Inca un caz (2)
Raspunsuri - Pagina 17
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S Hannen, stiu ca intelegi exact pe dos ce scriu, nu e o noutate, dar nu-mi editez niciun mesaj pentru ca esenta asta este: noi le dam spaga, ba chiar ne chinuim uneori sa ii facem s-o accepte si mi-s satula de acuzele astea vesnice doar de o parte a baricadei. Btw, eu am spus asa: poate e o scarba de om (adica doctorita, nu mama ta) si nu vrea sa ia alti pacienti...dar continua sa citesti si sa interpretezi cum vrei. In alta ordine de idei, medicul nu e obligat sa empatizeze cu pacientul, personal prefer unul care nu plange in hohote ca am copilul pe masa de operatie, ci isi face treaba. Deci, asta cu empatia mi se pare deplasata. Daca ar simti la fel cu toti pacientii, ar face atac cerebral in mai putin de o luna. Sa se comporte civilizat, asta da. |
Adica acum ma iei si pe mine in balon,ca vezi tu te exprimi corect numa` ca eu de fiecare data inteleg gresit.
Eu cred ca tu ai inteles gresit fiindca mama nu s-a chinuit sa o faca sa accepte spaga si cadoul.Pe alea le-a luat ca un bun ce i se cuveneau pt. ca a binevoit sa o "vada" la un control de rutina(mama venea de la particular cu diagnosticul de glaucom!la stat au cautat-o vreo 7 luni si n-au stiut ce are!!!) Cum nu isi permite sa mearga la cabinet particular pt. o boala care necesita tratament continuu si inevitabil cindva in viitor o operatie,sau doua,normal ca a ales sa mearga la un spital de stat.La care spital de stat doctorita care se ocupa numai de pacientii cu galucom nu a vrut sa o primeasca.
Mama se chinuia sa o accepte ca pacient ,nu sa-i bage in buzunar.Operatia aia a fost destul de usoara si cum ziceam,a controlat-o ,a zbierat la ea si a dat-o afara cu mentiunea ca nu o accepta.Apoi mama a ramas pina a terminat toti pacientii si a insistat iar.Si in ziua de azi zbiara la ea.
Cind ajunge plinsa la doctorita de familie stii ce-i zice mamei "lasati-o doamna ca e necajita,trece printr-un divort!"
Pai si ce vina au pacientii?Ce vina are mama ca ea trece printr-un divort??Ce,nu mai sunt oameni pe lumea asta care trec prin clipe grele,prin tot felul de necazuri??Si oamenii aia tot asa fac,tipa la toti din jur?Necazurile din viata personala iti afecteaza profesionalismul??Mai ales cind esti dr. si interactionezi cu oameni care nu vin la usa ta doar pt. ca se plictisesc acasa,ci pt. ca au tot un necaz,o suferinta!
Sper ca intelegi ce pretentii avem noi de la doctori,nicidecum sa plinga de mina cu pacientul!
Sau poate si de data asta sunt acuzata ca inteleg gresit,ca de obicei.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
hannen spune:
tzitziri,multumesc pt. informatii.Inca n-am "digerat" pe indelete .Daca o sa am nelamuriri ,mai intreb.
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
capcaunul spune:
citat din mesajul lui hannen Mama se chinuia sa o accepte ca pacient ,nu sa-i bage in buzunar.Operatia aia a fost destul de usoara si cum ziceam,a controlat-o ,a zbierat la ea si a dat-o afara cu mentiunea ca nu o accepta.Apoi mama a ramas pina a terminat toti pacientii si a insistat iar.Si in ziua de azi zbiara la ea. Cind ajunge plinsa la doctorita de familie stii ce-i zice mamei "lasati-o doamna ca e necajita,trece printr-un divort!" |
A divortat de Hippocrat.
alina023 spune:
Ingrid, eu inteleg ce spui tu apropos de medici care empatizeaza cu pacientii, dar in acelasi timp sper ca si tu intelegi la ce ma refer.
Un medic care plange in timp ce copilul iti este pe masa de operatii nu este profesionist, dar un medic ce iti priveste copilul ca pe un obiect fara suflet sau ca pe o sursa de bani, acel medic nu mai este om. Acum e mai clar ce am vrut sa spun?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
hannen spune:
Ingrid,hai sa-ti mai zic o poveste.
Mama s-a operat de hernie de disc (operatie facuta cu sticla de vodca alaturi,de dr. nu de mama,evident.Dar asta este alta poveste) Operatia a fost acum 13 ani(am gresit cind am zis ca mama umbla pe la dr. de 11 ani,pt. ea cred ca de vreo 13 ,plus multi altii inainte cu bunica...in fine,ii cunoaste pe toti ce cai breji is) si de atunci a fost pensionata pe caz de boala.Evident,este suspecta de o a doua hernie de disc intre omoplati,in fine.Ca sa primeasca pensie are nevoie anual de o comisie unde i se verifice starea de sanatate,adica daca este sau nu apta de munca,comisie la care pacientul prezinta un dosar anual,dosar intocmit de doctorii pe la care s-a tratat de una alta in cursul anului.Acum 5 ani in vara cind am fost eu acasa mama a avut comisia si ce si-a zis ea,sunt bolnava pe bune,ma vede ,ma stie,alti doctori ma consulta si ma trateaza tot anul si ce s-a hotarit sa nu-i mai dea nimic presedintei comisiei(sau cum ii zice).
S-a dus frumos cu dosarul,a examinat-o ...nu i-a dat nimic si cind i-a venit rezultatul ghici!Nu a pensionat-o! A gasit-o apta de munca!Iti dai seama ce soc a fost pt. mama care nu avea voie nici sa ridice mainile in sus sa puna un prosop pe sarma?A ramas fara pensie!Asta a fost urmarea eroismului ei de a nu da spaga!
