Inca un caz (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

conchita, nu am gasit nici un mesaj smiles care aplauda, dar eu te aplaud pentru ceea ce tocmai ai spus ( nu de alta , dar asta era si parerea mea.)
Xio , inca mai ai timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
Xio , inca mai ai timp

Sa ... ce?

Am cunoscut un tanar medic roman odata care spunea apasat "daca n-am BMW pana la 32 de ani, n-am facut nimic!".

Mergi la inceput

sa inteleaga ca traieste in romania.

Mergi la inceput

discutia despre sistemul de sanatate este foarte delicata, ca sa nu spun riscanta, sa o discuti pe un forum.
ca xio tine piept la toate aceste discutii, mie , din afara tarii, nu-mi da nici o speranta. mai ales ca nu are cu ce contracara.
timisoara e un judet, nu e tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui XIO
eu , apartinatorii , pacientul si brancardierul am ramas stupefiati si indignati de-a dreptul ca i-a dat bani liftierului si nu medicului.

XIO, iubitoare de animale cum te stiu, tu ai o crescatorie de porumbei!

Pai daca citesti mesajul poate vezi evidentul. ca te stiu mai inteligent , asa , de-aia sper.

Conchita , la subiectul acesta am scris . Ba chiar am scris si update. Daca te gandesti putin cei care au ajutat-o pe solista sa revina la viata sunt tot medicii pe care voi ii bagati in aceeasi oala.
DE ce intru eu pe subiecte de genul asta?
Pt. ca vad enormitati si ma simt nevoita sa le corectez.
Enormitati de genul "numai la noi se intampla". Am aratat ca nu este asa. Enormitati de genul "situatiile bune sunt infime , astea rele primeaza" , si am dat exeplu ca nu este asa.
Samd.
Despre cazul acesta s-a discutat , de fapt nu vad ce s-ar mai putea spune pe langa. Sa discuti cazul inseamna sa discuti sistemul sanitar , iar asta aici inseamna sa-i faci pe toti medicii prosti , incompetenti si hoti. CEea ce nu este asa.
La voi in USA nu se iau bani si din cauza ca pacientul nu da bani. De c nu da? Pt. ca nu are mentalitatea asta de bagat bani la oricine in buzunar si pt. ca doctorii nu primesc , de fapt daca primesc e o donatie pt. spital . nu pt. ei personal.
SI rogu-te nu ma jigni, cand ai sa stai peste umarul meu sa vezi comporttamentul cu pacienti atunci poti afirma cu tarie cum sunt. Pana atunci iti pot spune si eu ce mama denaturata esti , ca asa mi s-a parut din mesajele tale , cand vorbeai despre familie.

Petra draga mea Ai dreptate , inca din anul 4 am invatat despre mita la Bioetica, o materie noua in care se dscuta despre deontologie si altele. De-aia simt sa te corectez pt. ca din nou vorbesti fara ca macar sa te interesezi ce spui.
Spaga , aka mita este una. Foloase necuvenite sunt alta. Astea din urma sunt tot ce dai la doctor cand mergi la spital.

Inaioana , imi cer scuze dar nu am avut timp sa citesc linkurile date de tine pt. ca raspund in timp ce mananc si plec de acasa. Dar le voi citi.

Theo , din nou: ai impresia ca astea (constiinta si placerea) apar odata cu trecerea granitei spre alte meleaguri?

A_alinta , inteleg ca traim in Romania , dar sunt optimista si incerc sa propovaduiesc pastrarea banilor in buzunare , si nu indesarea in buzunarele altora.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

XIO,eu vreau sa iti dedic doua vorbe: una, doua. Asta se numeste medic.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Foarte interesante link-urile Ioana
Pe undeva fara toata componenta tragica a bolii e dilema tuturor celor care presteaza un serviciu societatii si sunt prost platiti. Si eu cred ca o singura "atentie" acceptata te murdareste. Ii vei justifica existenta si te vei schimba facand-o. Cu fiecare "atentie" in plus vei mai cobori o treapta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:

Pai cand a fost greva medicilor de familie toata lumea s-a oripilat si i-a acuzat pe aia ca sunt fara suflet , vraci , si altele. Orice ar face nu rezolva nimic , ca mass media are o putere prea mare asupra unora. :))
Ca dovada ideea ca nu sunt atatea oiperatii pe zi , ca se face mai mult rau decat bine , ca se moare din glicemie 240 si ca nu exista altundeva in lume infectii nosocomiale.

Amina , mediic de la noi vor ajunge la acea performanta atunci cand din banii de pe o luna de munca nu isi vor plati un congres si mancarea sau chiria . E foarte simplu sa nu primesti atunci cand ai bani sa traiesti mai mult decat bine sau chiar bine , cand n-ai bani decat de chirie si ceva mancare e mai greu .

Petra , eu am scris cate operatii se fac iar tu ai spus ceva de banateni. Iti amintesti? De aia vorbeam , ironia aiurea-n tramvai.
Sau erai de acord cu mine dar aveai o gluma in cap si te-ai gandit sa o scrii?
Daca tu spui ca muncesti 10 ore si eu iti spun "da , sigur ca te cred " pe un ton ironic tragem toti concluzia ca eu consider ca dumneata minti.

Capcaune , n-am scos nici un porumbel , este o afirmatie reala care oglindeste sistemul nostru sanitar in mare.

