sa mai si radem

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

23 decembrie 1989... A doua zi dupa revolutie, fierbere mare, lozinci... A fugit Ceausescu! FSN, etc.... Bunica mea din partea tatei, 83 de ani, moare, saraca, in somn cu gandul, poate, la frate-meu de care nu stiam nimic si era militar in termen la Securitate si facea de paza tocmai la Radio si Televiziune... Jale mare la noi in familie, toti au iubit-o enorm...tensiune din cauza evenimentelor politice, durere ptr pierderea bunicii.... Priveghiul. Dupa miezul noptii, vara-miu din Suedia, nimerit sa fie chiar atunci in tara, se ofera sa faca tuturor cate o cafea. Neinvatat cu rosturile casei, pune si el in ibric ce gaseste si i se pare ca seamana cu cafeaua, respectiv zaharul. Se serveshte licoarea intaritoare. Toata lumea soarbe din ceshcutze.Toti fac ochii mari la unison. In repetate randuri in seara aia se spusese la Radio ca apa e otravita, terorishtii au otravit reteaua de apa....In linishtea mormantala care se lasase, si in mijlocul acelor priviri speriate, s-a auzit doar atat : " Am belit-o!!" Era vocea celeilalte bunici, femeie simpla, de la tzara, care a rezumat toata situatzia de fatza. Bineintzeles ca varu' pusese sare de lamaie in cantitati generoase in cafea, care a facut gura punga celor ce bausera, iar de aici corelatia cu vestile alarmante de la TV. Expresia nu prea academica a bunicii a iscat hohote de ras, toata lumea radea cu lacrimi, s-a ales praful de jalea noastra! Nu-i nimic, raposata ne spusese intotdeauna ca la moartea ei sa petrecem, sa nu purtam doliu si sa nu plangem. Asa s-a si intamplat!

Cu alta ocazie, nasii mei vin din Suedia unde-si vizitasera fiul. Era tot pe vremurile demult apuse. ne invita la ei si ne servesc cu tot felul de bunataturi aduse de pe-acolo. la desert , ne dau la fiecare cate o tableta de cioco s-o savuram, toata lumea desface tacticoasa staniolul si incepe molfaitul...trec asa cateva secunde, toti aveau probleme cu inghititul, dar nu zicea nimeni nimic. Pana la urma, un alt unchi are indrazneala sa remarce"Buna ciocolata asta, dar cam... sarata!" Erau cuburi de supa instant!!

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Sunteti nebune! De cand nu m-am mai distrat asa copios!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

1. Ma suna o cunostinta sa mergem la niste amici de-a-i lui, strainezi, care vroiau sa faca un SA cu niste romani si nu aveau incredere in aia ca le-au tradus corect termenii contractului.
Mergem noi la sediul firmei, vila super eleganta. Ma asez intr-un fotoliu si incep sa ma rup in figuri si talente cu cunostintele mele de comercial in engleza.La un moment dat omu dispare si se intoarce cu inca un amic de al lui. Ma priveau amndoi cu gura cascata. Io imi ziceam cu infumurare, "mama ce desteapta-s, i-am dat gata pe astia"
Cand plecam de acolo constat cu stupoare ca rochia mea super-eleganta,incheiata pana-n gat se deschisese taman in dreptul sanilor si le oferisem un spectacol pe cinste.
N-am mai trecut pe acolo sa incasez onorariul, a mers cunostinta mea si marturisesc ca a fost substantial,cred ca includea si pretul pentru reprezentatie :))
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Bestial

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Intamplator astazi am avut ca tema la cursul de germana urmatoarea poveste, care ni s-a spus ca s-ar putea sa fie adevarata. Oricum cred ca se "integreaza" perfect in acest cadru.

Deci, un adolescent, se duce la un restaurant cu auto servire, isi cumpara o supa, se duce la masa sa o manance dar constata ca a uitat sa-si ia lingura. Pleaca dupa lingura si cand se intoarce cu lingura vede cu stupoare ca un negru manca din supa lui. Ramane consternat in picioare, se enerveaza in primul moment,".. cum are tupeul sa manance din supa mea, nici macar nu m-a intrebat..", dar nu-i zice negrului nimic de teama ca cei din jur sa nu-l considere rasist.Pana la urma isi revine din uimire si scoate doar un "Scuzati!". La care negrul prietenos ii zambeste si nu zice nimic continuand sa manance. Tanarul mort de foame se gandeste: "Oh... poate nu stie limba, poate e strain si mort de foame, cine stie de cand nu a mancat..." Si invingandu-si jena, se aseaza si el la masa si incepe sa manance din supa lui.Negrul ramane si el putin surprins de aceasta actiune, dar dupa aceea zambeste si continua sa manance. Cand farfuria este goala negrul se ridica de la masa fara un cuvant si dispare, timp in care tanarul adolescent bombane : " ce purtare, nici macar un multumesc ptr ca mi-a mancat supa" , dar nici nu termina bine ca negrul apare la masa cu o farfurie uriasa cu felul doi si cu doua randuri de tacamuri. Dupa ce ii pune in fata tanarului un tacam si il invita printr-un gest pe acesta, fara nici o vorba, incepe si el sa manance. Tanarul ramane iar surprins si se gandeste "Hm... probabil ca asa este in tara lui, sa manance doi din aceeasi farfurie ..." Dar fiindu-i foame incepe sa manance.
Cand se termina mancarea el doreste sa debaraseze masa si fara sa vrea isi arunca o privire la masa vecina unde STUPOARE!!! O farfurie cu supa neinceputa, fara lingura langa, isi astepta stapanul. . Cand realizeaza ce s-a intamplat amuteste si se face mic si rosu... Observand si negrul farfuria incepe sa rada cu pofta insa dupa un timp il bate prieteneste pe umar si ii spune fara nici un accent : "Ma numesc Tom, vin in fiecare zi aici, mancam si maine impreuna? "

Eu am ras astazi toata ziua cu gandul la aceasta poveste. Daca povestea a fost reala, as fi dorit foarte mult sa stiu ce a gandit negrul cand celalat s-a asezat langa el si si-a bagat lingura in supa lui incepand sa manance

Mergi la inceput