Cainii si poporul

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ba da,JG ti s-a rapsuns . Cica cainele fierbe mai greu. Bleacs.

Acum iti raspund eu.

In cultura noastra, in societatea noastra, porcul se creste pentru a fi sacrificat. De aia tinem porci, sa-i mancam. Si gaini. Si miei.
Bucataria romaneasca are la baza specialitati bazate pe carnea de porc, e un pattern daca vrei.

Cainii in schimb, sunt tinuti pe langa casa omului pentru: paza, vanatoare, anumal de companie. Animal de companie inseamna ca il poti lua in brate, te poti juca cu el.
Cand intinzi mana, cainele vine la tine. Porcu nu vine.
Cainele isi arata afectiunea. Porcu nu te linge pe mana:-)
Cand esti atacata de cineva, cainele tau sare sa te apare. Porcu nu.
Cainele salveaza oameni din foc sau din apa. Porcu nu.

Intelegi cam care-i diferenta? Desi ma mir tare ca intrebi la modul cel mai serios...Vrei sa intrebam politistii de ce lucreaza cu caini si nu cu porci?

In alte societati, cum ar fi aia chineza, cainii reprezinta mancare. la fel ca orice alta vietuitoare: serpi, tigri, maimute,gandaci, viermi, etc si etc. Tot ce misca, acolo se mananca .

Noi romanii nu facem asta. La noi exista, cum am mai spus, animale care se manaca si animale care nu se manaca. Animale cu care ne putem bucura copiii si animale de care ne tinem la distanta copiii. Ti se pare acelasi lucru ca, copilul sa se joace cu o pisica sau cu un sarpe?

Diferentele-s multe intre cele doua animale pomenite de tine. Intrebarea ta nu este, cel mai probabil, luata in serios, de aceia nu raspunde nimeni stiintific

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Si eu tin cu oamenii, orice ar fi. Atata timp cat societatea nu are bani pt educatie, sanatate, nu mi se pare firesc sa luam "painea" din gura copiilor si sa le dam cainilor.
Am noroc ca traiesc intr-un oras unde notiunea de maidanez nu exista, desi mie imi este frica de caini fie si de companie daca se apropie prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

In conditiile in care romania nu poate gasi o solutie pe termen lung,sa se propuna eutanasierea tuturor cainilor,cu si fara stapan.sa li se interzica romanilor achizitionarea si detinerea acestora vreo 50 de ani.sa existe Un singur caine si ala in rezervatie.dupa aia 50 de ani,timp in care am instituit legi clare si etc,incepem sa administram si-o baza de date a cainilor detinuti,cipati,etc.ii sanctionam ca la carte pe aia care ii abandoneaza,care le aplica rele tratamente.infiintam centre ce vor gazdui temporar animalele abandonate de stapan timp de 14 zile.evaluare de specialitate.eutansie sau plasare intr-o noua familie.
singura pr:50 de ani nu-s suficienti.poate vreo 200.
in rest,inca putin si ajung io unde trebuie,vin cu o lege care sa-mi serveasca mie si numai mie,in interes personal.pt ceilalti...astept sa ajungeti acolo unde trebuie,evident.
ah,da,ma lasa rece faptul ca se vor revolta cei care detin caini si vor fi obligati sa-i eutanasieze.legea e lege.ce?un caine cu stapan nu musca?nu e o amenintare?si-asa,latra aiurea,se usureaza iarna si ingalbeneste zapada...si mai ales,cand invata sa faca la wc,nu trage apa!Cui nu-i convine,lumea e mare si civilizata.
si totusi...acum se vrea eutanasierea cainilor deja eutanasiati de base prin 2000?au inviat?aoleu...si dc invie din nou peste fix 10 ani...?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

costa mai putin daca ii gazam ?? bagam pe cat mai multi in niste incaperi si ii gazam

intrebarea mea : costa mai putin ? daca da , hai

domne , eu ascult ce zice poporu' , ii omoram , dati-mi sa semnez si semnez ; sunt si alte solutii , dati-mi sa semnez , ce hotaraste poporul , io sunt de acord ; chiar ma gandesc cum sa ii omoram da sa ne coste cat mai putin , ca NU vreau sa dau din banii mei nici sa traiasca da nici sa ii omor , io nu vreau sa dau nici un ban

