Concediu in Viena - ajutor!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am uitat sa-tzi spun ca noi am mers de la Bucuresti al Viena cu cuseta. Asta i-a placut cel mai tare Cei drept, n-am fost decat noi doua in cuseta si s-a putut "desfasura" in voie. Am plecat la 17 din Bucuresti si la 8 dimineata am ajuns in Viena. Ea a dormit toata noaptea, de aceea a si rezistat urmatoarea zi in Schönbrun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Pana sa venim aici pentru mai mult timp, am ajuns cu Stefan de 2 ori la Viena. Prima data am venit de la mare si am trecut si prin orasul asta fain, iar a doua oara am venit cu trenul (doar noi 3 la clasa 1), i-a placut foarte, foarte tare! Este o optiune de luat in calcul, dupa cum scrie si Andreia. Pentru copii este o super-experienta. Si vagoanele romanesti sunt mai ok decat cele austriece .

---------------------------------------------------------
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni... dar de ce sa risti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Fetelor eu plec in Italia in iulie si am programat sa stam doua nopti in Viena. Am tot citit ce ati scris aici si m-am cam panicat apropo de scaunul de masina... Fetita mea are 8 ani... Tre sa ii cumpar scaun sa inteleg?

Si inca ceva... care ati mai fost, imi puteti spune un hotel sau pensiune ceva mai ieftin la care sa pot face rezervare?

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

MElise, poti sa-i iei inaltator, asa avem noi la fiul nostru de 9 ani.

uite aici: http://www.voinicel.ro/magazin/fotolii-auto-inaltatoare-auto-1536-c-40_84.html?page=2&sort=2a&osCsid=db1f4a6aba393948d987edc79f5f83c7

Mergi la inceput

Salut.

Sper sa nu o luati personal, dar sincer nu pot sa nu scriu... Copiii vostri nu stau deloc in centura? Sau stau cu centura pusa si fara scaunel/inaltator?

Daca este a doua varianta, un inaltator (desi scaunul este mai comod, sunt unele grupa 3 care se si inclina, copilul mare poate dormi si el confortabil) ii ajuta sa vada mai bine pe geam, vor fi sigur incantati!

Daca este prima varianta, atunci ganditi-va mai bine! Voi va puneti centura? Ei fara sunt extrem de expusi! Noi avem niste prieteni care au trecut printr-o experienta absolut infioratoare cu copilul lor de 6 ani si ceva, copilul, in urma unui accident de masina (evident nu avea centura pusa), a trebuit sa fie operat, sa poarte cateva luni tije la ambele picioare, sa stea in gips... inca nu este recuperat pe deplin si nu va fi niciodata... Atentie mare, nu pentru amenda, ci pentru ca ii expuneti foarte tare. Eu una nu as putea sa merg la drum lung sau scurt cu copiii zbenguindu-mi-se in spate si eu sa stau linistita in fata, cu centura pusa... Poate calatoriile astea vor insemna pentru copiii vostri obisnuirea cu scaunelul de masina si cu centura de sigurata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Si noi mergem prin Austria la vara. Avem o fetita de 4 ani si jumatate si una de 8 ani si tocmai am schimbat aranjamentul in masina: cea mica pe inaltator si cea mare doar cu centura. Cea mare vede bine pe geam si ii e mai comod in scaunul masinii decat pe inaltator care ii venea prea scurt in zona coapselor si ii atarnau picioarele. Are 135 cm. Oare e cazul sa-i mai caut si ei un inaltator (poate gasesc unul cu baza mai lata)?

Mergi la inceput

Eu imi amintesc asa: in Ro, scria in carte, obligatoriu pana la 12 ani si/sau 140 cm inaltator/scaun de masina (sper sa nu fi uitat cifrele). Scriau fetele mai sus parca dimensiunile/varsta pentru Austria.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Si noi mergem prin Austria la vara. Avem o fetita de 4 ani si jumatate si una de 8 ani si tocmai am schimbat aranjamentul in masina: cea mica pe inaltator si cea mare doar cu centura. Cea mare vede bine pe geam si ii e mai comod in scaunul masinii decat pe inaltator care ii venea prea scurt in zona coapselor si ii atarnau picioarele. Are 135 cm. Oare e cazul sa-i mai caut si ei un inaltator (poate gasesc unul cu baza mai lata)?

Da, ar trebui sa-i iei si celei mari. Cea mica nu prea are ce cauta in inaltator la varsta de 4 ani. Ei ii trebuie obligatoriu scaun de masina.
Ceea ce a scis Nicoleta mai sus, ar trebui sa va puna putzin mai mult pe ginduri.

Repet dimensiunile pt Germania (dar sunt aproape sigura ca is in Austria sunt aceleasi): 12 ani implinitzi sau 150 cm sunt limitele de la care nu mai e obligatoriu scaunul de masina. Fata mea are 10 ani si 4 luni si atentie 148 cm!!!! Pt diferenta de 2 cm care-i mai trebuie ina la 150 cm are inaltator la sora mea in masina, si altfel nu merge.(noi nu avem masina). Nu e vorba de amenda, ci de siguranta copilului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

12 ani sau 150 cm sunt limitele si pt Ro

in Viena, sora mea cu fetita de 9 ani a comandat un taxi si nu a spus ca are copil/varsta/inaltime. a venit taxi-ul si pt ca nu era dotat cu inaltator a comandat altul. asta in urma cu vreo 4 ani!

eu nu pot sa inteleg rationamentul celor care calatoresc (chiar si 2-3 km) fara scaun auto / inaltator + centura pentru copii! pe nepotica mea a salvat-o scaunul (deci nu inaltator, scaun) auto cand avea 5 ani si a intrat unul in masina lor condusa regulamentar!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Si eu cind am nevoie de un taxi comand cu inaltator. Dcaa il iau de pe strada, intreb daca are inaltator. In caz contrar, i-au alt taxi.

Mergi la inceput