Crestinismul si evolutia spirituala 10
Raspunsuri - Pagina 20
mamabear spune:
Iubitelor sunt asa de trista ca a plecat iubitul meu sot. Acum e prin Bucuresti, unde lasa masina la cineva, care-l va duce la aeroport si la 21:00 are avionul spre Tel Aviv.
Abia astept sa aflu ca a ajuns cu bine la Ierihon (pe la 3 dimineata), ca sa ma mai linistesc un pic. Cel mai greu mi se pare sa-l stiu pe drum. Dor o sa-mi fie astea doua saptamani de numa-numa , dar cel mai rau (chiar mi-e rau fizic) e cand e pe drum, mai ales cu avionul. Of, of, of sunt asa de plangacioasa.
Pun o rugaciune, care imi place tare mult (e cea de la sfarsitul acatistului Mantuitorului):
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele.! Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau, celui de viata facator. Fierea, cu care vrajmasii Te-au adapat, sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce, sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici. Preasfintele Tale maini, pironite de cei faradelege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gura Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi. Duhul Tau, pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau. Nu am inima plina de durere ca sa te caut; nu am pocainta, nici umilinta, care intorc pe fii la mostenirea lor; nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine. Ci Tu Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata, ca sa poprnesc cu tot sufletul in cautarea Ta; caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit, Doamne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-ansa stralucirea descoperirilor Tale. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin
Ica 1975 spune:
Iasmin, , sunt bine multumesc. Din pacate cred ca nici Duminica viitoare nu pot ajunge, of mi-e necaz pe mine. Pomeniti-ma va rog si pe mine in rugaciunile voastre.
Mamabear, , eu zic ca sotul tau e "vas ales" si ca Dumnezeu o sa va rasplatesca ptr toate. Nu intaplator il cheama pe el, Doamne ajuta sa ajunga si sa se intoarca cu bine.
Katya, nu te necaji, ii faci pe plac neprietenului si sincer, nu merita
Nikole, sa scriu, sa nu scriu ... Stiu ca nu pe mine m-ai intrebat insa eu as zice sa cauti copilului nas ortodox, nu cred ca preotul va accepta nasii pe care ii ai tu. Daca e greu sa gasesti un nas ortodox, de ce nu-i propui parintelui la care te-ai spovedit. Nu cred sa te refuze. Parintii spirituali au un rol important in viata noastra si o mare responsabilitate, si eu zic ca, noi ca si parinti biologici trebuie sa ii alegem cu mare grija. Iarta-ma, nu vreau sa te supar.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
denizel spune:
Fii linistita, Mamabear!! Sotului tau nu i se va intampla nimic!!
Avioanele in drum spre Israel sunt unele din cele mai sigure locuri de pe planeta .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Iasmin08 spune:
Ica atata vreme cat sunteti sanatosi cu totii, altceva se va rezolva si veti ajunge la biserica. Eu simt ca arde carnea pe mine cand stiu ca pot intra in biserica si nu intru. Sa stau acolo intr-un colt uitata de toti si de toate, dar sa fiu acolo cu Hristos, cu cel cu care as vrea sa fiu mereu impartasita, si de care fatarnica mereu ma lipsesc datorita pacatelor mele.
O saptamana superba si tie iubita!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Of, si cat imi doresc si eu sa vizitez Israelul.., maybe someday :)
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
Iasmin08 spune:
Crinuta, lasa bre, ca noi mergem amandoua acolo dupa ce-l rapim pe Dev.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Crinuta, lasa bre, ca noi mergem amandoua acolo dupa ce-l rapim pe Dev. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Ioi, sa te tii atunci.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
In sfarsit au adormit copiii, asadar imi permit si eu sa stau un pic de vb cu voi.
E greu cu botezul...cred ca ar fi trebuit sa vb intai cu preotul, si abia apoi sa le propun.
Situatia e cam asa:noi nu avem familie aici,are el cativa prieteni(cupluri, necasatoriti)...si nici unul catolic sau ortodox.
Cuplul pe care eu l-am ales, mi se pare cel mai potirivit dintr-un singur, si cel mai important in viziunea mea, punct de vedere, acela ca...daca ceva ni s-ar intampla noua, parinti ai acestui copil, am certitudinea, ca ii va purta de grija ca si propriilor lor copii.
Aseara am discutat cumva despre religii(subiect delicaaaat, si eu cum nu am diplomatia in sange, mai s-ao dau in bara), el este botezat catolic, dar nu e practicant.
Ea este adepta(bunici de origine germana, emigranti in Brazil)lutheranismului...nu e practicanta.
Nu cunosc mai nimci despre biserica lutherana, decat din auzite, nici sa gogalesc nu am avut timp pana acum.
Voi intreba preotul, ii voi explica situatia, si in fct de asta decidem ce vom face.
Ica..eu i-as incredinta-o preotului cu ochii inchisi, insa sotul nu e de acord ...sub nici o forma...cum sa dea el copilul unui necunoscut???
Crinuta...nu vreau sa o boteze soacra-mea...nu mi se pare normal, pai e bunica copilului...nici nu stiam ca se poate asa...
revin...offff...
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Se poate, cum sa nu se poata.....
La catolici sigur se poate! La ortdocosi nu stiu. De ce nu s-ar putea? Nu vad nici un motiv, sincer..
Crinuta si minunea ei
Second chance
nikole spune:
Am revenit, tot pe fuga, asta mica s-a trezit...da Crinuta, se pare ca se poate, l-am intrebat pe sot...la ortodoxi nu se poate, din cate stiu eu, poate doar in anumite cazuri mai speciale...
Pe Kevin l-a botezat cumnata-mea, mi-a displacut total ideea, dar nu am avut incotro...decat sa las copilul nebotezat...
in primul rand ca ea are un copil de 9 ani nebotezat, si altul de 3 luni...in aceeasi situatie, si nu am vrut sa-mi boteze copilul o persoana care nu intelege importanta acestei taine
Nasola situatie...sa vad ca ma sfatuieste preotul...
mi-ar fi placut sa fie totul ..."ca la carte", din pacate nu se poate, intr-o tara majoritar catolica, prietenii sotului, toti s-au nimerit ori atei, ori protestanti, ori evanghelisti...
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec