Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 4
sdcristian spune:
vikinga - na, situatia nu e ok, si tu nu poti sa preiei cresterea copilului vecinei, doar pt ca ea e deprimata
as avea o dicutie clara cu ea, fara rautate, dar ferma, in care sa ii explic ca uite eu am 3, nu pot sa am grija si de al tau, sau ne impartim clar sarcinile, sau asta este. sunt ok sa vina al tau la joaca la noi 2 ore pe zi de 3 ori pe saptamana, dar sa imi raspunzi la telefon cand copilul tau e la noi. si din 2 in 2 zile joaca sa aiba loc la tine acasa, unde tu stai si supraveghezi copiii asa cum trebuie. daca uneori mananca al tau la mine nu e bai, dar nu mai des de o data pe saptamana.
si daca nu se poate sa va intelegeti omeneste cu ei, asta este. tu nu esti responsabila pentru cresterea copilului lor. si nu e corect sa ti se paseze tie copilul ca mama lui sa se poata odihni.
vikinga spune:
Eu stiu ca pentru ea is noroc chior, stiu ca ii prieste ajutorul asta picat din senin, cu ea nu am jene de a-i vorbi f franc si chiar abrupt. Intre noi e o chimie dezastruasa, e prea inceata si fara vlaga pt mine si ea tot imi zice ca seman cu barbata-su. O fi de bine ori de rau chiar nu as putea zice insa stiu ca nici ea nu prea se omoara dupa mine. Asta pt ca am avut ciocniri din cauza copiilor. A fost la mm cit pe ce sa ajunga Aldo al meu intr-un accident tocmai pt ca ea dormea pe ea in nefericirea ei. Am zis ca o string de git atunci! Am intrebat-o at daca e pe antidepresive ceva, ca ar trebui sa stiu daca e zapacita de la pastile, e vb de copilul meu. Si e f ok asa nu am nevoie sa fim prietene, ea ramine acolo numai intre carti traindu-si viata numai prin ele cu viata reala trecdin pe linga ea.Cartile aduc automat simpatie insa in asemenea situatii nu prea. Am intrebat-o odata cum is mamele din cartile ei, ce relatie au cu copiii, tot asa plictis total.. Ori is acele mame geniale si ea traieste prin ele.Cine nu prefera sa stea cu burta-n sus cu o carte-n mina?! Eu din ultima comanda la Polirom am apucat sa citesc numai o carte, dar nu e un motiv sa dau in depresii si nefericir acum. Toate la timpul lor.Allinta zicea ca poate are nevoie de ajutor specializat din cauza depresiei. Barbataul ei lucreaza in domeniul medical si apoi nu pot zice ca e chiar depresie, e mai mult asa nefericire, oboseala si lipsa chefului de viata. Mda de fapt cam arata a depresie.Daca la inceput am zis ca i se datoreaza nefericirea asta faptului ca s-a mutat dintr-un oras mare pe o insula, in timp am inceput sa am dubii. Ok stiu e acomodarea, si eu am avut nevoie de ajutor si de prieteni extraordinari aici si chiar i-am avut, de asta am intors cu tot sufletul acest ajutor. Asa am simtit.Ea are dreptul de a folosi piscina clinicii pt ca barbatul ei lucreaza acolo. O trimiteam eu la relaxare.Dar pe urma totusi..nu prea s-a legat explicatia. Sa fim seriosi doar n-o fi fost marea canelara ajunsa la tara la sapa, aici da lumea banet gras sa ajunga in vacanta, nu-i asa de rau. Si apoi zic ei ca pt copil a fost o schimbare minunata si-s multumiti de decizie.Faptul ca si in Berlin cit P era mic era lasat cite 10-11 ore la cresa/gradi ea avind job de 8 ore si faptul ca nici dupa anii astia aici nu e inca fericita ma face sa leg starea asta a ei de venirea copilului! Ei si cu asta nu simpatizez deloc. L-a alaptat pina la 4-5 ani, citeste carti despre educatie, ii vorbeste ca in exemplele alea, P te rog nu ai putea..P te rog nu ai dori sa.. pe acelasi ton super calm si ca la carte dar pe de alta parte pune distanta intre ei.Nu m-am bagat in fam ei