Inca un caz (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
cat despre mine, mama denaturata, asta nu pot sa fiu si nici nu ai cum s-o demonstrezi, oricat ai cauta in atitudinea si cuvintele mele. dar loviturile astea de joasa speta te descopera si mai tare. logica schioapata din nou - eu nu te-am acuzat pe tine ca esti o fiica destrabalata, ti-am pus la indoiala morala profesionala strict bazandu-ma pe afirmatiile tale. deci, daca vrei sa mi-o intorci, incearca marea cu degetul spunand ceva despre morala mea profesionala, daca ai ce. dar nu ai. din fiinta dragalasa pe care te consideram pana de curand, vad o persoana de care nu ma leaga absolut nimic dpdv moral, esti la ani-lumina distanta de ce inteleg eu prin student la medicina, eu, potential pacient. si la ani-lumina de ce mi-as dori sa am ce educa, din pozitia de mama pe care mi-o blamezi. asa ca de-acum trec pe trotuarul celalalt cand te vad si te rog sa faci la fel.

oamenii astia iti raspund pentru ca isi pun speranta si increderea in studentii la medicina, iar tu ii reprezinti. dar le inseli increderea si timpul, reactionand ca un bully. cine esti tu sa afirmi ca s-a discutat destul despre solista operetei?? dar despre tine se tot discuta de jde pagini si nu te mai saturi contrazicand si dand peste nas; eu iti spun ca s-a discutat destul si despre experienta ta, este al jdelea topic distrus cu inflamarile tale. ajunge. du-te si invata.

nimic

Conchita draga , radem , glumim , da' in incinta. Ai un minimum de bun simt cand faci referiri la alte persoane sa mai gandesti putin situatia.Vad ca te-ai inflamat (ca sa te citez) foarte tare cand te-am etichetat , pesemne nu-ti place , nu?
Nu ma disculp in fata ta ca n-am de ce , ba din contra la ce tampenii spui ar trebui sa-ti ceri scuze ca te-a luat valul .

Da, este un cerc vicios , vezi exemplul cu liftierul. Atata timp cat doctorii au salarii jalnice din care nu-si pot plati chiria vor accepta banii pe care pacientul ii scoate imediat si cu care insista cateodata pana te plictisesti. Am avut si pacienti care au insistat o data , de 2 ori , de 3 ori , si gata , si am avut pacienti care desi am spus ca nu-mi trebuie si am plecat de acolo au lasat banii pe masa si au plecat.
Cu mentalitatea asta nu se ajunge nicaieri.Si oamenii acestia lasa banii in semn de multumire tocmai din cauza ca stiu ce prost sunt platiti medicii. Cerc vicios. Get it?
Mesajul tau , de fapt ultimele 2 mesaje nici nu merita un raspuns , dar asa sunt eu , mai draguta si vorbesc pana si cu pers. care nu merita.
Oricum , nu-mi imaginam ca esti capabila de asa ceva abject. Te-am subestimat...

La facultatea din Timisoara nu se predau lectii despre spaga , vezi ce spui. ;) Se preda BIOETICA , o materie despre etica , despre deontologie , cu dezbateri-prezentari facute in power point despre spaga , rasism , sinucidere asistata, pozitia bolnavului in sistem samd.
Imi place cum unii iau ce fraza au chef din ce scriu si o analizeaza in functie de cum le incalzeste razele soarelui degetele pe tastatura.

Alina , te referi cumva si la mine cand spui de tinerii condusi de dolari? Sper ca nu!

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

xio, managerul trebuie sa stie si daca asistenta sterileaza bine, daca liftierul isi face treaba sau nu. asta inseamna manager. trebuie sa stie tot ce se intampla din punct de vedere profesional in spitaltul lui.
este principalul vinovat si foarte direct, nu indirect.

hai sa facem niste fise ale postului si sa vedem fiecare de ce raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Trebuie sa le dam crezare fetelor din Timisoara. Acolo intr-adevar este o alta lume: www.ziare.com/ferrari/stiri-ferrari/un-medic-din-timisoara-a-omorat-cu-un-ferrari-un-tanar-390645" target="_blank">cine merge cu un ferrari sa-si inceapa garda, nu cere spaga.
asta dezleaga misterul medicilor din Timosoara care nu iau spaga: sunt si oameni de afaceri...

fara gluma...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:

Theo , din nou: ai impresia ca astea (constiinta si placerea) apar odata cu trecerea granitei spre alte meleaguri?

Doar cei ce le au (pe astea , constiinta si placere) evolueaza, inainteaza. Tocmai de aceea nu pot trece granita spre alte meleaguri toti cei care ar vrea/incerca.

constiinta si placere pentru ceea ce faci vad ca le sintetizezi in "astea" adica ceva nu prea valoros si cred ca e putin altfel. sunt ffff importante in orice cariera/meserie alege o persoana. dar ... pentru majoritatea medicilor din RO e clar ca sunt pe ultimul loc.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Theo , crede-ma ca nu ai dreptate absolut deloc. Aici se accepta banii in primul rand pt. ca oamenii ii ofera si pt. ca salariile sunt penibile. Dincolo oamenii nu ofera , salariile nu sunt penbile. E simplu ca buna ziua .

