Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 2
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli eu is sigura ca Vik a plecat deja cu toti 4 :Dwww.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
LauraNicole spune:
Offfff,Vik,ca tare mai semanam noi doua!Sfaturi nu-ti pot da ca nici eu n-am toata tigla pe casa si luam dupa mine ciurda de prietene ale fie-mii ca mi-era mila de ele cand plecam cu a mea la diverse !
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
vikinga spune:
Deci de ce zic ca mai trebuiesc niste amanunte..Ei s-au mutat linga noi de pe vremea cind eram insarcinata cu nadja, acum aproximativ 4 ani. Aldo avea 2-3 ani si P., copilul din vecini 3-4.Ea din tinerete s-a stabilit in Berlin, el pe insula a gasit un job bunicel de multi ani. Si au avut o relatie de nu stiu 10 ani asa. pe urma cind s-a nascut P. ea avind un job bun in Berlin si-a zis ca merge relatia si asa, ei bine pina la urma si-au zis ca mai bine la aer curat si liniste, e mai ok pt un copil mic si pt ei ca relatie.Ajunsa insa aici a dat in depresie, obisnuita cu ritmul unui oras mare s-a acomodat extrem de greu aici, plus ca zicea ea bastinasii de aici is f strinsi intre ei si cica imposibil pt ea ca nemtoaica din est sa intre printre ei. Eu n-am simtit una ca asta, cind e ziua mea mi se umple casa la refuz, nu am eu timp pt cite prietene am, dar fiecare le stie pe ale lui, sincer acum. Job si-a gasit greu si sub pregatirea ei, pe urma la gradinita era obisunita sa-l lase pe P. pina pe la 4-5-6 seara, ei bine aici ora 4 era maxima, ea il lua la trei jumate si tot era cam ultima si uite asa isi lua si privirile cam judecatoare si ochii dati peste cap de la educatoare. Zice ea.Pe urma copilul s-a acomodat greu la noua gradinita, avea 4 ani cind a intrat si grupurile de mame care invitau copii dupa gradi erau deja formate. Primele 2-3 luni la gradi mi-a fost si mie greu sa leg o prietenie din asta cu schimb de copii dupa ore dar nu am stat pasiva, am facut intotdeauna primul pas si uite asa in citeva luni imi avea baiatul agenta plina pe 2-3 sapt ca oamenii de afaceri nu alta. Erau activitati la gradi, ma bagam, a fost ziua lui am invitat 12 copii si uite asa le-am dat sansa altora sa-mi cunoasca copilul, sa ne cunoasca pe noi si suntem printre cei mai populari la gradi, daca nu cei mai. Dar in fine, stiu ca nu toata lumea tre sa fie si sa faca asa.Si uite asa ne-am intilnit noi.Bineinteles ca am rezonat cu ea, o mama noua venita careia ii venea greu sa se integreze, mai ales copilului.Si m-am bagat cu toata inima inainte.Pt ca tot am ales sa stau acasa sa o cresc pe nadja i-am zis ca se poate baza si pe ajutorul meu din cind in cind, asa ca poate sa se bage pt un job indiferent de program. Nu fusesera impreuna singuri nicaieri pt ca P. nu vroia cu babysittere, nu a dormit singur nici macar la bunici ori alte neamuri, le-am zis nicio problema, doarme la noi, iesiti la resto si teatru. A venit P: cu o armata de ursuleti, perne si asa mai departe si-a invins frica de dragul lui Aldo si al nostru. Chiar a vrut la noi.Nu a fost absolut nicio problema o anumita perioada de timp.Dar pe cind nadja mea crestea si eu cu ei doi baietii peste tot si ea mica i carut ori agatata de mine, am simtit si eu nevoia de ceva ajutor si nu prea a venit.De ex ii luam pe toti trei la mare, plimbari, jucat, aerul ala tare le facea o pofta de mincare de rupeau baietii usa la intrare.As fi vrut sa o vad zicind ok tu ii scoti la aer eu le gatesc. Ei bine nu. Am solicitat eu treaba asta si o vedeai transpirata si data rau peste cap, de mai degraba ii era sa renunte la plimbatul lui P: de catre noi si asa sa aiba linistea ei fara nicio obligatie.Ii hraneam pe toti, daca erau transpirati si murdari de la joaca ii bagam si in cada, cum e cada mare baietii se balaceau in voie eu cu Nadja mica o imbaiam in baliuta, pe urma ceva cald de mincat si il lua si mincat si imbaiat acasa.Mai deschideam discutii despre cresterea