Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(57)
Raspunsuri - Pagina 11

lalely07 spune:
Buna tuturor fetelor purtatoare si nepurtatoare de Endometrioza!!!
Sunt o noua membra..care va urmarit tot timpul si s-a inspirat din discutiile voastre fara a avea curajul sa se logheze si sa-si spuna povestea.
Acum m-am decis sa ma inregistrez si sa va spun si povestea mea:am 27 de ani si nu am copii.In aug 09 am acuzat dureri puternice in partea stg si am mers de urgenta la medic:diagnosticul chit ovarian pe ambele ovare.Dupa investigatii la Bucuresti..se constata doar ecografic ca pe ovarul drept chstul este endometriozic de 5,5 cm si se recomanda interventia chirurgicala .
In oct09 m-am operat clasic mi s-a spus ca mi-au salvat ovarul desi la ultimele 2 eco ambii medici mi-au zis ca este greu de vizualizat si ca probabil ce a mai ramas acolo..o firimitura de ovar nu are nici o importanta este ca si cum nu am deloc.
Am urmat tratament cu Zoladex 6 luni.Luna asta am facut ultima injectie.Acum astept sa-mi vina CM si sa incerc sa obtin o sarcina.
Medicul mi-a recomandat ca dupa primul CM sa-mi fac dozari hormonale (LH,estradiol,prolactalina...) in ziua 14 (probabil sa vada cum stau cu ovulatia).
In toata aceasta perioada am incercat sa am grija cu alimentatia si sa ma inspir din sfaturile voastre :nu am mancat prajeli,fara carne de porc, am evitat pe cat posibil dulciurile..paine inca mai mananc caci altfel mor de foame (paine neagra in general)>totusi mai mananc dulciuri cateodata si lapte cu cereale dimineata.
Vreau sa va multumesc voua pt toate raspunsurile postate aici care pe mine m-au ajutat..si poate asa au ajutat o multime de alte fete.
Felicit toate fetele care au o sarcina..si le doresc multa sanatate si sa aibe o sarcina usoara.Dzeu va ajutat , sa-i multumiti in fiecare zi..
Si eu sper sa fiu mamica intr-o zi..sa ma binecuvanteze Dzeu cu un copil....dar vom vedea.
Ma inscriu astfel oficial printre voi.

iubitika spune:
dragele mele..azi m-am decis si eu sa va scriu povestea mea desi va urmaresc de ceva timp
ma adresez tuturor in special tie boo..am citit azi unele postari mai vechi de alea tale de prin 2007 si am vazut ca atunci mergeai la monitorizari eco la dr ion ionut si vad in semnatura ta ce acum esti mamica..felicitari din tot sufletul!
acum sa revin la ce ma apasa pe mine
operatie chisturi endometrizoce martie 2006 si februarie 2009
sarcina oprita din evolutie la 9 sapt in dec 2009 obtinuta natural fara stimulare
din martie 2010 incerc din nou pt bb si la eco am descoperit ca nenorocitele de chisturi au reaparut, nu prea mari dar sunt...cel mai mare de 3 cm
de vreo luna am mers la ionut si mi-a zis ca o noua operatie mi-ar scadea f mult sansele de a face bb, pt ca se reduce tesutul ovarian si rezerva ovariana
am facut FSH, LH si estradion in ziua 3 si 14 si rezultatele sunt bune
am facut monitorizare asa: sambata 08.05 foli pe ovar drept de 17mm, luni 10.05 foli crescuse la aprox 23 mm..miercuri 12.05 foli la fel si nu s-a spart si ionut mi-a zis slabe sanse sa se mai sparga..
am citit ca si tu ai avut probleme cu stagerea foliculilor..cum le-ai rezolvat? ai continuat cu ionut sau la cine ai mers? cum ai reusit sa ramai gravi
avand si endometrioza eu am citit si urmatorul articol si m-am speriat
Sindromul foliculului luteinizat nerupt (LUF)
Probabil ca nici un alt termen nu a iscat controverse mai mari īn domeniul investigatiei fazei luteale decāt notiunea de folicul luteinizat nerupt (luteinized unruptured follicle - LUF), si mai ales cānd este legat de endometrioza. LUF reprezinta o situatie in care foliculul dominant nu se rupe si in consecinta nu elibereaza ovulul care astfel nu poate fi fecundat.
Examinarile ecografice inseriate s-au dovedit a fi metoda de electie īn diagnosticul LUF. Diagnosticul se face de obicei prin observarea echografica continua a cresterii dimensiunilor foliculului imediat dupa peak-ul LH, urmata de observarea absentei colapsului folicular si de aparitia ecourilor interne specifice formarii corpului galben.
Studii recente au gasit un interval scurtat īntre peak-ul de LH si aparitia menstrei precum si o panta mai lenesa a cresterii secretiei de progesteron la pacientele cu endometrioza.
De asemenea la pacientele cu aderente pelviene īn care este interesat si ovarul se poate observa acest sindrom de folicul luteinizat nerupt. Se pare ca acest fenomen apare atunci cānd, īn ciuda unor parametrii hormonali normali, ovulul nu este eliberat din ovar. Endometrioza este gasita la 63% din pacientele descoperite a avea LUF. Acest sindrom este observat la 35% din pacientele cu endometrioza fata de 11% din pacientele fara endometrioza.
Totusi decelarea rupturii foliculare prin ecografie sau laparoscopie este relativ subiectiva, asa ca diagnosticul acestei afectiuni este complicat.
va multumesc ca m-ati ascultat fetelor si astept sfaturile voastre

