Sezatoarea canadiana (180)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pitilache, daca nu spuneai tu de St Henri, spuneam eu! Aici unde locuiesc eu e in regula, dar e la limita cu Westmount-ul, si totusi... cind ma duc la metrou St Henri si ies cei de la secundara... simt asa un fel de birrr! Si cu toate acestea nu am auzit sa se intimple ceva, vin la ora 11 de la scoala, am venit si noaptea pe jos cind faceam curat in gradinita. Mie unde mi-a fost frica intr-o seara, a fost intre Berri-UQAM si Beaudry, pe St-Chaterine! Sint multe baruri, la fiecare 10 m e un bar, discoteci, erau afara, beti... birrr! Chiar mi-a fost frica, eu nefiind deloc o fricoasa.

Anka, de aceea intrasem, sa-ti spun despre Bentley, linkul pus mai sus de DanaMario. Le-am luat fetelor de curind geamantane frumos colorate pentru patinaj si pe care le vor lua si in Romania, si am vazut tot felul de gentute pentru prinz, intre 11 si 24 de dolari. Si in BUREAU EN GROS sint, eu de acolo le iau in august toate rechizitele si ghiozdanele si ce le mai trebuie. Adica ii luam Agatei, acum voi avea doua scolarite. Acum nu mai au asa multe, dar totusi, au un loc unde sint reducerile, ce nu s-a vindut, eu zic ca si acolo ai putea sa gasesti. Tot de acolo i-am luat si termosul metalic in care ii pun supa sau chiar felul doi. Atentie cu cantina, trebuie sa vezi exact ce mincare este. Si noi aveam, dar Agata punea pe ea cam un kil in saptamina in care minca acolo. Daca chiar toti copiii maninca acolo, poate ca nu ai de ales, ca nu poti sa o izolezi pe Eliza cu mincarica de acasa, dar daca sint si copii care aduc de acasa, eu sint pentru luatul de acasa, desi e mai greu asa... ca nu scapi de o grija. Dar oarecum mai ieftin si mai sanatos, eu ii pun ce am, nu gatesc decit foarte rar special pentru pachetul ei. Vezi tu cum e mai bine, te prinzi la un moment dat. Bafta multa noii scolarite, eu sint sigura de pe acum ca se va adapta si in scurt timp va fi printre cei mai buni din clasa!

Zavalita, ai PM... adica -uri. Sper sa gasesti ceva pe gustul si pe buzunarul vostru!

Laura, sa va fie de bine mutarea in casa noua si sa o folositi sanatosi. Chiar ma intrebam ce e cu tine, cu voi, fetele de prin alte zone, ca nu mai scrieti nimicut despre voi.

Donia, acomodare usoara finilor tai, sper sa le fie bine aici si sa reuseasca repede ce si-au propus. Ce ma bucur ca ati putut ajunge la Disney si asta inca de ziua Roxanei inteleg.

Monicutza, nici tu nu ai fost prea vorbareata, cum iti este, ce fac copii, cum s-au adaptat in noul mediu?

Trebuie sa fug si mai voiam sa scriu... revin mai la noapte.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Ah, Anka, acum mi-am adus aminte. Incearca si la Yellow si la libraria Renaud Bray (renaud-bray.com). Acolo au colorate si frumoase:
Agata are Louis Garneau, si ghiozdanul si geanta pentru prinz (nu modelul din imaginea, sint mai multe):
http://www.renaud-bray.com/ImagesEditeurs/PG/992/992363-gf.jpg

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

am fost sa ma tund! in sfarsit am reusit sa fug de acasa cat dorm fetele si eu 'muncesc de acasa'

donia bine ai revenit!asteptam poze

si mie au inceput sa-mi spuna fetele ce fel de ghizdane sa le cumpar pentru 'free school' ca ele asa au priceput in loc de preschool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Salutare de la noi 3 (rata si 2 ratoi), noutati nu avem inafara de vesnicele contractii, abia merg usurel si leganat, noptile abia reusesc sa atipesc cate o ora 2 printre reprizele lor de fotbal si drumurile la baie cate 3-4/noapte.
Zilele mi le petrec pe canapea ca o balena esuata, daca stau mai mult de 10 minute in picioare deja simt ca ies, s-au asezat amandoi cu capul la iesire, ma rog zilnic de ei sa mai ramana acolo pana la 30 saptamani macar.
Gata nu va mai bat la cap cu subiectul asta.

Cat despre intalnirea de duminica, nu stiu sigur daca am sa pot ajunge, in functie de cum am sa ma simt.