copiilor, ea l-a alaptat pe P. pina pe la 4-5 ani, asa ca la o discutie din asta isi scotea tzitzele in fata si well ce mama! Insa din pacate s-a oprit aici, l-a abandonat la groapa de nisip din curte, care nu are cum sa fie indeajuns pt un baiat in crestere.Cit au fost baietii mici si fericiti cu groapa cu nisip si leaganul, a functionat cit de cit echitabil insa de ceva timp ei nu mai vor asta, vor la noi.Nadja crescind vrea si ea la copii. Adica daca Aldo e peste gard la ei, ea ii vede si plinge fiind singura. Vecina din comoditate f mult timp il invita doar pe Aldo. Abia cind chiar m-am suparat si i-am atras atentia s-a simtit sa o invite si pe Nadja. Normal ca e mai greu, baietii singuri se joaca ea putind sta in voie dar daca o are si pe N tre sa stea pe linga ei ca nu are gard continuu la casa, stiti voi cum e pe aici unii au deschis.Nu mai e un secret ca avem o barca, nu e Monaco, de promenada cu dame fine coafate si pe tocuri, e sport curat. Intotdeauna am cumparat o vesta de salvare, pe care copiii tre sa o poarte in permanenta, si lui Paul pe linga echipamentul pt ai nostri. El e un copil bun, cu mama-sa mai are iesiri dar cu noi e copilul ideal. Asculta, reactioneaza deja la limbile vorbite pe la noi, numara deja in romaneste pina la zece fara accent, f des au stat baietii si cu mama mea care nu stie o boaba nemteste asa ca ea le zicea pe ce limba stia. Si P. desi nu vorbeste romaneste reactioneaza la limba asta.E prezent in albumele noastre de familie, ciinii il stiu, maninca orice gatesc ba mai cere inca o portie, a invatat cum sa se poarte cu Nadja de pe cind era mica, daca se ajunge la accidente de joaca din vina lui nu stie cum sa le dreaga.E de-al casei ce mai.Mama lui inafara depresiei de acomodare, e si cam fara chef de nu stiu cum sa zic.. chef de copii.A ramas insarcinata pe cind avea 39 de ani, acum are 47 si chiar de e o femeie ok, calma, educata, la locul ei, la ei nu se bea nu se fumeaza, is oameni linistiti si plus inca o groaza de alte calitati, e totusi plictisita. Asta e. Nu mai are chef de nebuneala cu copiii. Cind o face zici ca e lovita drept in frunte. Mi-a si zis ca tare greu a mai fost pina a mai rasarit P. asa putind sa citeasca la locul de joaca o carte fara sa mai aiba batai de cap cu tinutul de mina si supravegheatul. Nu sta treaba asta in virsta ci in atitudine eu stiu asta si totusi la ea se cam leaga toate.El are 52 de ani ceva mai multa viata in vine insa nu ceva deosebit in program , nici un hobby ceva. Cum de ex are sotul cu marea. Construiesc si ei lego insa constructiile stau mult si bine asa si din cite am inteles de la Aldo e cam suparat taiaca-su cind sunt stricate ori se mai pierde cite o piesa.Amindoi citesc si iar citesc si copilul e singur in gradina cea mare.Si vrea la noi.In plictiseala aia Aldo al meu nu vrea. Si nici Paul.Doar cind sunt toti trei si pt maxim 2 ore. Dar asta inseamna prea mare bataia de cap pt ea si drept sa zic nici nu am baza in ea. ca din lene si plictis de nu sta treaza cu ochii cit cepele o secunda Nadja mea e in strada. Si inca e mica.Cind l-am adus pe Cooper, amstafful meu din ro aici vecina a sarit de 3 m in sus zicind ca cu asa bestie de ciine nu are incredere sa-si lase copilul. E tipul de tipa cind vede si-un painajen si de la ea luase si P. frica asta de orice insecta si vietate mai altfel. El vrea un animalut de companie, ea zice ca ei nu au nevoie de asa ceva. Si-a dorit mult un frate sora, de in permanenta in living pe sofa P. avea o papusa-bebe mare, chiar a vrut haine vechi de-ale Nadjei ca sa o imbrace. Pina la urma a avut incredere in mine, pt ca i-am spus ca e pacat daca ea are frica asta sa o transmita si copilului. Sa-l vedeti acum pe P. cum paseste peste "bestia" de Cooper fara sa clipeasca macar. Si cine are ciine stie ca ia ceva timp si bataie de cap sa obisnuiasca un om/copil sa treaca peste o astfel de frica fata de un ciine mai ales mare si cu o figura destul de intimidanta.Copilul asta ne iubeste