Bona cu un trecut de TBC
Bona o am de cand avea copilul 6 zile. I-am facut analizele care trebuiau, inainte sa o angajez, inclusiv razele la plamani. Toate au fost ok.
Dar....ea are un astm bronsic si anul acesta in februarie s-a internat in spital 10 zile, in urma unei crize. Atunci am aflat ca ea de fapt a avut in copilarie TBC. Pana atunci nu am stiut. Analiza sputei i-a iesit negativ, ca si toate celelalte analize facute in spital. dar am inteles ca aceasta boala poate recidiva oricand. Sunt foarte necajita, ca nu stiu ce sa fac. Ea tuseste mai mereu, a avut o perioada in martie cand tusea rau de tot. Voi ce-ati face in locul meu? Ati renunta la ea, ati incepe sa cautati alta bona? Este atasata enorm de mult de copil si copilul la fel, dar.....si dupa 3 ani jumatate, este asa de greu sa renunti la ea si sa cauti o alta.
Dar sanatatea pe primul plan. Mentionez inca o data ca analizele i-au iesit bune, dar mi-e teama de o recidiva.
Nu stiu ce sa fac...
Poate imi dati sfaturi.
Multumesc.
Raspunsuri
Bee spune:
Nu mi se pare corect sa renunti la ea. TBC-ul e o boala, nu o rusine. Banuiesc ca femeia are peste 50 de ani si cine stie in ce conditii o fi trait in copilarie biata de ea. Plus copiii nostri sunt vaccinati anti TBC (mai putin cei care se nasc chiar in perioada asta, am inteles ca nu se mai fabrica momentan vaccinul).
Deus spune:
noi ca noi, dar medicii ce au spus?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
sdcristian spune:
eu nu as renunta la ea, dar as insista sa isi faca periodic analize sa nu recidiveze. asta ar fi in primul rand pentru binele ei.
sirimie spune:
Bebelusul e vaccinat anti TBC?
cred ca poti intreba un doctor daca sa ii faci niste analize lui BB
si sa iti spuna un doctor parerea lui
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
LauraNicole spune:
Si eu sunt de acord ca ar trebui facute analize medicale periodic cat despre tuse ,si eu am astm bronsic si in timpul primaverii sau toamnei tusesc si stranut foarte mult pentru ca astmaticii sunt mult mai sensibili la alergeni (polen ,praf,fum de tigare etc ).De cand cu vulcanul ala am inceput sa folosesc mai des Ventolinul decat inainte .Astmaticii au momente cand simt ca se sufoca si tusesc pentru a-si reseta (am uitat cuvantul in romana
) respiratia .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
Natasa spune:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Tuberculoza/tuberculoza-tbc-generalitati_499
TBC-ul nu recidiveaza daca a luat tratamentul in mod corect si daca nu intra iar in contact cu o persoana contagioasa. Nu toti purtatorii dezvolta boala, asa ca efoarte posibil ca multe dintre persoanele din jurul nostru sa transmita microbul si sa nu aiba alte probleme. Lasa-ti bona in pace si nu o jigni dind-o afara pentru ceva ce a avut in copilarie. Tu spui ca are analizele bune, atunci cu ce a gresit, ca are astm?
delsim spune:
Nu inteleg de ce iti faci griji. Sputele sunt negative in mod clar, tuseste pentru ca are astm.Un bolnav cu astm este totusi in permanenta legatura cu pneumologul , se duce la control, etc.Daca ar fi ceva, la un moment dat , ai afla.Dar dupa atatia ani...stai linistita...riscul e mic sau cel putin e acelasi ca si la altii.
Daca o dai afara o nedreptatesti. Asa si voi puteti sa va imbolnaviti.
Nu o trata ca pe o paria pentru ca a avut TB in copilarie. Daca ar fi avut de curand mai ziceam , dar asa...
Oricum ca asmatica e in permanenta legatura cu doctorul sau cel putin asa ar trebui.
blackgirl0 spune:
Si eu zic sa o pastrezi. Eventual, in perioadele de criza astmatica, poti apela cu incredere la mama ta, nu? Doar doarme la voi cu copilul...