Vorbeati de cartiere, noi stam pe Decelles in Cote-des-neiges, sunt parti bune si parti rele, noi am ramas aici pana acum din cauza amplasarii "strategice"
Peste drum am spitalul Juif, in spatele blocului am Hec-ul si UdeM, spitalul de copii, ajung imediat in Centre ville si Decarrie, am clinici aici, CLSC, centrul de francizare, magazine, statie de autobus la colt, 6-7 min, pana la metrou, banci (RBC, BNC, TD)
Platim 670$ incalzire si garaj inlus pentru un 3 1/2, de la anu tre sa ne mutam neaparat.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 25+ de Tudor Sebastian si Felix Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Dana, merci de intrebare, suntem bine. Nu fac nimic deosebit: serviciu, scoala, copii, casa. Macar acum e mai cald si putem sta mai mult timp pe afara, ca daca le tin in casa pe fete, ma . Sarah merge la maternelle in toamna si as fi vrut sa mergem undeva in concediu inainte sa inceapa dar vara asta tare ma tem ca nu putem si ma apuca nebuneala. Dar sa fim sanatosi.(si da, eu eram in poza cu pricina). Tie ce-ti mai face piciorul?Si o intrebare, daca tot am intrat: copiii vostri citesc in romaneste? Ca tare mi-ar placea sa le vad pe fetele mele cu o carte de basme romanesti in mana (asta ca sa nu mai spun ca mama le pregateste colectia de Jules Verne).Zavalita, bine ai venitIca, tu ce mai faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

NELIA - se pare ca ea era printre putinii (daca nu chiaar singura) cu pachetel de acasa... Asa zice ea, ca restul au primit papica. Din cate spune, se poate sa fi avut ceva cu cuscus azi, ea a crezut ca e orez, si apoi mi-a arata intr-un magazin, cica de-aia au mancat copiii, si ca ar fi vrut si ea sa incerce. Plus ca au avut o budinca de cioco la desert si suc, si era fericita ca e cu cioco (normal...}, iar cel mai tare a incantat-o ca au avut SUC!! (noi nu luam suc, adica in Ro nu luam, preferam sa facem in casa daca aveam nevoie, in rest beam apa plata... Aici nu m-am prins cum e cu sucurile, marcile si calitatea).

Prima zi de scoala a fost un real succes! Desi am lasat-o cu emotii, am luat-o super fericita, cu zambetul pana la urechi, si nu mai apuca sa imi tot explice, sarea de la una la alta, nu stia ce sa imi spuna mai intai ca au facut si i-a placut, si asa a continuat juma de ora ca o morisca, fericita ca va merge si maine si poimaine si de acum mereu!
Profesoara mi-a placut, e quebecoasa. azi au mai fost inca 3 copii noi, la alte clase, si celelalte profesoare erau alte natii. Mi-a placut cum am stat de vorba, cum a abordat-o, a adus o fetita din clasa a 2-a, romanca, sa o cunoasca si a rugat-o sa aiba grija de fata mea cateva zile. Eliza mi-a povestit ca s-au intalnit in curtea scolii si s-au jucat impreuna.
Maine merge cu autobuzul! Asteapta cu mare nerabdare evenimentul asta cu autobuzul! Scoala nu e departe, dar ma aranjeaza rteaba cu autobuzul, ca sa nu o mai trezesc si pe Eri si sa o scot din casa dimineata la 8 si ceva....

VALEN - sa citeasca romaneste, necesita ceva exercitiu si poate fi confuz la un moment dat, mai ales daca respectivul copil e nascut aici. Nepotii mei vorbesc cursiv romaneste, dar niciunul nu poate citi (cel mai mare are 19 ani, cel mai mic are 7, si in total am 6 nepoti de-astia, fete si baieti).
Eu am evitat sa o stimulez pe Eliza sa citeasca in romaneste, desi cunoaste toate literele si mai silabiseste cat poate, citeste pe litere. De vreun an au inceput confuziile in engleza, pentru ca la engleza invata de lettersound, cuvintele nu se citesc pe litere, iar ea incepuse sa ma intrebe de ce DOG se scrie dog si se citeste dog si cat se scrie cat si se citeste 'chet' si totusi call se citeste 'COL' desi se scrie tot cu A ca si cat, unde A nu se citeste O, .... samd...
Si e cam greu sa ii explici chestii de-astea unui copil de 5 ani care nu are engleza ca limba materna.....
Intr-un cuvant, eu as lasa cititul in romaneste pentru mai tarziu, si as lasa la latitudinea lor...

Aah, si poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Dragaica, iti tin pumnii sa stea ratoii si mai mult de 5 saptamini.

Valen, piciorul face super bine, complet vindecata, taietura parca nici nu se mai vede. Merci de intrebare pe tine cind te mai vedem?
Copiii mei nu stiu sa citeasca romaneste.

Anka, ce fete frumoase ai, si ce diferite-mi par.(si la par si la trasaturi).Pozele in clasa i le-ai facut tu sau profesoara? I-am zarit si boata lunch roz

Mergi la inceput

Valen, da, Agata citeste binisor romaneste si sintem taaare mindri de ea. Citeste cursiv, se mai poticneste, mai frantuzeste unele terminatii, dar eu ma declar multumita. Bineinteles ca in franceza si in engleza citeste mai bine, dar eu zic ca e acceptabil cum citeste si in romaneste. I-am facut un filmulet pentru bunici cum citeste in toate cele trei limbi, cind am timp il pus si ti-l arat. Astazi am facut plularul substantivelor cu ea, in romaneste, in scris. Acum ne distram si si ta-su: doua domniti, dou balaure si altele. Dar incet-incet va scrie si corect. Greseli la scriere face, la franceza mai putine, dar e si normal, in engleza medii si in romaneste... te doare capul cind citesti. Tati e nemultumit, eu sint fericita ca vrea sa facem cite putin in fiecare zi, macar de am reusi sa continuam si sa facem si cu piticii la fel. Dar nu am obligat-o niciodata, nu stiu ce faceam daca refuza sa facem, refuza sa citeasca, cred ca o lasam in pace... ei ii place. Si mi-a spus si de ce: vrei sa zica bunicii ca nu stiu sa vorbesc si sa scriu romaneste?

