Majorare taxa gradinita
Mi-am inscris copilul la gradinita in luna martie, urmand sa inceapa grupa mica din toamna. Gradinita este una privata, care urmeaza sa se deschida tot din toamna, pana acum functionand ca babysitting, after-school si club sportiv pt copii. Inscrierea am facuta in perioada pe care mi-au comunicat-o ei in e-mail (15-30 martie), deci nu in afara perioadei LOR de inscriere. Acum banuiesc ca neocupandu-se locurile in acele 2 saptamani ei continua sa faca inscrieri....
Problema este urmatoarea : eu am semnat contractul pt taxa de 550 ron/luna, program scurt, fara masa. Am oferit si avans pt a-mi pastra locul. Zilele trecute, intrand pe site-ul gradinitei am fost surprinsa sa vad ca au modificat tariful, majorandu-l cu 100 ron. Deci eu ar trebui sa platesc acum 650 ron pe luna, nu 550 cum este specificat in contract. Sigur, pt unii poate nu este mult 100 de lei in plus, tinand cont ca sunt gradinite mult mai scumpe, dar la un simplu calcul, pt 10 luni de gradinita sunt totusi 1000 roni in plus... Si mai e si alta chestie,nu as vrea sa ma trezesc ca vor majora tariful si in cursul anului, ajungand la cine sie ce suma...
Intrebarile mele sunt: Este legal ce fac ei? Eu trebuie sa platesc acum suma pe care ei au majorat-o intre timp sau cea stabilita in contract ? Este cazul sa-mi retrag copilul, pt a nu avea surprize mai tarziu? Asta tinand cont de faptul ca de-abia a trecut o luna si ei deja au majorat taxa, deci pot face asta si in timpul anului "scolar" , si eu risc sa-mi retrag copilul si sa nu-l mai pot inscrie atunci in alta parte... Inca nu am luat legatura cu directoarea gradinitei, am vrut mai intai sa aflu parerea voastra,a mamicilor cu experienta in ale gradinitei. Deci, un sfat, o parere va rog.
P.S Gradinita este in curs de acreditare ( spun ei)
P.S 2 : In contract se specifica suma de 550 ron/luna, dar nu este prevazuta nici o clauza cum ca aceasta suma ramane nemodificata,sau ca ei au dreptul sa o modifice oricand cred ei ca este nevoie...
Raspunsuri
babyshness spune:
draga cllaudia,situatia in care esti ridica mult semne de intrebare...
in primul rand daca au majorat taxa normal ar fi fost sa te anunte ei si sa-ti ofere mai multe detalii legate de motivul majorarii taxei.eu nu cred ca este legal mai ales daca ai semnat un contract pentru o suma,si nu este legal ca nu au nici o explicatie legata de vreo clauza care sa explice ce se face in astfel de cazuri..
cat despre acreditare...ma mir sa fie in curs de acreditare...poate autorizare deoarece acreditarea se poate cere dupa minim patru-cinci ani de functionare,dupa ce ai o generatie de absolventi...eu personal cred ca ar trebui sa te interesezi mai bine despre ce este vorba acolo deaorece este clar ca nu este in regula.
succes!!
Lorikay spune:
La noi au marit taxa din septembrie dar am fost anuntati din iunie ca se va intampla asta cand vom semna contractul pentru noul an scolar (noi semnan contractul doar pe un an). Probabil tu ai semnat contractul pe tariful pentru anul scolar in curs iar ei au afisat tariful pentru anul viitor. Oricum, cel mai bine te vei lamuri intreband direct la gradinita respectiva.
Si gradinita la care merge fetita mea este in curs de acreditare (ne-au aratat dovada ca a fost depusa cererea de acreditare) dar acum aceasta acreditate dureaza cativa ani.
cllaudia spune:
O sa sun astazi sa vad ce scuza imi gasesc pt modificarea tarifului. Si eu tot pe un an am semnat contractul, pt anul 2010-2011, grupa de copii 3-5 ani. Nu avea cum sa fie tariful pt anul in curs, deoarece gradinita se va deschide de-abia din toamna, noi fiind prima grupa care-i calca pragul. Cat despre autorizare/ acreditare m-i s-a spus atunci la inscrire ca ei au depus dosarul, si ca pana in toamna totul va fi in regula.
eusunteuasa spune:
ce foame de bani au unii manageri ai gradinitelor particulare!
Eu nu inteleg cum pot face o grupa pt nivelul 3-5 ani. Pai daca am copilul de 3 ani va pricepe mai greut ceea ce i se cere unuia de 5,nu? O lucrare practica o va face mai greu,pt ca indemnarea tine si ea de varsta.
Si daca al meu are 5 si i se cere sa faca o fisa, lucrare practica pt 3 ani, oare nu e in dezavantaj?
Din pacate sunt si parinti care accepta acest lucru.
Cat despre taxa, daca tie nu ti s-a spus nimic,asta nu inseamna ca ti s-a modificat taxa. Poate au marit taxa pt cei care vor sa se inscrie de acum inainte. Nu poti judeca acum conducerea,doar ca ai vazut taxa schimbata pe site, atata timp cat nu ai vb cu ei si,mai ales, cat ai un contract semnat.
Numai bine!
Vivela spune:
si la noi s-a intamplat sa se modifice tariful in cursul anului. dar pentru ca am semnat contractul pe o suma, n-au avut nesimtirea sa-mi pretinda vreo suma in plus. am platit cat era in contract pe toata durata contractului. daca l-as fi prelungit, trebuia sa semnez cu noul pret, insa din alte motive, n-am mai continuat cu aceeasi gradinita.
inainte sa te enervezi pt marirea de pret, intreaba ce au de gand, poate totusi nu e cazul sa-ti faci probleme.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
+
33+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
babyshness spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cllaudia O sa sun astazi sa vad ce scuza imi gasesc pt modificarea tarifului. Si eu tot pe un an am semnat contractul, pt anul 2010-2011, grupa de copii 3-5 ani. Nu avea cum sa fie tariful pt anul in curs, deoarece gradinita se va deschide de-abia din toamna, noi fiind prima grupa care-i calca pragul. Cat despre autorizare/ acreditare m-i s-a spus atunci la inscrire ca ei au depus dosarul, si ca pana in toamna totul va fi in regula. |
deci e clar vorba de autorizare nu acreditare...
cat despre grupa mixta e bine si nu prea...cu cei mari lucrezi mai mult,pe cei mici ii tragi dupa cei mari...oricum exista o programa pentru nivelul 1(3-5) cu teme si obiective care se cam repeta la grupa mica si mijlocie...