Da , Guestus , eu , apartinatorii , pacientul si brancardierul am ramas stupefiati si indignati de-a dreptul ca i-a dat bani liftierului si nu medicului. Daca-ti folosesti putin mintea realizezi ca daca arunca banii in liftier sigur medicul deja e cu ei in portmoneu...si asistenta , si infirmiera , si portarul , si vanzatoarea , si omul care vinde ziare in fata spitalului samd. Ca asa e la noi.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

da in loc sa te ocupi cu salvati pisicutele si monitorizarea ciinilor vagabonzi de ce nu faci tu organizatia "viitori medici in lupta cu spaga si coruptia din sistemul medical"
ai curaj? sa vad si yo pe cineva ca face asta...unul macar
cred ca medicina este ultimul bastion de lasitate ...este centru centrului...este un fel de CC al PCR..locul ala unde se aplauda cu caciula in mina ..cum va gasiti nene sa lucrati toti in acelasi loc..va invata sa fiti umili si slugoi in scoala..sau cum?

nu ai cum sa vii aici sa ceri ajutor de la popor si tu pe de alta parte sa-ti maresti buzunarele de la halat sa intre > 3 kg de cafea si mai stiu yo ce. ...
nu merge asa.. intii oferi ceva..asta inseamna profesionalism...onestitate...etc etc si apoi vii si ceri salariu si altele. tu vrei si bani legal si spaga de toata ziua...ca ai coate tocite si ai stat cu aerul conditonat in ceafa vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca medicii romani din afara ar cere ei saracii bani dar ii baga la puscarie.....asa ca au de ales ori una ori alta.
In ro stiu ca scapa si d"aia isi fac de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:

Theo , din nou: ai impresia ca astea (constiinta si placerea) apar odata cu trecerea granitei spre alte meleaguri?

Doar cei ce le au (pe astea , constiinta si placere) evolueaza, inainteaza. Tocmai de aceea nu pot trece granita spre alte meleaguri toti cei care ar vrea/incerca.

constiinta si placere pentru ceea ce faci vad ca le sintetizezi in "astea" adica ceva nu prea valoros si cred ca e putin altfel. sunt ffff importante in orice cariera/meserie alege o persoana. dar ... pentru majoritatea medicilor din RO e clar ca sunt pe ultimul loc.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

De 6 ani pe forumul asta vad eternele subiecte despre sistemul sanitar corrupt si despre cat de spagari sunt vracii. Ca rarisim mai apare si cate un forumist sa spuna ca pentru el a fost bine, s-a ocupat vraciul cum trebuie.
Dar n-am vazut pe forum nicaieri curajul de a spune « ma cheama Popescu si la spitalul cutare doctorul popescu de specialitatea cutare mi-a cerut atatia bani » nu vad nicaieri curajul de a reclama in nume propriu o situatie si de a-si asuma reclamatia. De ani de zile aceiasi 15-20 de useri deplang sistemul si alti 40 de mii citesc cu interes « ce s-a mai intamplat » mai nou a aparut Xio in peisaj si pareaza cu insistenta atacurile (chit ca a primit sute de replici ma si mir cum reuseste sa nu se plictiseasca de ele), mai acum cativa ani era o alta doctorita … poate va amintiti de cataghe (chapeau).

Acu’ ce-ati vrea sa va spuna Xio ? sa-si bage capul intre umeri si sa spuna ca va lucra n-spe ani intr-un sistem praf ? ca va lua spaga ? ca va accepta plicuri si implicit va fi si stampilata, coborata sub demnitatea umana, etc? pai ar trebui sa va bucure ca macar din pozitia ei incearca sa vada lucrurile diferit … ca doamne iarta-ma atatea replici de ametit vanatul numai la TV am auzit … a devenit subiectul asta un fel de talk show « all against Xio ». Ba din cand in cand ii mai si spuneti cat o apreciati, ca nu cumva sa se supere de-a binelea si sa plece, ca de’…n-ar mai fi fun pe forum.

Ca eu daca as fi vraci (nu sunt, sincer ma felicit ca am rezistat insistentelor familiei si nu m-am facut medic) as lucra in spital alea 6 ore contractate, n-as lua 1 leu, as avea o juma de ora vizita, juma de ora raportul, 4 ore in sala, si o ora de consulturi si pa, sanatate maxima, ma gasiti in cabinet (in privat) unde cat se poate de legal si civilizat as incasa conform listei de prestatii. Slava domnului exista destule spitale private in romania si destule facilitati incat sa nu se puna problema ca nu ai unde sa profesezi, daca esti bun. Cam 10% sunt foarte foarte buni si alearga lumea dupa ei, restul … se chinuie sa intre intre in aia 10%. Si uite asa ai si demnitate si venituri si nici nu te doare capul.

Si oricum nevoia de securitate e mai jos pe piramida lui maslow decat nevoia de stima si intre ele mai avem un set de nevoi. Asa ca sa va fie clar ca nevoia de stima sociala fata de medici fie ea exprimata la TV, pe forum, in ziar sau aiurea e frectie diana la picior de lemn in cazul in care stai cu chirie, n-ai bani de mancare, tigari si carti, sa nu mai vorbim de aia care au copii. Exact ce a spus si Xio si-ati sarit cu porumbeii … na’ ca o zice Maslow, e mai bine ? (apropos' de constiinta, lasitate & stuff)

Ca daca ar fi simple sa fii medic, sa pui un diagnostic si sa dai un tratament, hi hi … pana acum aveam toata afacerea asta computerizata (facea bill gates un ban cinstit) da ?

Andries

Mergi la inceput