TVA si cota unica
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui craciunitza lady, partenerii nostri nemti nu stau cu nasul in calculator toata ziua ca romanii si comunicam foarte greu cu ei pe e-mail. Nu am auzit nicaieri, este un fapt pe care il traiesc zilnic. Comunicam telefonic, pe fax si chiar prin posta. |
Pai da, nu stau toata ziua pe net pentru ca mai trebuie sa si munceasca
![](icon_smile_big.gif)
Serios acum, de cand a devenit telefonul un mijloc nepotrivit de comunicare? Adica de ce te plangi si ii consideri ineficienti doar pentru ca prefera sa vb la telefon cu tine decat sa tot faceti schimb de mailuri?
Eu una prefer o convorbire clara la telefon decat sa tot dau mailuri si sa astept raspuns. Unii au timp sa astepte, eu nu. Eu sun.
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
craciunitza spune:
Nu m-am plans si nu ii consider ineficienti. Mesajul meu are alt inteles decat cel pe care il dai tu. Nu am ce sa-ti raspund.
craciunitza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Eu am spus ca nu este comparabil pentru ca in relatia angajat/angajator se pot lua masuri legale de ambele parti atunci cand apar probleme. Noi nu putem lua masuri legale impotriva statului care nu isi respecta obligatiile. Si, nu, nu e greva fiscala, atat timp cat nu e nimeni care sa aiba niste cerinte ... e neputinta, faliment, rea-vointa. Nu am inteles partea cu stabilitatea economica si TVA-ul. Daca ai TVA de recuperat exista niste pasi legali si il recuperezi. |
Lali, ai de recuperat TVA? Ti l-ai recuperat? Eu nu. Si este o suma mare.
Stiu pasii, ideea este ca Statul nu-si achita datoriile la fel de prompt cum pretinde catre cetateni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui paulina85 Alexandra, oamenii sunt tensionati. Te trimite pe tine la fisc dar ea vinde felicitari la negru. Nu le pune la suflet ca toata lumea e nervoasa. |
Tzi-am raportat mesajul la moderator!
Sper sa fii sanctzinata pentru calomnia adusa!
Am sa scriu sia dminului personal!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
paulina85 spune:
Bine. Daca nu te-ai putut certa cu Alexandra, incerci sa te certi cu mine. Sau vrei sa spui ca reclama ta la felicitari nu este pentru vanzare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui craciunitza
Lali, ai de recuperat TVA? Ti l-ai recuperat? Eu nu. Si este o suma mare. Stiu pasii, ideea este ca Statul nu-si achita datoriile la fel de prompt cum pretinde catre cetateni. Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
Da, acum cativa ani am avut TVA de recuperat, am urmat pasii legali, am avut control e la finante si l-am recuperat. A decurs relativ OK procedura, dar eram la zi cu absolut toate restul impozitelor.
Poate ca acum, in criza sa mearga mai aiurea sau mai lent procedura, asta nu stiu, nu pot sa te contrazic.
craciunitza spune:
Lali, incep sa cred ca tu nu ai firma sau nu o ai in Romania
Sau este o firma care are un spate solid. Sau eu si anturajul meu de prieteni care trudesc la firmele proprii traim intr-un univers paralel si ghinionist.
Despre reducerea fondului de salarii cu 25% in companiile cu capital majoritar de stat, ce parere ai? Unde se duc banii astia, cine ii contabilizeaza, cine ii imparte si de ce crezi ca a devenit obligatorie o actiune caritabila?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
citat din mesajul lui craciunitza Lali, incep sa cred ca tu nu ai firma sau nu o ai in Romania ![]() Sau este o firma care are un spate solid. Sau eu si anturajul meu de prieteni care trudesc la firmele proprii traim intr-un univers paralel si ghinionist. Despre reducerea fondului de salarii cu 25% in companiile cu capital majoritar de stat, ce parere ai? Unde se duc banii astia, cine ii contabilizeaza, cine ii imparte si de ce crezi ca a devenit obligatorie o actiune caritabila? Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
Te rog frumos sa nu iti dai cu presupusul in acest fel usor peiorativ despre munca nimanui. Este firma mea, trudita de mine si familia mea cum spui tu din 1993, caramida cu caramida, fara nici un fel de spate. Uneori a fost mai greu, uneori mai usor, uneori am avut norocul de a fi la locul potrivit si la momentul potrivit, alteori nu. Am muncit ani intre 12-16 ore pe zi, am avut ani intregi fara concedii si alte sacrificii asumate. Si da, am ajuns undeva unde nu imi cad bine aceste comentarii. Singurul lucru care poate m-a ajutat este faptul ca o mare parte am functionat intr-un oras din Ardeal unde lumea este mai cu frica lui Dumnezeu decat in capitala, dar de cativa ani ne descurcam binisor si aici. Suntem in criza acum, nu ne prabusim, nu murim dar nici nu traim bine. Dar traim si asta imi e destul pana trece criza. Am invatat sa accept si sa manageriez si succesul dar si esecul.
Si ca sa iti raspund, argumentul tau cu precis nu esti in Ro sau ai apatele asigurat este cam de tipul lui Mircea Badea care afiseaza cu tarie ideea ca altfel nu se poate. Ba se poate...
Nu stiu prea multe despre societatile cu capital majoritar de stat asa ca nu ma bag. Dar nu uita un lucru: se fac acum economii si taieri din banii pe care nu ii au asa ca nu se poate discuta despre redirectionarea lor.
craciunitza spune:
Lali, nu am zis "precis", am zis "incep sa cred". Si eu am muncit si muncesc 14-16 ore pe zi si tocmai de asta ma afecteaza masurile pe care cei din fruntea Statului le iau impotriva mea, sau fara sa tina cont de mine. Nu am dispretuit munca ta, imi pare ru ca asta ai inteles.
Referitor la reducerea fondului de salarii cu 25% in companiile cu capital majoritar de stat si regiile autonome, acolo chiar sunt bani. Numai de azi dimineata 3 prietene care lucreaza la CEC si Eximbank mi-au spus ca sunt obligate sa doneze 25% din salariu. Stii unde se doneaza acesti bani? In Fondul Solidaritatea. Acest fond este deschis de Oprea de la Independenti. Asa ca directionarea lor este un fapt care se intampla sub ochii nostri.
De exemplu la CEC, 25% pentru fiecare angajat inseamna o suma imensa. Multi bani care nu se stie unde se duc si de ce.