Gradinita 17 Puisorul Rasfatat. Pro sau contra ?
Este vorba despre Gradinita de stat nr 17 - Puisorul rasfatat, de pe Aleea Tohani - cartier Tineretului.
Dupa mai multe zile de sapaturi 'online' eram foarte entuziasmata de ce citisem si chiar m-am dus s-o vizitez. Am ajuns dupa inchidere, asa ca nu mi-am putut forma o opinie avizata.
Apoi, a mai 'sapat' si sotul si si-a dat seama ca postarile laudative veneau de la o aceeasi persoana, care ba se prezenta ca matusa unei fetite care frecventeaza aceasta gradi, ba era o fosta educatoare...
In plus, pe alte forumuri se vorbeste despre spagi cerute la inscriere, spagi pe care le-as putea cataloga ca exagerate din start.
Si taxa lunara este mai mare decat la alte gradi de stat, dar o mamica spunea ca se mai cere inca jumatate... fara chitanta.
Si nu mai stiu ce sa cred...
Aveti sau ati avut copilul la Puisorul Rasfatat? Cati copii sunt in grupa? Cum sunt educatoarele? Cat de sanatoasa este mancarea?
Raspunsuri
miri2007 spune:
Buna!
Si eu sunt interesata de aceasta gradinita!
Pustiul va face 3 ani in martie la anul. Este extrem de aproape de noi (cateva blocuri doar). De fapt de aceea ma si atrage.
Insa nu imi place locatia. Adica la parterul unui bloc fix ca cel in care locuim noi. Si stiu cat de mici sunt camerele si cat de intunecoase. Chiar daca ies in curte (pentru ca au destul de mare si destul de bine amenajata) tot intre blocuri sunt si nu cred ca ii iau sa-i treaca stratda sa-i duca in parc.
Detalii de genul acesta m-ar interesa pe mine si cat de bine se lucreaza cu copii.
Spaja o mai trec cu vedere avand in vedere cat as da la particular, dar macar sa stiu ca merita.
Asa ca daca sunt mamici care ne pot lumina, le multumim foarte mult!
Miri2007
sabineta spune:
Nu ne poate ajuta nimeni cu informatii despre aceasta gradinita?
Tocmai de aceea vreau si eu sa ajung in timpul programului acolo. Pentru ca ma tem ca interiorul nu este foarte... prietenos. Si vreau sa ma conving ca dormitorul este separat de clasa... imi vine greu sa cred, avand in vedere ca este intr-un bloc de locuinte...
Sunt insa lucruri pe care nu le poti vedea/afla in cursul unei vizite si de aceea rog mamicile care au avut sau au copiii acolo sa ne ajute.
sabineta spune:
Tot mai sper ca cineva poate sa ne dea informatii despre aceasta gradinita. Macar pe privat...
sabineta spune:
Am reusit sa ajung intr-o dimineata la gradinita 17 - Tohani. Nu am stat destul pentru a-mi forma o parere avizata. Asta pentru ca se formeaza o singura grupa, copiii peste 4 ani, program scurt (scrie pe usa si cine nu vede anuntul o deranjeaza degeaba pe dna directoare
). Nu intrunim conditiile, deci m-am intors sa plec. Mi s-a spus atunci ca sa mai incercam in septembrie - octombrie, ca poate se mai formeaza grupa mica...
Am fost si la 60 - Scufita Rosie: nu fac grupa mica.
La gradi 30 - Copii Soarelui (Budapesta) nu am ajuns in timpul programului, iar anunturile sunt puse pe usa... adica dincolo de gard, la vreo 4 m distanta... nu cred ca le poate citit cineva. Oricum, nu voi reveni acolo. Cartierul... cam intunecat
si am mai citit si pe aici unele lucruri... deci sigur nu.
Asa ca lista noastra de gradinite aflate aproape de casa s-a terminat rapid. Am facut alta, cu gradinite din Berceni.
Mi-a placut foarte mult la gradi 199 - Emil Racovita (gasiti poze pe net), am fost si in corpul vechi, si in cel nou, nu mi-am bagat nasul peste tot, dar in corpul nou era fff frumos. Spatii mari, mobilier si jucarii noi... si curtea avea jucarii noi si interesante.
Am vorbit cu o dna educatoare foarte draguta, care va si avea una dintre cele doua grupe mici care se fac in toamna.
Voi vizita maine si gradi 29 Caprioara, si revin cu impresii...
ancasilv spune:
Buna! Nu stiu sa-ti spun nimic despre gradi de pe TOhani, dar la 60 SCufita Rosie va fi o grupa mixta, mica+mijlocie. Stiu sigur pt ca eu am inscris baietelul acolo pt septembrie. Succes in continuare!
anca, mami de
Vladut... 06.10.2007
sabineta spune:
Multumesc mult Ancasilv. Nu stiam de grupa mixta, dar... daca tot ar fi sa stea cu copii mai mari, il duc la Tohani. Nu stiu zau ce sa fac...
Am fost si la gradinita 29 Caprioara si am ramas foarte dezamagita. De departe, a fost cea mai urata din cate am vazut pana in acest moment. Clase foarte mici, copii... spre 30, intunecata, baia langa bucatarie, bucataria are o usa metalica greu de descris in cuvinte. Dar cel mai trist mi s-a parut ca 27 de copii mancau, dormeau, se jucau si invatau intr-o incapere foarte mica. In plus, pe langa pereti mai erau si rafturi pline cu... bibliorafturi. In curte, jucarii noi, din plastic, dar si unele vechi, din fier, cu vopseaua scorojita. Chiar la intrare troneaza o tabla ruginita care acopera un canal de evacuare sau ceva de genul acesta. Cert este ca tabla are deja gauri de rugina, pare foarte periculoasa pt copii si de sub ea iese un miros greu de suportat.