Trombofilia o cauza a infertilitatii - 25 -
Raspunsuri - Pagina 8
balanta_tm spune:
mihaela, vad la semnatura ta anticorpi-anti-beta2-glicoproteina. Astia tin de sindromul antifosfolipidic. Oare nu pot fi ei macar o cauza pt care ai pierdut sarcini? Ce ti-au spus cele doua dr hematolog la care ai fost despre anticorpii ce ii ai?
E bine sa iti investighezi si glanda tiroida, sigur.
Despre vitamina E, si mie imi spusese dr Uscatescu sa iau o luna intreaga, si, ca si tine m-am temut. Eu am decis sa nu iau deloc vitamina E. Nu spun sa faci ca mine, ca nu sunt medic. Eu mi-am asumat decizia asta dupa ce medicii la care am fost dupa aceea nu au mentionat deloc aceasta vitamina in schemele lor.
11+mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
mihaela_let spune:
Buna
Multumesc frumos de raspuns. In ceea ce priveste Ac anti Beta 2..., acestia au iesit usor pozitivi (lim max 25, iar mie mi-au iesit 25,75), drept pt care dna dr Avram mi-a sugerat sa ii repet la un interval de 6-12 saptamani si, daca ies pozitivi, atunci se poate vorbi de SAFL. Asa ca, implinindu-se cele max 12 sapt, i-am repetat la Fundeni (de fapt am repetat toate anal pe care le face dna dr Uscatescu), unde mi s-a notat SAFL negativ....
. Da, nu stiu ce sa zic cu vit E, voi intreba si dr gineco... Iar in ceea ce priveste tiroida, nu ar tb sa am ceva semne de alarma daca ar fi ceva in neregula? Va intreb, poate stiti ceva.... Incerc si eu, inainte de a ramane iar, sa elimin macar eventualele cauze ale opririi in evolutie a sarcinii, cele stiute..... Ca oricum nu putem controla tot....
Va pup.
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 pozitivi
balanta_tm spune:
mihaela, poate ca ar fi fost bine sa fi repetat anticorpi-anti-beta2-glicoproteina la acelasi laborator unde ti-au iesit usor pozitivi; asa, ai fi avut un sistem de referinta mai 'corect', in sensul ca s-ar fi folosit aceeasi metoda de lucru.
Legat de tiroida, chiar si un usor hipotiroidism, daca nu e luat in serios, poate crea probleme atat inainte de a ramane insarcinata, cat si in sarcina.
La mine TSHul crestea iarna pana in jur de valoarea 2, iar vara era cam 1 - asta inainte de sarcina; in sarcina deocamdata se mentine la valoarea 2, dar trebuie monitorizat foarte atent din s16 de sarcina; anti TPO si anti tiroglobulina au fost si sunt negativi. Tratament fac de luni bune cu L-Thyroxin si voi face pe toata perioada sarcinii. Simptome legate de hipotiroidismul meu in forma usoara n-am avut.
danny1 spune:
ramonella,nu trebie sa mai faci cariotipul.si eu am intrebat 3 medici:genetician,ginecolog,hematolog.ai un copil sanatos,asta exclude testul.
mami de
, premiata la concursul de dans
19+
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
mihaela_let spune:
Multumesc inca o data.
Si ce anal tre sa fac? T3, T4 si TSH?
Sau mai tb si altceva?
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 pozitivi
RAMONELLA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danny1 ramonella,nu trebie sa mai faci cariotipul.si eu am intrebat 3 medici:genetician,ginecolog,hematolog.ai un copil sanatos,asta exclude testul. mami de , premiata la concursul de dans 19+![]() avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah |
La doctorita Militaru am fost,la Blu life.A zis ca ar fi putut fi un noroc ca am un copil.Acuma astept rezultatul la gena PAI.Sper ca nu influenteaza aspenterul rezultatul.Desi nu cred...ca m-am nascut cu aceasta anomalie.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata

MTHFR C677T heterozigot, 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s
mihaela_let spune:
Scuze
Am uitat sa intreb ceva: conteaza perioada din luna cand mi se recolteaza sange pt aceste analize? Am vazut ca la Medlife eliberarea rezultatului dureaza 1 zi. Aveti idee?
balanta_tm spune:
mihaela, cu placere.
Eu am facut pt tiroida: TSH, free T3, free T4, anti TPO, anti-tiroglobulina. Nu stiu exact cand se fac analizele pt tiroida, mie mi s-a spus de catre dr cu care am facut FIV sa le fac in ziua 3 de CM.
floaredemac spune:
eu nu ma las: trombocitele si volumul trombocitar mediu au legatura cu trombofilia? doar voua imi permit sa pun intrebari "stupide" (poate), ca in alta parte nu am cui
medicul de familie s-a uitat la mine cu ochi maaaari... rotuuuunzi....
si mi-a zis ca ma stresez prea mult, ca doar nu am pierdut DECAT O SARCINA
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
RAMONELLA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui floaredemac eu nu ma las: trombocitele si volumul trombocitar mediu au legatura cu trombofilia? doar voua imi permit sa pun intrebari "stupide" (poate), ca in alta parte nu am cui medicul de familie s-a uitat la mine cu ochi maaaari... rotuuuunzi.... si mi-a zis ca ma stresez prea mult, ca doar nu am pierdut DECAT O SARCINA![]() "Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg |
Nici sa nu astepti sa pierzi a 2-a sarcina pana sa faci analizele.Mie mi-a parut foarte rau ca nu le-am facut dupa prima sarcina pierduta.Ma gandeam ca nu mi se poate intampla MIE si a 2-a oara...

Un vot va rugam.Multumim.
http://www.cordcenter.ro/gallery/image/1124.html
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)MTHFR C677T heterozigot, 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s