Boo spune:
lalely si iubitika vine ati venit printre noi ! nu e deloc cea mai buna urare dar ne descurcam noi cumva sedere cat mai scurta ca sa zic asa..
lalely nu stiu ce sa-ti zic legat de regim, chiar nu l-am tinut. sau oricum nu atat de strict si pe o perioada destul de scurta. poate celelalte fete sa vina cu pareri.
iubitika eu prima sarcina am obtinut-o prin FIV. Am fost intr-adevar la Ionut si la fel ca si tine priveam cu stupoare cum foliculii nu se spargeau. Am fost la monitorizari vreo 2-3 luni parca, nu mai stiu exact. Dupa care am primit o recomandare sa ma duc la un dr din Israel care vine la clinica Med New Life din Bucuresti o data pe luna. Am fost la el si din prima mi-a spus ca sansa mea e FIV-ul, sa nici nu incerc cu IA sau alte d'astea ca ar fi pierdere de vreme. Si eu aveam chisturi endo atunci si tot el mi-a spus ca nu e cazul sa mai umblam la ele si ca imi face FIV asa. Rezultatul il stii, a iesit din prima.
A doua oara am incercat in noiembrie anul trecut si nu a iesit, iar acum incerc iar.
Dupa FIV 2 insa mi-a aparut un chist pe care mi-a spus ca trebuie sa-l scoatem de data asta (arata altfel, nu endo) + ca eram suspecta de hidrosalpinx. Asa ca in martie m-am operat, mi-a scos si chistul si trompele, iar acum sunt iar in tratament. Ca o paranteza la rezultatul anatomo-patologic mi-a iesit ca era totusi de tip endo. Asa ca revenise ...
Iar dupa cele 2 proceduri de FIV pe care le-am facut, concluzia trasa de doctor e ca la mine calitatea ovocitelor nu e prea buna. Asa ca cine stie cand si daca as fi putut eu sa raman natural gravida

iubitika spune:
BOO multumesc pt raspunsul tau
si eu m-am gandit la fiv din ce in ce mai serios in ultime vreme, dar parca mai aveam o speranta ca pot ramane natural, pt ca asa s-a intamplat in octombrie anul trecut dar s-a oprit din evolutie
atunci eu eram pacienta lui bogdan marinescu de la giulesti, dar faptul ca e prea ocupat m-a facut sa ma duc la ionut
probabil ca o sa ma intorc la marinescu daca ma decid pt fiv..
daca sunt fete pe aici care au facut fiv la marinescu si ma puteti ajuta cu experientele voastre ar fi super
cred ca o sa mai monitorizez 1-2 luni si daca tot nu se sparg nici cu pregnyl o sa ma gandesc la fiv..desi imi e groaza ca nu voi reusi

beatrice75 spune:
lalely si iubitika , curaj!Aici veti gasi fete dornice de a va ajuta cu sfaturi! 13+
Mami de baiat

beatrice75 spune:
Conform presedintelui nostru iubit, daca avem bani sa dam pe pampers, inseamna ca ne permitem sa facem copii!RUSINE! 13+
Mami de baiat

lalely07 spune:
Fetelor voi ce naturiste ati mai luat?
Eu iau acum tinctura de mladite de zmeur si tinctura de marar.
Ma gandesc ca mai am putin si va trece si efectul ultimei injectii..si o sa incerc si eu sa raman insarcinata.
Poate DDzeu ma vaajuta asa cum va ajutat si pe voi Beatrice75 si aditzaC.
Beatrice ai grija de tine si de bebe...
Aditza C..te felicit pt sarcina..sa fii sanatoasa si sa duci sarcina cu bine
Ma bucur mult ca sunt fete care au reusit..voi sunteti exemplele noastre si voi ne dati putere sa mergem mai departe.
Daca vreti sa-mi dati si mie cateva sfaturi..ce sa fac..cum sa-mi maresc si eu sansele...le astept cu mare drag

lalely07 spune:
BOO..pot intreba cat costa FIV-ul?
Stiu ca este destul de costisitor si mi-e teama ca nu mi-l voi permite..
Daca ma poti ajuta cu un raspuns..macar pe privat
Multam!

Boo spune:
nu e nici un secret cat costa . uite aici ai o lista de preturi de la mai multe clinici.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151490
am uitat sa-ti spun ca se adauga la pretul asta si tratamentul. care vad ca nu e trecut. iar aici chiar ca difera preturile in functie de ce injectii si cate faci.

lalely07 spune:
BOO...mersi mult.
Poti sa-mi spui p privat exact cat te-a costa pe tinw.
Reunoasc ca nu am citi foarte mult ce implica un FIV..si de asta vreau sa stiu cat costa cu tratament cu tot.
Pup..mersi