Cainii si poporul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Oricum trebuie gasita o solutie pentru cainii vagabonzi dar nu as fi de acod sa-i omoare... au si ei un suflet totusi. In schimb ma dispera ca de cateva luni s-a aciuiat in fata blocului la noi o haita de caini, vreo 5,6. Toti au cercei galbeni in urechi deci asta inseamna ca nu se mai inmultesc. Asta nu ma ajuta pe mine prea mult ci pe cei care vin dupa mine. Teoretic, asta nu e solutie de moment.
Si a fost o perioada in care erau foarte agresivi de imi era frica sa ies din scara blocului. Chiar si acum, daca suntem singuri, ii spun copilului sa nu le dea atentie, nici sa nu se uite la ei.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ladyj are dreptate paralela cu sobolanii nu e valabila.
Poporul de sobolani este de 100.000 de ori mai mare decat poporul de caini.
Sobolanii transmit mult mai multe boli si mult mai mortale decat cainii. Ca sa nu mai spun ca sunt scarbosi. Se urca pe tine, te musca si apoi fac pipi pe mobila.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

eu atat vreau de la capitala noastra cu ifose europene: sa-mi trimit copilul la scoala, fara teama de a fi sfartecat de maidanezi...

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Nu trebuie uitat faptul ca din vina oamenilor sunt strazile pline de caini, ca doar nu au aparut din eter. Pana nu se "umbla" la cauza (aka taranii - si nu ma refer aici neaparat la persoanele care locuiesc la tara - carora le fata cateaua si abandoneaza caini prin piete, tomberoane, pungi, cutii etc.), uciderea cainilor nu va avea NICIUN EFECT.

ciinii de 2 zile abandonati in tomberoane/pungi/cutii nu au nici o sansa sa supravietuiasca

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Nu ma refeream neaparat la caini de 2 zile. Sunt o multime de "crestini" care abandoneaza cainii atunci cand sunt marisori ca sa nu-si faca pacate. Acestia sunt oamenii care nici gratis nu isi sterilizeaza cainii pentru ca "e pacat".
Sa nu mai spun ca sunt si o multime de "oameni" care isi abandoneaza animalul de companie dupa ani buni de companie.
Pana nu va exista o lege care sa ne oblige sa ne sterilizam si sa ne microcipam cainele/pisica (pentru identificarea si amendarea abandonatorului) problema cainilor nu va fi rezolvata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

E o discutie care poate fi constructiva. Daca se discuta echilibrat si scopul e gasirea unei solutii nu jignirea interlocutorilor.

Fapte:

- sint prea multi ciini, care in haite devin periculosi pentru oameni si pentru copii
- teoretic ciinii sint sterilizati, practic asta nu i-a impiedicat sa se inmulteasca, inseamna ca sterilizarea se face prost sau deloc (chiar auzisem ca s-au furat banii de sterilizare, in acte au fost sterilizati ciini dar in realitate nu au fost)
- exista refugii dar nu multi ciini din refugii sint adoptati si nu sint bani pentru tinerea ciinilor timp indelungat in refugii

O solutie pentru salvarea lor ar fi probabil ONG-uri care sa stringa fonduri de creare de refugii si de intretinere a ciinilor acolo. Sau de ce nu doamnele care hranesc ciinii maidanezi de la bloc sa aiba posibilitatea sa ii hraneasca pe cei din refugii.

Daca nu, eutanasierea e o solutie.

Dar o solutie trebuie gasita.

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

In ultima vreme cainii vagabonzi s-au inmultit foarte mult si sunt agresivi. Iubesc animalele, am animale de companie, dar a iubi un animal nu inseamna sa-i arunci peste gard resturile de la masa ta. Cainii care nu sunt agresivi sunt bolnavi, dorm pe bancile pe care ziua noi ne asezam relaxati, urineaza pe florile pe care noi le mirosim. Pe strada unde lucrez sunt trei caini mari, nu sunt agresivi dar cand vad un om fug inaintea lui si se ridica pe doua labe, il ling, de mai multe ori mi-au furat plasa cu mancare din mana, acestia nu sunt agresivi, e adevarat, dar nici nu sunt sanatosi.
Eu lucrez intr-un domeniu privat, cu copii care vin singuri la mine la atelier si pe care ii astept la coltul strazii, de teama cainilor din cartier. Nu sunt in siguranta nici copiii, nici adultii.

Nu certati copiii cand viseaza!
Impotriva banarii lui Jocelyn.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Nu trebuie uitat faptul ca din vina oamenilor sunt strazile pline de caini, ca doar nu au aparut din eter. Pana nu se "umbla" la cauza (aka taranii - si nu ma refer aici neaparat la persoanele care locuiesc la tara - carora le fata cateaua si abandoneaza caini prin piete, tomberoane, pungi, cutii etc.), uciderea cainilor nu va avea NICIUN EFECT.

ciinii de 2 zile abandonati in tomberoane/pungi/cutii nu au nici o sansa sa supravietuiasca

Am blog

Nu ma refeream neaparat la caini de 2 zile. Sunt o multime de "crestini" care abandoneaza cainii atunci cand sunt marisori ca sa nu-si faca pacate. Acestia sunt oamenii care nici gratis nu isi sterilizeaza cainii pentru ca "e pacat".
Sa nu mai spun ca sunt si o multime de "oameni" care isi abandoneaza animalul de companie dupa ani buni de companie.
Pana nu va exista o lege care sa ne oblige sa ne sterilizam si sa ne microcipam cainele/pisica (pentru identificarea si amendarea abandonatorului) problema cainilor nu va fi rezolvata.

Da, da,da, crestinii sunt de vina.. Ei sunt taranii...Sau taranii sunt crestinii?
Sa se rastgneasca crestinii primesc, dar sa nu se schimbe nimica....

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:

Citat:

Citat:

Am blog

Da, da,da, crestinii sunt de vina.. Ei sunt taranii...Sau taranii sunt crestinii?
Sa se rastgneasca crestinii primesc, dar sa nu se schimbe nimica....

Asta da atitudine constructiva!
Se pare ca fiecare intelege ce ii convine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu am inteles deja. Vina o poarta taranii si crestinii. Ce atitudine constructiva ar fi de dorit sa am? Numai astia sunt dom'le vinovati. Ei, acuma daca s-au gasit vinovatii, sa purcedem sa gasim si solutii. La groapa cu lei, evident, ca e ecologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mElaine

Daca nu iti place ce discutam, iti respect decizia de a ne ignora.

Foarte bine, respecta decizia dupa ce te anunt ca o iau. Inca n-am luat-o.

Va citesc cu interes.

Mergi la inceput