Si apoi cine a umblat aproape un an de zile sa fie aprobata la o alta comisie ca ajunsese muritoare de foame?Cine??Da,ai ghicit,mama!
Si plingea si imi zicea ce proasta a fost,cum a crezut ea ca o pesnioneaza daca nu-i baga in buzunar cind stia ,vazuse cu ochii ei sotii cu soti in scaun cu rotile trimisi la munca,oameni in carje trimiti la munca.Exact,oameni care nu aveau bani sa le dea!!
S-a lecuit pe veci de eroismul de a nu da spaga!
Tot aceasi doctorita nici nu i-a luat in seama dosarul de glaucom ,diabet...pt. ea nu conteaza.Pt. ea tot ce conteaza e sa-i dai si sa te internezi macar o perioada la barbat`su in sectie.E singurul a carui parafa o baga in seama.In rest nimeni nu valoreaza nimic in fata ei.
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
A divortat de Hippocrat. |
Sunt atit de suparata si totusi mi-ai smuls un zimbet!
Multumesc!
aschiutza spune:
Eu inteleg ca doctorii au salarii mici si spitalele buget redus. Daca doctorii ar lua bani numai ca sa isi acopere existenta, sa o aduca la un nivel decent as mai intelege , poate! Dar cum se face ca au case, cabinete particulare bine dotate, masini de masini, toale, bijuterii...Ei bine, eu asta, deja nu mai numensc ca ei iau pt a-si asigura existenta ci pentru ca ei se considera ca merita tot ce e mai bun si pacientul sa suporte, chit ca pacientul nu va mai avea cu ce sa isi plateasca chiria sau hranii copii - iar cei care nu pot sa plateasca normal ca in ochii doctorilor merita sa fie tratati cu mojicie, sa se tipe la ei, sa se urle la femei in timp ce nasc sau la lauze. De ce sa avem noi intelegere pt doctori, cind majoritatea nu au intelegere pt pacienti, cind isi vind "respectul" si "omenia" cu tarif si procente, cind nu au strop de omenie in ei si ii vad numai ca pe unealta spre noua masina?
Atita timp cit noua generatie de doctori iau situatia asta ca normala, atita timp cit nu se vor pregati sa isi ia raspunderea pt ceea ce fac si vor merge cu sistemul de musamalizare inainte nu se va schimba nimic! Omul va ajunge la mina lor, speriat si timorat si ei vor profita de asta ca si inaintasii lor.
Si nu mai veniti cu pacientii le baga cu de-a sila in buzunare, nu exista! Daca doctorul nu vrea sa ia, nu ia si basta! Dind vina pe pacienti si pe rudele ingrijorate, supuse stresului unui spital romanesc, cu frica fata de propria sanatate sau de sanatatea parintilor / copiilor lor, e deja bun de Kafka si Ionesco. Ei trebuie sa traiasca pe urma cu suferinta / moartea rudelor sau sa accepte pe a lor proprie si e normal ca teama si purtarea extraordinar de urita si mojica din spitalele romanesti, incepind cu femeia de servici si terminind cu directorul spitalului, sa ii aduca in stare de orice ca sa isi rezolve problema.
Rusine sa le fie celor care profita de starea in care sunt pacientii si rudele lor, ca sa isi asigure propria bunastare, ca niste lipitori!
Nu marile puteri, nu bugetul mic, nu criza financiara e crucea Romaniniei, ci menatlitatea multor oameni, lipsa de respect , egoismul feroce, mojicia propagata de la massmedia pina la intelectuali de virf, rautatea fata de ceilalti. Nu lipsa de bani ii face pe romani nefericiti, orict de mult cred ei in asta, ci interactiunea umana de nivel zero. Sunt tari mult mai sarace ca Romania, unde oamenii sunt mult mai fericiti, fiindca stiu ce e respectul , umanitatea, impactul social al purtarilor lor
------------------
Still looking for pieces of heaven...
Olina87 spune:
citat din mesajul lui XIO Olina , am vazut doar intrebarea aceea. Care erau celelalte? |
daca citesti nu din 2 in 3
ariel_7000 spune:
Ariel , ne-a spus un pacient povestea fetei sale care a fost diagnosticata cu tumora cerebrala si doctorul i-a cerut o suma enorma pt. a o opera, o fi acelasi? A aparut si in ziar povestea barbatului , dar mai demult. |
posibil...din pacate AVC nu este singurul care practica "sportul" asta acolo...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
hannen spune:
aschiuta,bine punctat in tot mesajul.Eu vreau sa confirm mai ales ultimul paragraf.Sotul meu este din egypt si la prima vizita in romania a ramas efectiv fara cuvinte.Intr-o seara pe strada s-a blocat si nu a iesit citeva ore dintr-o stare de mutenie totala.
A zis ca niciodata in viata lui nu a vazut oameni mai incrincenati pe viata ,oameni care tot timpul tipa,zbiara ,se uita urit.
Eu normal ca am luat parte tarii mele,i-am zis ca sunt necajiti,ca nu au bani,ca au griji...saraci.Mi-a zis ca saracia nu este un motiv sa uiti sa fii om.Cita dreptate avea!
N-am inteles asta pina nu am locuit in egypt un an si citeva luni!
Da,oamenii sunt saraci dar sunt cu zimbetul pe buze!Au mereu o vorba buna de zis,oricine iti sare in ajutor...
Sunt multe de zis,concluzia e ca eu nu cred ca din cauza saraciei si necazurilor sunt romanii asa cum sunt!