K2 or Annapurna
Raspunsuri - Pagina 14
capcaunul spune:
Densitatea se coreleaza cel mai bine cu presiunea. Adica diferentele de temperatura in patura joasa a atmosferei sunt mici comparativ cu diferentele de presiune. De la Bucuresti la Omu presiunea scade cu 25%, temperatura doar cu 5-10%. Iar pe Everest presiunea este o treime din cea de la Dhaka, insa temperatura doar cu cca 20% mai mica.
Adica scaderea densitatii datorata scaderii presiunii este compensata doar in parte prin scaderea teperaturii.
Ramane cum am stabilit: aerul este mai rarefiat si mai curat la munte.
Santa Fe nu se pune pentru ca este pe un platou imens. Presiunea in Santa Fe este cam la fel ca in Bucuresti. Cine vrea aer rarefiat in Santa Fe il gaseste doar sus pe Truchas ().
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
Asta-i buna de pus la pastrare intr-o caseta speciala pt arhiva forumului. Autor: Beren, moderator, 05/05/2010. Raspuns la observatia legata de a sa lipsa de obiectivitate, corectitudine si buna credinta. Un mic exemplu din avertismentele luate de Guestus...? |
Iulianm:
1. despre avertisment.
Te ajut eu, ca nu-i nici un secret - http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=150035&REPLY_ID=5743708
Poti aprecia singura in ce masura caracterizarea facuta aici ("Pentru limbaj echivalent de murdar cu ce au scris altii ulterior") este semn de obiectivitate, corectitudine si de buna credinta :)).
2. despre discutiile utile provocate de Guestus pe DC.
Imi pare rau, nu pot da nici macar un singur exemplu. Dar eu sint pe DC numai din 2003, poate au fost inainte. :)).
----------
Llaura, ai dreptate.
Dar e cam greu de facut fun concomitent cu lustruirea propriei statui, cine opteaza pentru una renunta la cealalta.
Fiecare cu prioritatile lui.
-----------
Citat: |
...insipidizarea stiintei... |
Genial diagnostic al situatiei de fapt!!!
-----------
P.S. Beren, te rog frumos, ca de la utilizator DC la Moderator DC, sa nu intervii in aceasta postare.
Llaura spune:
Ileana, nu-l mai lauda pe xeno atata, el a venit sa strambe din nas cam cum fac eu cand pun nota doi si nota trei la legea lui Boyle, da' o contributie acolo n-a binevoit (cum de ex a facut ABC si am personal apreciat foarte mult, pana si glumita a avut, perfect).
Iar beren....cred ca de draci deja lucreaza la un model atmosferic sa-l bata la c pe ala de-l foloseste IPCC .
Este uluitoare densitatea atmosferei de gradinita printre oameni in toata firea
iileana spune:
Beren, te pasioneaza subiectul "Xeno" sau colectionatul de repere biografice e pur si simplu un hobby de-al tau?
P.S. P-asta poti s-o stergi.
beren spune:
Nu, deloc. E doar un punct de referinta (pentru altii chiar mai mult decat pentru mine).
Dar sunt foarte serios. Si as mai vrea sa lamuresc ceva inainte intre noi cu ocazia asta:
- Guestus a luat cartonas rosu meritat la subiectul ala;
- tu si Llaura ati fost induse in eroare de catre non-profesionalismul presei;
- in general, tu ai cele mai lucide analize politice si aduci cele mai multe stiri politice relevante pe forum;
- ai multe alte contributii utile si perspicace la alte subiecte.
Sincer.
Si tot cat se poate de sincer, trebuie sa spun ca, deocamdata, opinia ta despre mine imi este complet indiferenta. Poate asta se va schimba in viitor. No offense.
AB_AC spune:
L-am sters din prea multa subiectivitate fata de amandoi.
Puteti macar inchide subiectul ....?
Llaura spune:
Frate, nu mai poate omu' sa se certe pe internet de ce are branza gauri, ca se termina de rahat :-(
Stiti ca noi n-am inteles care-i problema de fapt, nu e o cerere, doar o constatare.
Sa ramanem la branza amicala pe viitor, este, nu-i asa, o chestiune arzatoare. Noapte buna.
Laura25 spune:
Guestus a luat portocaliu nu rosu
Mai aveti ceva de dezbatut? sau inchide subiectul? Guestus? Cum preferi? Mai arunci o pietricica sa admiram cum face valuri, sau ne oprim pe moment? (asta cu pietricica NU se vrea o aluzie la proverbul cu prostul si deseptii, mi-a placut doar mie asa, ce inspirata am fost de dimineata la metafore )
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me