niciodata, doar de 2 ori i-am atras atentia ca nu e ok cum face.Si anume:-mi se plingea ca copilul nu facea kk cite 2-3 zile si uneori trebuia sa-l puna in cada cu apa calda, asa relaxindu-se indeajuns pt a face ceva. de citeva ori a trebuit sa plece cu el de la locul de joaca acasa pt ca il durea burtica si vroia la wc si la ala din parc nu avea conditiile necesare pt asa un ritual. ingrijea cu toata dragostea si atentia efectele! atunci i-am zis ca P tre sa manince si o supa, o mazare, o mincare gatita de legume, ceva. Numai cu piine si salam si cascaval nu are cum sa fie ok, mai ales daca are un tranzit lent. la gradi nu primea mincare calda, abia aici la scoala are cantina. asa ca minca piine dimineata, piine la pachet, piine cu ceva la cina. ei bine cum sa nu-l tin la masa cind stiam ca am ceva cald stiind ca acasa tot piine o sa aiba, mai ales ca mirosea cind gateam si venea si ma intreba ce gatesc si cerea voie sa ramina la cina. cum sa pot refuza. mama-sa e cum e, dar iar copilul e nevinovat. si chiar ma bucura sa pot oferi o farfurie de mincare cuiva si stiti si voi cum e cind vezi un copil ca maninca cu pofta. pai mai conta ceva?-si a doua oara am intervenit cind am observat ca dupa gradi in fiecare zi avea cite o activitate. de la 8.30 la 3.30 gradi, 4-5 o activitate gen sport, fotbal etc, pe la 5.30 adus la mine pina pe la ora 7 seara. 11-12 ore copilul plecat de acasa in conditiile in care jobul ei de 4-5 ore zilnic. l-am intrebat pe P cum e cu fotbalul si ce mai facea. Va jur ca avea aerul de om mare care tre sa mearga fara chef la munca. mergea ca asa trebuia, era dus. si probabil decit acasa in plictis, se lua cu copiii si ii era mai bine. insa nu vreo atractie deosebita pt activitati, doar pt inot si fotbal, atit.Mda..in ce m-am bagat.Nu e vb de manipularea mea de catre ea, ca eu nu devin maleabila din cauza rugamintilor ei ci copilul ma aduce in situatia asta. El ne suna la telefon, nu suna ea, el sta la gard nu vine ea la usa. Plus copiii mei care normal fiind copii il vor in preajma. Absolut normal.Zicea si Cristina pe prima pagina, aici in timpul saptaminii se joaca copiii unii pe la altii, la noi is schimburile alea si am asa casa si gradina plina, ca P. cind vedea ca mai avem si copii de la gradi era si mai lipit de gard si normal ca ateriza si le la noi. Iar in mod normal in weekend e timp de petrecut in familie si se cam tine la treaba asta. Nici un copil de la gradi nu ne-a venit acasa simbata ori duminica in atitia ani, nu nu astea-s pt baiat si papa cam asa si mamele ies cu prietenele la o cafea ori merg la piscina, cam asta e obiceiul locului.Si ni se potrivea si noua. Doar ca daca in timpul sapt avem colegi in we ii aveam pe ai mei plus P..Weekendurile sunt deja normale sa fie petrecute la noi.Am zis inainte e ok, ce daca sunt ei mai pasivi si lenosi, ma rog fiecare cu ale lor, lasa, copiii se joaca, is fericiti si Aldo si P si Nadja. De aia l-am si luat, ca puteam, ne ziceam si eu si barbata.miu, ei lasa, il luam si pe el sa aiba fun.Numai ca de cind o am si pe Letizia deja mi se pare prea mult. Si realizez in ce m-am bagat.Plus ca vara asta o sa si lucrez, o sa o iau pe Letizia cu mine ca am posibilitatea asta. Dar cind vin acasa anticipez eu ca o sa-mi cam fie deajuns trei bucati de copii:). Ei sunt fericiti asa in gasca insa... macar mi-am zis oful..Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
Alizee spune:
Vikinga, de femeile voluntare ca tine, deseori se lipeste cate un "prieten" comod din fire si caruia ii convine ca tu faci tot si el doar priveste.