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
mai Xio, pe voi la scoala nu va invata sa tratati si cauza bolii, nu numai simptomele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

... sa nu uitam ca a mai fost o femeie , de care nu stim daca va trai , dar care nu a reusit sa faca atata scandal ( e vorba de oamenii obisnuiti din romania, care probabil sunt 90 % din populatie.

good point, Alina! dar aceasta neregula de la CF2 a ajuns subiect de stiri DOAR ptr ca a fost implicata o persoana publica, deoarece coma solistei operei e mai importanta decat coma femeii care ar putea sa isi piarda viata sau DOAR capacitatea de a face copii ptr ca si-a facut un serclaj...(Dumnezeule,iti vine sa plangi ptr ce interventie de rutina s-a internat si ce efecte are asupra ei)

iar acea femeie ne reprezinta pe tine,pe mine,pa mama Hannei si alte multe fiinte neimportante a caror viata si sanatate nu valoreaza nimic in fata "medicilor" din RO

da,municipalul acum face tot ce poate ca sa le salveze dar nu ptr ca acolo ar fi vreo aglomeratie de medici plini de constiinta profesionala, plini de umanitate si de profesionalism...ci ptr ca acum presa sta cu ochii pe ei! si din toata aceasta intamplare ei vor avea un beneficiu de imagine

ariel, ariel...ce-ai facut?ai indraznit sa dai numele unui "doctor" pe forum si sa faci acuzatii...vai! o sa apara acusi cineva sa iti dea cu pliciul peste degetele ptr aceasta crima de lez majestate!

iar XIO...si-ar schimba rapid parerea despre medicii din RO daca ea personal sau cineva drag ei ar avea de suferit (nu-i doresc asa ceva, Doamne fereste)din pricina incompetentei/indiferentei/lipsei de empatie/de profesionalism/ a personalului medical din RO...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

si revenim la ideea ca managerul e principalul vinovat.
alt lucru pe care xio, medic in devenire nu il intelege.

sa fie clar, eu nu am nimic cu xio, din contra o admir in naivitatea ei, dar vor veni zilele cand isi va schimba si ea gandirea.

si sa revenim la subiect, asta cu ce salariu are un medic: despre ce salariu e vorba? de cel de baza ?
sau de cel adunat cu sporuri , cu garzi s.a.m.d?

alina

Am spus ca inteleg ca e vinovat si directorul, dar nu direct , asa cum e asistenta care stia ca sunt desterilizate. Mai exact , directorul nu stia ca acele truse sunt nesterile.

Garzile sunt gratuite in multe spitale , adica nu te plateste nimeni pt. ele.
In cazul in care este platit , un medic poate castiga de la mai putin de 1 $ /ora , pana la 1 milion si pe garda (medicii primari , de sarbatori).
Sporurile nu mai exista acum. Anul trecut un rezident de ortopedie castiga 9 mil jumate in loc de 8 jumate , din cauza sporurilor . Deci acestea sunt undeva pe la hai sa zicem 2 milioane sau 3 in medie. Nu stiu sigur.

Inaioana , asta am spus si eu cand am afirmat ca sunt de acord cu Guestus: la noi si daca ai bani exista sanse sa isi bata cineva joc de ei si sa cumpere mobila si perdele in loc de glucoza si medicamente.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Citat:
Mai exact , directorul nu stia ca acele truse sunt nesterile.
zau? da' tu de unde stii? l-ai intrebat pe director? Vasazica stie un spital intreg si de cel putin un an ca alea nu erau sterile (vezi interviul dat de un medic din CFR2 aseara la Antena 1), treaba cu septicemia si mortii in spital din cauza asta e o regula, nu o intimplare, si te-ai gasit tu sa vii acu' sa declari ca nu e alba, e neagra? Iti trebuie putin obraz gros sa poti fi in stare sa tooot continui cu placa la nesfirsit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_blue

ariel, ariel...ce-ai facut?ai indraznit sa dai numele unui "doctor" pe forum si sa faci acuzatii...vai! o sa apara acusi cineva sa iti dea cu pliciul peste degetele ptr aceasta crima de lez majestate!

a nu se intelege ca acuz activitatea lui ca medic, in general...banuiesc ca a avut si multe reusite, altfel nu cred ca ajungea celebru...
eu blamez acel moment, faptul ca a pus un pret vietii fratelui meu, faptul ca a zadarnicit eforturile echipei de la Fundeni....
si, sincera sa fiu, ma bucur ca a fost asa!!! ca daca nu era asa, de la bun inceput, acum faceam parastase....ma bucur ca toata povestea a luat un viraj in directia buna pt fratele meu. daca nu ar fi avut loc acele evenimente, fratele meu nu ar fi ajuns la Floreasca, apoi mai departe la Fundeni....probabil, daca nu era vorba de acea suma, s-ar fi operat la Bagdazar si clar in situatia lui nu ar fi avut sanse sa reuseasca o operatie clasica.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Xio, imi pare rau sa spun, dar esti fara speranta! Ti s-a explicat in multe feluri ce si cum, dar tu o tii pe a ta! Medicii nu iau spaga, pacientii insista, sistemul e de vina!
O singura intrebare mai am la adresa ta. O intrebare pe care am tot vrut sa ti-o adresez, pe masura ce ti-am citit diverse postari la subiecte legate de sanatate si medici vs pacienti. Tu stii ce este aceea empatie?
Cat despre tineri vs $$$...nu te cunosc suficient ca sa pot spune ca asa esti si tu. Desi fraza cu plata chiriei....hm!
Eu vorbesc despre valorile tineretului roman, la modul general. Da, generalizez si vorbesc despre majoritate. Am voie?

Ca sa n-o mai lungesc...eu imi doresc sa vad ca medicii sunt oameni in acelasi timp cu a fi profesionisti. Nu mi se pare ca cer prea mult! Cine nu este capabil de asta...sa faca inginerie sau avocatura!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Sorry...mesaj expediat de 3 ori!

Mergi la inceput

Idem!

Mergi la inceput