Copilul din vecini
De cind s-a nascut Letizia mezina noastra tot sunt intrebata cum e cu trei copii. Pai gresit, trebuie sa fiu intrebata cum e cu patru!Cu trei stiu deja cum e, inca de acum 3 ani cind s-a nascut Nadja, mijlocia noastra. Cum asa?Pai ai mei plus inca unul: copilul din vecini.Daca cu trei mai mergea cu patru chiar nu-i din drum.Ai mei o duc foarte bine si fara alti tovarasi de joaca. La gradi se joaca cu alti copii, acolo e moda ca dupa orele de gradi sa mai vina cite un copil acasa, la schimb corect. De ex martea vine un baietel la noi intr-o saptamina si sapt viitoare mege Aldo la el. In rest se au unul pe altul si eu cu asta mica si e perfect asa.Dar copilul din vecini sta pe la gard ca e din gradina de peste strada si vrea numai la noi. Schimbul nu mai e deloc jumi juma din timp, ca baietii nu prea vor dincolo, vor doar la noi.Acum de ex ma pregatesc sa merg intr-un parc de animale, nu cu pantere si lei paralei ci cu oi, rate, cai un lac cu barcute, loc de picnic, loc de joaca. Si vrea si el cu noi.Anul trecut am avut abonament pt mine, mama mea si copiii mei. Plus un abonament pt copilul din vecini pe care-l luam mai mereu cu noi.Si chiar cind scriu il vad peste strada printre boscheti cum sta trist si singur. Abia ce a strigat la Aldo ca vrea sa se joace la noi, al meu copil i-a zis ca mergem la parcul de animale si zice ca vrea si el.Singura cu patru copii..?E mult chiar si pt mine.Mi-e mila de el. Dar nu stiu cum sa mai fac.Ma duc sa impachetez tot ce-mi trebuie si sa vad cum o sa hotarasc. Il iau cu noi ori o sa trec cu masina pe linga el si o sa ma simt ca naiba.Idei..?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
Raspunsuri
sdcristian spune:
vorbeste cu parintii lui
saracul daca el nu are frati... e normal sa vrea sa se joace cu alti copii.
dar vorbeste cu mama lui sa mai faceti si cu schimbul, mai ales ca tu ai bb mic acum. sa-i mai duca si ea in parc la animale, sa-i tina la joaca tot a doua zi...
Nicoleta spune:
Salut.
N-ai putea cumva sa faceti totusi cu schimbul? Macar de genul: el vine la voi o saptamana, saptamana viitoare merg la ei si baiatul, si fetita ta mijlocie... Ca asa sunt 3 si va fi mai fain si la ei poate!
Cu mersul la ferma... hm, daca treci pe langa el, va ramana trist, singur... daca il iei cu voi, 4 sunt multi, este adevarat... nici eu nu stiu ce as face... Poate o discutie cu vecinii (dar carora sa nu te plangi ca ce greu este cu 4, ci ce interesant este! Poate vor sa incerce si ei macar cu 3!) ar aduce echilibrul... Si pentru saptamana in care baiatul tau s-ar putea duce la vecini te interesezi ce activitati pentru copii sunt in oras la voi... le propui vecinilor sa-i duca acolo... deci nu e musai sa stea in casa sau in curtea lor!
Baietelul tau de ce nu vrea sa se duca la vecini? Nu au jucarii la fel de interesante? Au cumva reguli prea stricte? Motive trebuie sa existe... nu-l poti "obliga" sa se duca la ei daca nu vrea, poate lui ii place acasa si gata!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Trateaza problemele stresante cum ar face-o un caine. Daca nu poti sa le mananci sau sa te joci cu ele, fa pipi pe ele si mergi mai departe!" (autor necunoscut; sursa: mail :D)
luny spune:
wau! respectele mele pt tine!
eu as ruga pe unul dintre parintii copilului sa ne insoteasca, si i-as explica frumos cat de mult mi-ar placea sa-l iau si pe baietelul lor cu noi, insa e mult prea greu sa reusesc sa supraveghez 4 copiii singura, mai ales ca unul e micut si necesita mai multa atentie..
sa ne povestesti cum a fost
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
blackpanterro spune:
Problema e ca pe langa faptul ca isi petrece tot timpul la voi ceea ce poate deveni deranjant pana la urma ca nu mai aveti intimitatea familiei, esti si responsabila pt el, daca el pateste ceva parintii vor veni la tine sa iti ceara socoteala.