Poate sa fie femeia in depresie crunta, dar nu este nimeni obligat sa duca grija copilului ei. Deja asta este lipsa de bun simt si de bataie de joc fata de felul tau de a fi. Este invidioasa pt energia ta si te taxeaza. Cat poti sa duci, e bine. Sunt curioasa, dupa ce ii vei spune franc in fata ca nu mai poti sa o substitui, daca te va barfi.
Un om de care iti este mila si il ajuti, iar el nici macar un multumesc nu-ti zice, indeparteaza-l; te va lovi miseleste atunci cand va avea ocazia.
Am inteles, iti este mila de copil. Dar o rezolvare de bun simt ar fi sa plateasca o femeie, care sa-i ia copilul de la gradinita sau scoala si sa-l insoteasca la joaca. Nu sa astepte gratis de la tine, de parca ai avea vreo obigatie fata de ea sau copilul ei.
Toata situatia asta este de fapt o lipsa de respect chiar si fata de ea, ca om.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
maru spune:
vikinga,
parerea mea:
tu poti face cat poti face! 3 copii sunt multi, 4, in care unul nu e al tau is mult mai multi decat poate supraveghea o mama. De ce? Copilul strain vrand nevrand primeste mai multa grija si atentie, ca de, tre sa il duci intr-o bucata casa, nu?
Acu ce faci, ii neglijezi pe ai tai ca sa il acomodezi pe P?
nu ai nici o obligatie nici fata de mama nici fata de P. Daca e sa vina sa se joace la voi in cursul saptamanii, atat timp cat Aldo enjoy, nu e o mare problema. Dar teme nu au? nu il poti trimite sa isi faca temele? Ceva citit? ceva matematica? nu stiu cum e pe la voi, dar zic si eu...
dar cand e vorba de plecat undeva, inteleg ca mama nu se oboseste sa ii faca pachetel, nu? si atunci? ce as face eu: vrem sa plecam, P e la gard, as cere sa vorbesc cu mama, si daca ii face pachetul si ghiozdanelul in 5 min, cat va ia voua sa va incarcati sa plecati, l-as lua. Asta daca Aldo il vrea, altfel nu.
E o mare raspundere un copil strain. Mare!
ruxij spune:
Cum am zis, mie mi se pare OK sa se joace copiii la voi acasa in fiecare zi, dar:
1. Nu la cina
2. Nu pe mare
3. Nu in alte iesiri
Jucat in casa/curte cred ca e mai usor si pt tine si nici P. nu este taiat total de pe lista.
Eu cred ca singura ai tot oferit peste masura, si dupa aia incepi sa te revolti. Asa fac si eu, ofer ofer si dupa aia bomban. Nu te supara, dar nu are importanta cum e ea, daca e lenesa, cat citeste, cat a stat copilul ei la gradinita, ce mananca, la cate activitati isi duce copilul si alte critici din astea, problema e cum aranjezi sesiunile de joaca. Ca vad ca cc copilul e cuminte chiar daca mama lui etc etc etc etc face gresit. Eu nu primesc la mine copii nerespectuosi sau care imi agreseaza copilul in vreun fel. In rest, ce fac parintii si cum ii cresc, nu ma intere. Dar nu tin pe nimeni la cina si nu iau pe nimeni cu mine pe unde ma duc. Ceea ce iti recomand si tie, dc. ti se pare o varianta buna, desigur. Asa cum faci, sa oferi peste masura si sa astepti din partea ei ceea ce ea nu poate sa iti dea, nu va avea nici un rezultat bun. Dupa cum vezi, ea nu iti cere sa ii iei copilul, pt ca stie ca ea nu poate sa iti intoarca favoarea. Asa ca redu.
Leditia spune:
Vik,da,cu toate intepaturile tale la adresa ei de care povestesti,ai un suflet mare si bun.Asta vad eu din ce ai facut tu pana acum pt acel copil,caci de el e vorba.