Anka, pai uite asta e problema, poate nu mincarea in sine. Ca au deserturi si sucuri din alea cu pai si noi acasa nu luam din astea. Dar nu stiu cum ai putea sa-i dai numai ei mincare daca toti copiii maninca acolo, pentru ca stiu sigur ca nu se simte bine copilul sa fie el diferit. Cu atit mai mult acum la inceput cind are nevoie sa socializeze, sa se integreze. La Agata sint jumi-juma, unii cu carteluta cumparata la cantina, altii cu mincarea de acasa, asa ca nu e nici o problema. Si cu poftele am rezolvat, are bani de buzunar, cam 5 dolari pe saptamina de lucru, ca in weekend oricum sintem impreuna si daca vrea sa-i stringa, ii stringe, daca nu vrea, atunci isi alege o zi in care nu-i pun mincare si isi ia ce vrea de la cafeterie. Si ea incintata si a inteles de ce ii dau mincare de acasa, e si mai mare... nu a inteles chiar din prima.

Dragaica, sa dea Domnul sa mai ramina la caldurica, poate chiar si mai mult de 30 de saptamini. Daca trebuie sa stai in pat, stai in pat, stiu citeva gravidute care din cauza riscului de nastere prematura au stat in pat pina la nastere si nu aveau gemeni. Ma gindesc la tine, sper sa fie totul bine pina la sfirsit si sa va vedeti cu ei in brate, sanatosi.

Zavalita, ce ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mama nene, gemeni? Pfuai ce aventura!
DRAGAICA - tinem pumnii sa mai stea la caldurica nazdravanii!

NELIA - asa e, ai dreptate si ma framantau si pe mine chestiile astea cu sucul si restul, dar asa mari emotii am avut (si am inca) privitor la acomodarea ei, ca i-as da numa' pizza si hamburgeri daca stiu ca e fericita si isi inrta repede in ritm!
Ce misto ca Agata e asa ambitioasa.
Piticoata mea ar zice ca ea nu citeste, ca sa nu greseasca si sa rada de ea...

Acum un ceas mi-a zis ca a pus iaurtul in cutia renumita, si normal ca el s-a varsat, si ca au ras copiii, iar ei ii venea sa planga, cica i-a fost rusine ca au ras de ea ca a varsat iaurtul, dar ea nu il terminase si nu a vrut sa il arunce... Ce sa ma fac si eu cu asa copil sensibilos...

Pana isi intra in ritm (ca altfel e brici pustoaica mea....), o las asa, si din toamna mai reconsider.... Greu nene cu scoala asta...

Acum i-am pregatit sacul pentru maine - ea doarme demult... Iar eu bucataream cand ar fi trebuit sa facem sacul... Si i-am pus creioane si carioci, si echipamentul pentru sport.... maine trebuie sa ii fac instructaj inainte de a pleca... Sa ii spun ce i-am pus acolo...
O sa ii pun si o banana, just in case...

PODE - multam Asa e, sunt foarte diferite, una blonda si una bruneta, una creata si alta cu parul moale si intins, una maslinie si alta alba ca branza, una vorbeste de nu mai tace si altalta abia zice doua vorbe, una timida maxim alta cu un tupeu de te si bate daca misti in front...
Pozele le-am facut eu, in viteza... I-am facut si la iesire cateva

aaa, uitam... Cica pentru sport ne trebuie espadrile Ce sunt astea espadrile si unde se cumpara??
Edit ca pe kijiji vad la espadrilles ca sunt adidasi de fapt, adica ceea ce frantzuzu ar numi chaussure de sport Ca in Ro, espadrilele sunt niste chestii de panza si moi, cu talpa subtire, de regula ca niste balerini asa, se baga piciorul inaintru fara sireturi si altele...
ca adidasi i-am pus ,dar ea nu stie sa se lege la sireturi, si astia sunt cu sireturi... Nene ce de probleme mai am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Anka am tras cu ochiul la albumele tale, ce fete frumoase ai! Si ce mult imi plac pozele in care dorm! Felicitari pentru prima zi de scoala, daca a venit cu zambetul pe buze, e de bine... si bravo pentru casuta, ce frumos ati facut in asa putin timp, noi abia dupa 3-4 luni am reusit sa ne aranjam cat de cat.

Dragaica iti tinem pumnii... sa fie bine, sa stea ratoii acolo la caldurica pana la capat.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput