Trombofilia o cauza a infertilitatii - 25 -

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamiha spune:

Buna fetelor,
Tamarillys nu stiu daca ai vazut, dar ti-am raspuns la intrebarea vis-a-vis de stomatolog. Tu din ce oras esti?
Mie d-na dr ginecolog cand a vazut mutatiile mi-a si vorbit despre clexane , mi-a explicat ca trebuiesc facute si ca probabil mi se vor da din spital. Acum nu stiu sigur daca e asa, om trai si-om vedea. Sunt pregatita sufleteste sa ma intep si abia astept s-o fac. Si pe mine ma bate gandul sa-mi fac o rezerva in casa, dar o farmacista mi-a spus ca daca as veni cu reteta mi-ar face comanda.
La mine in familie au fost destule cazuri de accidente pe linie paterna : bunicul meu, matusa mea si acum bunica mea care a facut un accident cerebral.
Eu deocamdata nu mi-am masurat nici homocisteina nici nimic. O sa iau frumusel tratamentul prescris de dr, desi nu stiu daca sa-l incep in luna cand ne apuca de treaba, sau sa-l incep din timp?
Va doresc o zi buna si sa ne auzim cu bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

Buna, fetelor! Se pare ca fac parte oficial din gasca voastra. Mutatia factorului V Leiden: pozitiv. Genotipare: heterozigot. Gena MTHFR: Mutatia A1298C: genotip heterozigot.
Mai sunt cazuri asa? Parca mai era o fata, Avalon cred? M-am uitat pe prima pagina, dar un am remarcat mai multe asa. Sau eram prea suparata... Ce ar trebui sa fac in continuare, la ce medic sa merg? Din pacate nu prea am cum sa ajung la Bucuresti, e prea departe de mine, dar daca stiti vreun medic prin Mures, Brasov, maxim Cluj... ar fi perfect! Multumesc anticipat! Sunt foarte deprimata, si nici nu stiu incotro sa o iau, v-am mai povestit eu cat de reticienti sunt medicii la care am fost pana acum, nici nu stiu daca au auzit de asa ceva si ma simt tare aiurea...de parca eu as vrea sa am o problema neaparat si o caut cu lumanarea, vorba aia!

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Floaredemac capul sus!Ce faci?!?
Mai ales ca ai un copil sanatos,sarcina fara tratament,asta ar trebui sa fie un adevarat motiv sa crezi ca sunt sanse sa-i faci un fratior/surioara.Probabil acum trebuie sa iei tratament pt aceasta trombofilie dar nu trebuie sa disperam.
Eu ce sa mai zic?A trebuit sa pierd 2 si din pacate asta mi-a umbrit destul de tare fericirea de a fi gravidutza.

Doamne ajuta!

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Am si eu o intrebare la cele cu mai multa experienta!
Ce fel de analize treb sa facem la hematolog odata ce am ramas insarcinate si suntem mutante, si cat de des treb repetate??

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 5 +

Eu cand am fost prima data la Fundeni si eram insarcinata mi-a facut un set mai mare de analize printre care Proteina C,S,INR.Atunci de abia aflasem ca sunt insarcinata si m-a chemat din nou la 6 sapt cu echografia de 6 sapt.Eu cam la 2-3 sapt merg la Fundeni si intotdeauna cu o echografie recenta.Acum n-am mai fost de o luna si ceva dar ma duc sapt viitoare.Am stat mai linistita ca totul e bine la echo si a fost plecata si dr Uscatescu.Sapt viitoare ma duc din nou!

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Mariamiha, de abia acum am vazut mesajul. Pe mine ma interesa un hematolog din Bucuresti, altcineva decat Uscatescu si Avram, caci de.....trebuie sa am mai multe pareri.

8+
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Letzy81, multumesc mult pentru incurajare! Azi-noapte am incercat sa aflu cat mai multe despre asta, si azi-dimineata m-am programat pentru miercuri la cel mai bun hematolog din Tg. Mures,seful clinicii de specialitate - am speranta ca ma va ajuta. Incerc sa imi schimb si medicul ginecolog (obst.), sper ca cel pe care il am in vedere sa aiba experienta cu gravidele cu trombofilie. Am incercat sa ma ridic, a fost un soc destul de mare, parca am intrat intr-un vartej si nu mai ies, o data cu sarcina pierduta dar cu ajutorul vostru voi reusi! Oricum datorita voua am aflat de asta, altfel poate treceam inca o data prin experienta dureroasa a sarcinii pierdute. Ii multumesc acum si lui Avalon, careia mi-am permis sa ii trimit un e-mail si a fost tare draguta si mi-a raspuns imediat, si ea mi-a ridicat moralul. si va mai spun miercuri ce aflu de la medic.

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Hihihi!!!A mai aparut o mutatie la semnatura mea.PAI 4G/5G genotip heterozigot.Macar bine ca le-am descoperit.
Si ma tot gandesc ce minune a fost ca am avut-o pe Bea.

Floaredemac nu fi suparata,bine ca ai descoperit ce ai,si cu tratament sunt sigura ca vei reusi.Gandeste-te ca sunt multe fete care ua pierdut sarcini,dar nu au nici un copil.Macar noi avem,si e o mare minune.Va fi bine data viitoare,ai sa vezi!Si ne vom intalni la odisee,la subiectul cu Gravidute cu trombofilie!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Hihihi!!!A mai aparut o mutatie la semnatura mea.PAI 4G/5G genotip heterozigot.Macar bine ca le-am descoperit.
Si ma tot gandesc ce minune a fost ca am avut-o pe Bea.

Floaredemac nu fi suparata,bine ca ai descoperit ce ai,si cu tratament sunt sigura ca vei reusi.Gandeste-te ca sunt multe fete care ua pierdut sarcini,dar nu au nici un copil.Macar noi avem,si e o mare minune.Va fi bine data viitoare,ai sa vezi!Si ne vom intalni la odisee,la subiectul cu Gravidute cu trombofilie!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Dar pe asta cum ai mai descoperit-o, ca ma sperii si mai tare?! Eu am facut profilul II de trombofilie ereditara si profilul sindromului antifosfolipidic, PAI asta de unde reiese, care e analiza specifica? La synevo le-ai facut? Asa e, avem mare noroc sa fim deja mamici! Nici nu putem aprecia asta cum ar trebui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamiha spune:

Buna fetelor

Scuze Tamaryllis am scris stomatolog in mesajul anterior era vorba despre hematolog desigur.
Eu zic ca pana la urma fiecare din noi va avea un bebe. Avem atatea exemple aici . Nu ne ramane decat sa fim tari si sa luptam cu trombofilia asta care s-a gasit sa-si faca culcus in sangele nostru.

Ramonella se pare ca suntem pereche. Si eu am aceleasi mutaii
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

buna, eu am o prietena care desi a pierdut o sarcina si are mthfr ca mine, e gravi si s-a dus la uscateasca si nu i-a dat clexane, ci doar aspenter. Saraca, e asa suparata ca nu stie ce sa faca sa o convinga pe doctora sa ii dea injectiile astea...

daca eu fac stimulare trebe sa fac clexane inainte sa raman?

Mergi la inceput

Jasmine30, tu mai iei vitamina E? Am vazut pe prima pagina la tratamentul pe care il faci. Eu abia am aflat ca am mutatiile astea si am citit pe prospectul de la vit. E ca "la pacientii predispusi la tromboza a fost raportata cresterea riscului aparitiei acesteia". Nu mai stiu ce sa cred. Sper sa ma lamureasca hematologul, mie imi fusese prescrisa de ginecolog cand am inceput sa am sangerari la sarcina, apoi dupa ce am pierdut-o mi-a spus sa iau din timp una la doua zile, nu zilnic ca cica ingrasa (mie nu mi s-a parut).

Mergi la inceput