Asa ca ai toata admiratia mea,indiferent ce vei decide de acum incolo.Nu este responsabilitatea ta,nu tu trebuie sa-l cresti,sa-l educi,el are deja o mama si ea ar trebui sa se ocupe de el.Daca mai poti sa-l iei in excursii cu voi la zoo,din cand in cand ok,daca nu,asta este situatia.Este foarte greu si solicitant cu 3 copii,daramite cu 4.
Oricum ar fi si orice ai decide,ai o floare de la mine pt ce ai facut pana acum.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allintaDar o rezolvare de bun simt ar fi sa plateasca o femeie, care sa-i ia copilul de la gradinita sau scoala si sa-l insoteasca la joaca. Nu sa astepte gratis de la tine, de parca ai avea vreo obigatie fata de ea sau copilul ei.Toata situatia asta este de fapt o lipsa de respect chiar si fata de ea, ca om. |
kariguld spune:
Vik, nu mai repet ce ti-au spus fetele ca nu-i responsabilitatea ta, etc etc. doar iti spun ca am observat ceea ce spui tu acum multi ani, la alte nemtoaice. pe vreme cand inca nu ne stabilisem aici. si erau mame mai in varsta, trecute de 40 de ani.
eu cred ca problema acelei mame este depresia. si poate indraznesc prea mult, comoditatea. cineva ia preluat responsabilitatea copilului de pe umeri iar ei ii convine de minune. si am citit cu atentie, ea nu se ocupa de copil, de nici un aspect al vietii copilului. spuneai de mancare, ca-l hraneste cu alimente reci si paine la orice masa....
practic copilul i se pare o povara.
cunosc doua cazuri, unul aici in DE si altul in alta tara, cand copilul din vecini s-a ranit grav, accidental, in casa vecinilor iar parintii i-au tarat in procese pe parintii de imprumut. cazuri f asemanatoare cu al tau.
responsabilitatea ta sunt copii tai, doar ai tai. mai ales ca o ai pe bebelina. ia masuri serioase, acum/astazi cat poti si inca lucrurile sunt sub controlul tau. nu sa-l indepartezi definitiv, ci sa o ajutio pe mama in cauza sa constientizeze ca copilul ei este responsabilitatea ei.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru vikinga, parerea mea:tu poti face cat poti face! 3 copii sunt multi, 4, in care unul nu e al tau is mult mai multi decat poate supraveghea o mama. De ce? Copilul strain vrand nevrand primeste mai multa grija si atentie, ca de, tre sa il duci intr-o bucata casa, nu?Acu ce faci, ii neglijezi pe ai tai ca sa il acomodezi pe P?nu ai nici o obligatie nici fata de mama nici fata de P. Daca e sa vina sa se joace la voi in cursul saptamanii, atat timp cat Aldo enjoy, nu e o mare problema. Dar teme nu au? nu il poti trimite sa isi faca temele? Ceva citit? ceva matematica? nu stiu cum e pe la voi, dar zic si eu...dar cand e vorba de plecat undeva, inteleg ca mama nu se oboseste sa ii faca pachetel, nu? si atunci? ce as face eu: vrem sa plecam, P e la gard, as cere sa vorbesc cu mama, si daca ii face pachetul si ghiozdanelul in 5 min, cat va ia voua sa va incarcati sa plecati, l-as lua. Asta daca Aldo il vrea, altfel nu.E o mare raspundere un copil strain. Mare!Emma Aida e ingerDoamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
inaioana spune:
Vikinga
Eu nu o sa spun nimic constructiv la subiect, pentru simplul motiv ca in locul Vikingei mai mult decat sa ma "descarc" poate pe forum nu as face. Adica, cu toata bataia de cap, nu as avea niciun moment inima sa il indepartez pe copilul din vecini.
Nici nu cred ca as forta mai mult pe mama lui sa faca ce ar fi cazul sa faca , pentru ca mi-ar fi teama ca ar intelege lucrurile gresit si ar indeparta ea insasi copilul de noi ceea ce ar insemna ca tot lui, indirect, i-as provoca suferinta.
Sunt constienta ca atitudinea mea nu este cea normala si rationala, dar o inteleg perfect pe Vikinga ca ii vine greu sa faca ce ar fi corect rational vorbind, cat si ca ii e greu sa suporte situatia actuala.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)