refuza fructele
bebele meu manca la masa de la 10 piure de fructe --mar cu banana---mar cu piesica etc..acum de 3 zile refuza sa le manance si pt ca nu-i este foame daca-i dai bibe cu lapte bea ,de ce oare refuza fructele nu pot sa-mi dau seama
poate a mai patit cineva ca mine si-mi da un sfat ce sa-ii fac
Raspunsuri
m_monique spune:
parca vorbesti de fata mea. de mai bine de o luna refuza fructele. si ii este foame, ca daca ii dau iaurt mananca cu pofta.
am incercat sa i le dau pasate si amestecate cu iaurt (asa ii placeau baiatului) dar abia o pacalesc.
i-am mai dat mere si banane bucati pe care sa le manance cu mana. banana are succes.
deja m-am impacat cu ideea, si astept sa vina sezonul fructelor, si atunci va manca. pana atunci mananca ceapa verde, ca asta e acum in topul preferintelor.
doxinu spune:
Daca refuza,incearca sa renunti cateva zile si incearca din nou.MAi au faze din acestea.Asa am patit si noi.
natalia_nica spune:
Pur si simplu nu ii plac si gata! Copilul meu nici acum nu mananca fructe decat conditionat, si are aproape 4 ani...
sdcristian spune:
incearca sa nu i le faci piure, da-i sa manance cu mana lui. al meu doar asa le accepta. ii dai banana fara coaja in mana si mananca.
gabitza2005 spune:
Uite asa a inceput sa le refuze si fimui pe la 2 ani si acum la 5 ani nu mananca decat banana si foarte rar mar. Aproape in fiecare zi ii fac suc de portocale in care incerc sa mai strecor si alte fructe -dar duc o lupta colosala cu el pana bea un pahar.
Cand avea 1 an si jumatate manca 3 piersici odata si cand auzeam mamici fericite ca a mancat copilul o jumatate de piersica mi se parea asa ciudat . Acum daca ar manca fimiu o piersica cred ca as sarbatori cu sampanie
crystall spune:
Da, incearca sa faci o pauza mica de cateva zile, si apoi reia, eu asa am procedat cu fetita mea la vremea respectiva; e drept ca nu ii mai plac asa mult fructele, de atunci.
VERZELE - simtul umorului nu a murit
ana l spune:
Fata mea nu le accepta decit intregi sau taiate felii. Nu maninca de la 1 an nici fructe pasate sau rase in cazul marului, si nici nu bea sucul lor.
copiii mei minunati, Edy ( 5 noiembrie 2003 ) si Daria ( 2 decembrie 2008)
viomary spune:
natalia nica -de placut i-au placut ,le manca pe nerasuflate
sd cristian e pre mic sa i le du in mana are 6 luni si le manaca piure pt ca suc nu vrut prefera cu lingurita si sa fie mai consistent nu zeama goala
doxinu,ana_elise,crystall, cred asa o sa fac il las cateva zile si incerc din nou
sdcristian spune:
nu stiu de ce aveam impresia ca are 10 luni... poate am citit lt subiect cu alt copil, scuze
atunci cel mai bine merge o pauza, sau un fruct nou, eventual scoate marul din combinatie, poti incerca sa le combini cu mascarpone...