot aia nepilosi vor cadea.
Cat despre FMI, s-au semnat acorduri, s-au stabilit termene, e normal sa-si doreasca sa-si recupereze banii pe care i-au dat, evident in conditiile stabilite. Nu e treaba FMI-ului sa planga de mila poporului roman, e treaba Guvernului sa ia masurile necesare care sa sprijine populatia si, in acelasi timp, sa relanseze economia. Problema e ca nu stie cum sau se face ca nu stie.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bertha Ceilalti suportau cu stoicism cele 8 ore de inactivitate. Cei care munceau cred ca ajungeau f rar la un total de 4 ore de munca efectiva/zi. Fiecare serviciu ar fi functionat lejer si daca se injumatatea personalul. Daca s-ar fi folosit si calculatorul, anumite departamente se puteau si desfiinta. Exista o persoana a carei unica indatorire era sa "traga la xerox", adica statea langa copiator si, cand n-avea chef de munca, te amana, spunand ca "e prea incins xeroxul". ![]() Bertha, mami de frumuseti rare - ![]() ![]() poze Cum s-a nascut Ioana |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Si cum ii depistezi pe aia care nu fac nimic? Ca nu mergi din birou in birou si alegi din 3 in 3
Le-au taiat sporurile probabil cu gindul ca pleaca parte din ei...dar nu-i vezi ca stau ciorchine pe creanga.
Unul nu ar pleca..salariu mic dar ei tot acolo.