Daca il luati la parc trebuie sa va asigurati ca nu e un copil care umbla aiurea...si noi am avut o fetita cu noi la zoo dar nu o mai iau in veci cu noi ca mi-a scos par alb la cat umbla hai-hui, eu ii spuneam sa stea langa noi, ea disparea :(
Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Leditia spune:
wow..Vik,ai un suflet mare si bun.Ma inclin.Nu multe femei ar face ce faci tu si mai ales cand au deja 3 copii.Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi si tu pe langa ei.
Ce sa zic?E un dezavantaj uneori sa fi singur la parinti si uite ca tu expui cazul perfect.Eu n-as putea sa trec pe langa el cu masina,mi s-ar rupe sufletul,e vorba de un copil,de un sufletel,pe de alta parte este o responsabilitate mare pe care ti-o asumi..O discutie cu parintii ar fi mai ok,astfel incat sa le expui problema si sa ajungeti cumva la un compromis.Cred ca daca fata mijlocie si baiatul ar merge la copilul singur,s-ar simti bine si acolo,caci ar fi 3.La voi e mai frumos,caci sunteti mai multi si e normal sa-i placa mai mult:)
In cazul de fata,unul din parintii copilului ar putea sa te insoteasca acum la zoo ,caci intr-adevar e greu sa supraveghezi 3 copii,plus ca tu mai ai si unul mic care solicita multa atentie.
Distractie placuta si o zi minunata.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
lilib72 spune:
Vikinga, eu tin sa te felicit pt. bunatatea ta si sunt sigura ca in inima ta nu il poti lasa.Mai departe...nici nu stiu ce sa-ti spun....faci cum iti dicteaza inima
lili@domnisorica daria
hobby
ruxij spune:
Si baiatul meu e singur la parinti, asa ca imi pare rau de baietelul asta. La noi insa sunt mereu prezenti intre 3 si 8 copii la un moment sau altul al zilei, nu se duce fi-miu la ei si nu e mai niciodata singur. Vin mai mult in curte, in casa intra si ies, sa bea apa, sa nu stiu ce.:) Dc. e maricel, eu l-as lua si pe el, chiar dc. fratii se joaca intre ei, e bine ca baietelul tau sa aiba un bun prieten din copilarie, tot baietel. Sau sa vina si maica-sa sa te ajute. Ea nu vrea sa isi ajute copilul sa aiba prieteni?
buli spune:
eu is sigura ca Vik a plecat deja cu toti 4 :D
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli eu is sigura ca Vik a plecat deja cu toti 4 :D www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
asta sigur
dar nu poate face asta tot timpul, ca na... 3 e deja destul de greu. cel mai bine ar fi impartirea programului cu mama copilului din vecini.
Cristina_C spune:
Unde locuiam inainte stiam si eu un astfel de copil caruia parintii nu ii faceau nici un program de duminica - cum ar fi sa mearga si ei, ca familie, impreuna undeva sau sa petreaca, pur si simplu, timp impreuna acasa. Poate le era mai comod sa stea acasa, sa nu iasa undeva ca sa cheltuie bani sau benzina. Duminica, pe vreme frumoasa, il vedeam numai afara la joaca, in timp ce ei stateau acasa. Copilul isi gasea parteneri de joaca prin vecini daca avea noroc dar, cand si acestia plecau in excursie, ramanea singur si trist. Nici nu cred sa-l fi luat vreodata cineva si pe el. Eu doar am observat lucrurile astea, ca nu era prieten cu copilul meu, nu s-au jucat niciodata amandoi si nu se punea problema sa ne implicam in vreun fel. Apropo de ce zicea Adriana de intimitate, chiar am vazut odata cum tatal unuia din copiii din vecini cu care se mai juca a iesit pe strada si a vrut sa joace tenis doar cu fiul lui iar celalalt copil a stat doar si s-a uitat. Mie-mi era ciuda pe parintii lui ca il lasau, asa, pe afara, la voia intamplarii, fara se le pese de ce simte iar el, saracul, incerca sa se includa in programul altora, sa se faca acceptat. In Germania copiii se viziteaza intre ei in timpul saptamanii, cum spunea Vik, de obicei weekendurile sunt rezervate pentru familie. Cand familiile sunt prietene, e cu totul altceva, atunci au activitati comune de weekend sau fac cu schimbul.
Oricum, Vik. meriti pentru tot ce-ai facut pentru copil.