oare asa este bine?
buna sunt mamica unui baietel de 2ani si 6 luni pe care am incercat sa-l inscriu la gradi deoarece de la cresa unde merge acum mi s-a spus ca poate mai mult decat se face acolo si e pacat sa-l mai las. M-am lovit insa de niste raspunsuri la care sincer nu ma asteptam de genul nu putem doamna sa-l primim decat daca se imbraca singur , mananca singur, face singur la toaleta, etc, pt ca noi nu avem timp sa stam sa-l invatam. Copilul meu se incearca toate astea dar nu poate mereu tot are nevoie de ajutor.
Eu nu mai am alti copii si nu stiu cum se procedeaza dar totusi nu mi se pare corect.
Raspunsuri
Mercedes spune:
De regula, la gradinitele de stat cu program prelungit in grupa mica se inscriu copii care au implinit 3 ani dar mai sunt si exceptii cu copii care sunt independenti in sensul mancatului si a mersului la toaleta.
Dupa parerea mea este ca nu au timp fizic pentru aprox 40 de copii sa nu zic mai mult.. cam la doua clase este repartizata o singura persoana care pune/aduna masa face paturile duce copii la baie etc.
claujro spune:
Gradinitele de stat primesc copii care au 3 ani impliniti, stiu sa faca singuri la toaleta, se imbraca singuri sau manaca singuri.
Incearca la o gradinita particulara, acolo se formeaza grupe pentru copii sub 3 ani.
anya spune:
Inscrierea e acum. Pana la toamna puiul tau va acumula multe, poate chiar va reusi sa fie independent in sensul cerut la gradi (macar mersul la toaleta pt pp). Tu incearca sa-l inscrii (spui ca face singur si mananca singur), la toamna dai ceva ingrijitoarei ca sa se ocupe de el. E adevarat ca daca au candidati, nu prea se incurca cu cei mititei, sub 3 ani, dar...poate reusesti.
anya spune:
Incearca. Depinde de gradinita si de numarul de cereri de inscriere. Cunosc cazuri de copii de 2 ani jumate inscrisi la grupa mica. 3 care la inceperea gradinitei mergeau singuri la toaleta si mancau singuri au intrat din prima zi. Un alt copilas a venit din ianuarie desi era inscris de la inceput...(Nu e vorba de 1 singura gradinita).
claujro spune:
Poti rezerva locul si sa duci efectiv copilul in alta luna, nu neaparat pe 15 septembrie.
roli25 spune:
Sunt unele gradinite de stat care primesc dupa 2,6 ani. Al meu va avea 2.8 in septembrie si mi-l primeste.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Deborah77 spune:
Si noi am mers de la 2.10 ani. La inceput, erau si vreo 2 copii cu pampers, au renuntat repede. La mancare, ei zic ca ii ajuta - nu ca n-ar putea sa manance singuri, dar le e lene si mai bine renunata. Nu stiu, n-am cum sa verific.
Iar de imbracat/dezbracat singuri: exclus la 3 ani. Acum, spre sfarsitul grupei mici, au inceput sa se mai descurce, dar se sjuta intre ei (sunt f scumpi).
madau spune:
Eu am dat-o pe Miruna la gradi la 2 ani si 9 luni, dar intr-adevar manca singura si facea pp la WC singurica, fara sa ceara sa fie dusa/stearsa, etc. De imbracat se imbraca singura in mare parte. Altfel nu mi-o primea...si pe o parte ii inteleg pt ca e greu sa te descurci cu atatia copii
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
alexionut spune:
Eu inteleg ca le este greu lucrez intr-o cresa dar nu cred ca toti copii de la grupa vor fi in aceasta situatie si poate ca pana la toamna va face toate astea nu este corect ca nu i se acorda o sansa.