Gradinita Biene Maja din Baneasa
Buna mamici,
Am o fetita care va implini 2 ani in August si intentionez sa o dau la gradinita, la program scurt, pentru socializare (noi stam intr-o zona destul de izolata, fara copii).
O varianta care pare atractiva este Biene Maja din Baneasa, mai ales pentru ca pretind ca se invata germana, eu intentionand sa o dau apoi la scoala germana. Are cineva copii dati acolo? Imi puteti da amanunte? Ma intereseaza daca se converseaza in germana sau se invata doar cateva cantecele si poezii, si binenteles, toate celelalte amanunte despre siguranta, mancare, educatie, personal, samd.
M-ati ajuta foarte mult daca mi-ati spune daca e o alegere buna.
Stiu ca mai este o gradinita germana in zona - Hermann Oberth, dar nu reusesc sa intru pe pagina lor de web, in plus, cred ca e mai scumpa decat biene maja.
Multumesc anticipat.
"totul e trecator"ce regretabila vorba! Fireste ca e trecator, dar intrebarea e CUM trece: cu o implinire, sau fara?" Noica
Carmenela
Raspunsuri
Carmenela spune:
ei...chiar nimeni-nimeni nu si-a dat copilul la gradinita asta? O fi de bine sau de rau?
Astept inca sfaturi de la voi...
Multam tare
"totul e trecator"ce regretabila vorba! Fireste ca e trecator, dar intrebarea e CUM trece: cu o implinire, sau fara?" Noica
Carmenela
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmenela ei...chiar nimeni-nimeni nu si-a dat copilul la gradinita asta? O fi de bine sau de rau? Astept inca sfaturi de la voi... Multam tare "totul e trecator"ce regretabila vorba! Fireste ca e trecator, dar intrebarea e CUM trece: cu o implinire, sau fara?" Noica Carmenela |
trimite-i un PM lui Kay, s0ar putea sa stie ea
Your heart is my piñata..
mama_marutei spune:
Buna Carmenela,
Eu am fetita la gradinita Die Biene Maja. Merge acolo de 2 ani.
Toate 4 grupele sunt de limba germana si da,educatoarele vorbesc numai in germana cu copiii si dupa 1 an deja se vad rezultatele. Nu se bazeaza pe invatat cantecele si poezii, ci pe conversatie. Dupa primul an trebuie sa vorbeasca numai in germana in gradinita (fetita mea mi-a spus de nenumarate ori ca Frau nu vrea sa vorbeasca deloc in romana cu ei si crede ea ca nu stie bine:)).
Referitor la mancare, au bucatarie proprie si mancarea este excelenta. Au un bucatar foarte priceput.
In ceea ce priveste personalul, la grupa mica si mare sunt aceleasi educatoare de cand s-a deschis gradinita, la celelalte doua grupe s-au mai schimbat. Fetita mea a avut o perioada mai dificila din motivul acesta, dar a trecut, acum e ok.
Dupa activitatile zilnice si somnul de pranz, au cursuri optionale care sunt foarte variate (teatru, muzica, pictura, dans, mindlab, inot, tenis).
Gradinita colaboreaza si cu o dna psiholog, care organizeaza seminarii cu parintii in gradinita.
Daca mai ai intrebari, cu placere.
Eu zic ca ar fi o alegere buna.
Succes!
Carmenela spune:
Multam frumos pentru raspunsuri,
Am vorbit cu dna directoare, ma voi duce musai in una din zilele astea sa vizitez gradinita...
Mama_marutei, tu ai dat fetita ta la optionale? Ma interesaza cel de mindlab, am mai pus eu o intrebare pe forum, dar nu am capatat raspuns...Ma intereseaza acest curs, sunt curioasa daca este asa de interesant pe cat zic ei...
Cati copii sunt intr-o grupa? Daca sunt multi, sunt mai multe educatoare?
Toaletele sunt pentru pitici?
Ies afara des? Au multe jucarii educative? Imi poti da un exemplu despre ce fac intr-o zi la "cursuri"? Practic....?
Na, ca m-am starnit!