si ma place si pe mine. Nici eu nu stiu de ce. Pt ca nu-s asa calma si buna ca mama-sa, is mai galagioasa, ii incolonez, am si fluier de marinar la care uneori apelez cind ii strig la masa:)) ori la mare cind bate vintul din fata si de ii strig nu se aude nici la 2 m. Nu-s tipul de "mama natura" acum de cind ma vad vietatile toate incep sa-mi zica mama:), din contra, is din aia, parfumata, rujata si pe tocuri, ies prin cluburi cind se poate, zici ca stau numai cu reviste de fumei in mina. Nah n-am mai citit o carte de 3 luni jumate de cind am nascut, mai lasa omul din tabieturi cind e groasa.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
vikinga spune:
citat din mesajul lui ruxij Si baiatul meu e singur la parinti, asa ca imi pare rau de baietelul asta. La noi insa sunt mereu prezenti intre 3 si 8 copii la un moment sau altul al zilei, nu se duce fi-miu la ei si nu e mai niciodata singur. Vin mai mult in curte, in casa intra si ies, sa bea apa, sa nu stiu ce.:) Dc. e maricel, eu l-as lua si pe el, chiar dc. fratii se joaca intre ei, e bine ca baietelul tau sa aiba un bun prieten din copilarie, tot baietel. Sau sa vina si maica-sa sa te ajute. Ea nu vrea sa isi ajute copilul sa aiba prieteni? |
vikinga spune:
citat din mesajul lui sdcristian vorbeste cu parintii luisaracul daca el nu are frati... e normal sa vrea sa se joace cu alti copii.dar vorbeste cu mama lui sa mai faceti si cu schimbul, mai ales ca tu ai bb mic acum. sa-i mai duca si ea in parc la animale, sa-i tina la joaca tot a doua zi... |
vikinga spune:
citat din mesajul lui Nicoleta Salut.Baietelul tau de ce nu vrea sa se duca la vecini? Nu au jucarii la fel de interesante? Au cumva reguli prea stricte? Motive trebuie sa existe... nu-l poti "obliga" sa se duca la ei daca nu vrea, poate lui ii place acasa si gata!--------------------------------------------------------------------------------------------------- |
vikinga spune:
citat din mesajul lui luny wau! respectele mele pt tine!eu as ruga pe unul dintre parintii copilului sa ne insoteasca, si i-as explica frumos cat de mult mi-ar placea sa-l iau si pe baietelul lor cu noi, insa e mult prea greu sa reusesc sa supraveghez 4 copiii singura, mai ales ca unul e micut si necesita mai multa atentie..sa ne povestesti cum a fostIubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)Life is to precious to worry about stupid Shit! |
vikinga spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Problema e ca pe langa faptul ca isi petrece tot timpul la voi ceea ce poate deveni deranjant pana la urma ca nu mai aveti intimitatea familiei, esti si responsabila pt el, daca el pateste ceva parintii vor veni la tine sa iti ceara socoteala. Daca il luati la parc trebuie sa va asigurati ca nu e un copil care umbla aiurea...si noi am avut o fetita cu noi la zoo dar nu o mai iau in veci cu noi ca mi-a scos par alb la cat umbla hai-hui, eu ii spuneam sa stea langa noi, ea disparea :(Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 aniA ticket to hell has never been funnier |
ruxij spune:
Deci cati ani are Aldo? Si cati ani are Nadja?
Inteleg ca mamica respectiva cam profita de tine si tu esti extraordinar de buna ca il tratezi pe P. ca parte din familie, el saracul nu are nici o vina. E o problema. Totusi, chiar dc. Aldo o are pe sora lui, eu zic ca e bine sa aiba un baiat prieten. Si Nadja prietenele ei, nu stiu acum cati ani are. Si pe baieti sa ii mai trimiti si pe la vecini, fara Nadja. Tu ramai cu Nadja si ii faci si ei "rost" de niste fetite si vecina sa tina baietii. Eu asa as face, ar fi mai echitabil.
ruxij spune:
Totusi cred ca nu ai obligatie sa il iei prin toate calatoriile voastre de familie. Asa ceva n-am mai auzit. Mie nici prin cap nu mi-ar trece sa il trimit pe fi-miu in excursiile vecinilor. Mergem noi in excursiile noastre si dc. facem excursii comune cu alti copii, facem cu parintii, nu ii cara nimeni pe toti. Oricum, e f. frumos ce faci, dar fa si tu cat poti.