adobe photoshop

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by qsar
_
*)in tools, "patratelul" cu uneltele care au mai multe variante functionale, are o mica sagetuta intr-un colt?.

Acuma am vazut sagetuta, e chiar minuscula de marimea unui varf de creion ascutit....ce bine e sa "descoperi" cate ceva in fiecare zi!

Mergi la inceput

quote:
N-am inteles exact ce vrei sa zici, dar cred ca ar trebui sa faci "invizibil" backgroundul ca sa iti dai seama cum arata noul layer. In fereastra-menu "Layers" in dreptul fiecarui layer ai un simbol cu un ochisor?

Important: Salveaza noul document ca *.psd (formatul nativ al Photoshop-ului, singurul care-ti pastreaza layer-ele)

Q

Da, am un ochisor in stanga layer-ului si background-ului, care de fapt e vechea poza. La ce foloseste?

Mergi la inceput

Daca dau dublu clic pe layerul creat imi apare o fereastra:
Name:
Options:Opacity si Mode
Blend if:
This layer:
Underlying:
Eu tot nu pot sa vad layerul decat intr-un patratel mic, numit "layer thumbnail", ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Apasa pe "ochisorul" din dreptul background-ului!
Astept!

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_tud spune:

... si copiii unde sunt?

Mergi la inceput

quote:

Apasa pe "ochisorul" din dreptul background-ului!
Astept!

Q

daca apas pe ochisor acesta dispare si mi se deselecteaza niste optiuni...

Mergi la inceput

scuze, am reusit, am apasat pe ochisorul din dreptul layer-ului, nu am fost atenta! (ma perturba papagalul care imi sta pe-aproape). Care e urmatorul pas?

Mergi la inceput

"Ochisorul" face layer-ele si background-ul vizibile/invizibile, fara sa le stearga.
Atunci cand ai facut bkg. invizibil, ti-a ramas vizibila numai partea pe care ai selectat-o anterior?

Q

Mergi la inceput

Exact, acum imi mai trebuie sa schimb fundalul asta in forma de tabla de sah.

Mergi la inceput

"tabla de sah" nu este un fundal propriu-zis ci "conventia" prin care stii ca ai de-a face cu un layer. Partea de "sah" este transparenta. Booon.
1. Apasa pe linia Layer 1 din meniu, tinand apasat tasta ctrl. (se selecteaza automat?

Mergi la inceput