Multam inca o data mamici
Carmenela
Muuh spune:
citat din mesajul lui Carmenela Multam frumos pentru raspunsuri, Am vorbit cu dna directoare, ma voi duce musai in una din zilele astea sa vizitez gradinita... Mama_marutei, tu ai dat fetita ta la optionale? Ma interesaza cel de mindlab, am mai pus eu o intrebare pe forum, dar nu am capatat raspuns...Ma intereseaza acest curs, sunt curioasa daca este asa de interesant pe cat zic ei... Cati copii sunt intr-o grupa? Daca sunt multi, sunt mai multe educatoare? Toaletele sunt pentru pitici? Ies afara des? Au multe jucarii educative? Imi poti da un exemplu despre ce fac intr-o zi la "cursuri"? Practic....? Na, ca m-am starnit! Multam inca o data mamici "totul e trecator"ce regretabila vorba! Fireste ca e trecator, dar intrebarea e CUM trece: cu o implinire, sau fara?" Noica Carmenela |
Deobicei Mindlab face prezentari pentru parinti. Mie una mi-a placut mult de tot a fost distractiv. Eu am copilul la alta gradinita dar si acolo e Mindlab. Scuze de off topic
mama_marutei spune:
citat din mesajul lui Carmenela Multam frumos pentru raspunsuri, Am vorbit cu dna directoare, ma voi duce musai in una din zilele astea sa vizitez gradinita... Mama_marutei, tu ai dat fetita ta la optionale? Ma interesaza cel de mindlab, am mai pus eu o intrebare pe forum, dar nu am capatat raspuns...Ma intereseaza acest curs, sunt curioasa daca este asa de interesant pe cat zic ei... Cati copii sunt intr-o grupa? Daca sunt multi, sunt mai multe educatoare? Toaletele sunt pentru pitici? Ies afara des? Au multe jucarii educative? Imi poti da un exemplu despre ce fac intr-o zi la "cursuri"? Practic....? |
Fetita mea merge la optionalele de pictura si teatru doar. Despre minlab nu-ti pot da detalii din pacate pentru ca nu stiu. Nu am reusit sa ajung nici cand a fost prezentarea pentru parinti.
Intr-o grupa sunt aproximativ 12 copii cu o singura educatoare si ajutorul ingrijitoarelor.
Toaletele nu sunt pentru pitici, dar am vazut ca au inaltatoare si capacele pt WC.
Afara ies zilnic (cand vremea le permite) inainte de masa de pranz si dupa somn.
Referitor la activitati, au teme lunare pe care le primesc si parintii pe mail impreuna cu vocabularul de baza. Tema este aceeasi pentru toata gradinita dar difera abordarea de la o grupa la alta.
In ceea ce priveste jucariile, i-am vazut jucandu-se cu puzzle, lego, cuburi, dar la activitati incearca sa puna in practica situatii reale asa ca folosesc des lucruri obisnuite. De exemplu cand au invatat despre imbracaminte (cum ne alegem hainele in functie de anotimp, situatie) si-au adus hainute de acasa si au experimentat la gradinita, cand au invatat despre ce se intampla primavara au plantat bulbi, si-au dus ambalaje si cosuri si s-au jucat "de-a magazinul" fiecare copil avand un rol.
Eu zic sa mergi sa vezi gradinita, sa vorbesti cu dna directoare si cu educatoarea la care va merge fetita ta.
Te asteptam cu impresii!
Carmenela spune:
Mama_marutei, musai ma duc si o sa iti impartasesc din impresiile la fata locului. Iti multumesc pentru detalii, interesanta abordare si foarte pe gustul meu...
Multumesc si tie Muuh, am mai pus o intrebare despre mindlab tot pe forum aici, la gradinite, mi-ar placea daca mi-ai raspunde mai detaliat, daca poti...chiar la topicul ala... Iti multumesc.
Sper sa mai vina mamici care sa imi spuna parerile despre gradinitia asta...
Numai bine, un weekend frumos va doresc
Carmenela
dramirdar spune:
Carmenela, ai fost in vizita la gradi?
Si eu intentionez sa-mi dau fetita (care implineste 2 ani in septembrie)la Biene Maja. Astept impresii.
Carmenela spune:
Buna seara,
Nu, nu am ajuns, am fost foarte ocupata..imi tot promit ca zilele urmatoare... O sa ajung curand sper...si o sa dau amanunte...
Daca ajungi inaintea mea...te rog...scrie-mi si mie ce crezi...
Numai bine,
"Intr-o lume imperfecta pe care o putem influenta in bine sau in rau, constientizarea faptului ca orice incercare conteaza este aceea care ne defineste ca fiinte umane.” Dr.Gardner
Carmenela
wana spune:
buna mamici,
am urmarit discutia despre biene maja; caut o gradinita cu germana intensiv ptr baiatul meu si am ajuns si la biene maja azi; pot sa spun ca mi-a placut ce am vazut, insa nu stiu exact cata germana se face (am auzit educatoarele vorbind in germana, copii afara vrobeau intre ei in germana); stiti mai multe detalii despre cat de intensiv se face germana la ei?