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

nu-ti bate capul.astia care ajung unde trebuie sa ajunga o fac si pt tine.romane,dormi linistit!
cat despre gazare,nu-i autentica.a mai fost.altceva...ceva inedit,nu stiu cum sa zic...poate intram si-n cartea recordurilor,impuscam 2 iepuri deodata!

Mergi la inceput

pai nu caut idei autentice , adica nu asta conteaza, vreau sa fie cat mai ieftin, asta pentru popor ... ca io am zis ca nu dau nici un ban , nici asa , nici asa

cineva zicea ca tine cu oamenii , CARE OAMENI ?

PENTRU CA vorba aceea "LUME MULTA , OAMENI PUTINI !" am fost muscata si sfartecata cu placere de cateva "suflete" la viata mea ... exista si oameni turbati si sa stiti ca si astia musca si omoara , si sunt liberi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

NU inteleg de ce pe oamenii care omoara ii lasam in viata , cel mult citiva ani de inchisoare iar pe cinii care nu ne-au facut nimic vrem sa-i omorim... asa, la gramada

Mergi la inceput

oamenii care omoara , stau cativa ani in puscarie si pentru BUNA PURTARE , li se da drumul afara ; sunt batrani la tara , gasiti sfartecati si mutilati de tot felul de "OAMENI" turbati , in casele lor , pentru cateva sute de lei ...

si daca ar fi sa stea toata viata in puscarie , de ce sa dau eu bani sa traiasca el acolo, din taxele noastre ?

unii doctori sunt asa de SADICI , incat cu buna stiinta nenorocesc oameni , eu cunosc personal un doctor care nu e doctor , isi bate joc de pacienti , unii mai si mor ,

CARE OAMENI ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui RUXMAX

NU inteleg de ce pe oamenii care omoara ii lasam in viata , cel mult citiva ani de inchisoare iar pe cinii care nu ne-au facut nimic vrem sa-i omorim... asa, la gramada

pozele mele
poze

poze noi

Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06

Ruxmax, nu e vorba de omorit la gramada, dar pe strada nu au ce sa caute animale care ne pun viata in pericol. Ia un ciine, doi, inchiriaza un spatiu pentru ei, este uman si frumos. Nu-ti permiti, asta e, nu inseamna ca trebuie sa-mi fie frica de haitele de ciini doar pentru ca "nu au nicio vina, saracii". Nu au, dar nu sintem in padure. nu au ce cauta ciini pe strada.
Dupa ce se termina problema ciinilor vaganonzi (in caz ca se va termina vreodata) trebuie pusa si problema ciinilor cu stapin, o alta problema lasata de izbeliste. Proprietarii de ciini trebuie sa-i castreze, sa-i vaccineze, sa adune mizeria si asta nu se face decit cu legi aplicate, nu cu afise puse prin parcuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu nu inteleg indarjirea de a cauta o solutie originala si geniala la o problema pe care altii au rezolvat-o deja(bine, nu cred ca au avut o asa problema de proportii cu cainii).

Daca solutia peste tot e adunarea constanta cainilor, eutanasierea celor bolnavi/agresivi, ingrijirea celorlalti, cautarea de familii adoptatoare, eutanasierea dupa o anumita perioada mai lunga sau mai scurta de timp a celor ramasi. Asta e solutia aplicata peste tot, ea functioneaza......nu, noi vrem castrare si lasarea lor in libertate, sau tinerea lor in adaposturi pe durata vietii.

Mergi la inceput