*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)
Raspunsuri - Pagina 16
Kya spune:
In primul rand multa sanatate bolnaviorilor! Sa va faceti bine repede.
Sanziana a avut ieri seara 2 scaune foarte moi si ciudatele, dar vad ca azi dimineata era bine. I-am doar un plic de Biotics.
Si acum din seria Ce-am mai vazut prin parc
Eram cu Zana la tobogan si langa noi era o fetita de vreo 4 anisori foarte trista. Avea niste ochi maaari albastri, plin de lacrimi. Mi-a spus ceva, dar nu am inteles decat "de ce.... nimeni cu mine". Initial Sanziana a impins-o, ca-i statea in drum, dar daca am vazut-o atat de trista si parea si singura (fara un adult in preajma), i-am explicat ca fetita e trista, si mai bine o intrebam ce a patit si o mangaiem. M-a bucurat tare mult ca fii-mea s-a dus si a luat-o in brate, ca sa o imbuneze! A fost un gest spontan si sincer de empatizare.
Am intrebat-o saraca ce s-a intamplat de e asa de trista si mi-a spus ca a facut o prostioara si din cauza asta e suparata. O intreb daca e cu cineva in parc si mi-a spus ca e cu mama ei, dar ca nu vrea sa vorbeasca cu ea. Mi s-a rupt sufletul pentru bietul copil care se autoizola in mijlocul multimii de copii care se jucau.
Apoi pe Sanziana am urcat-o intr-un leagan, si am intrebat si copila daca nu vrea sa o dau si pe ea in leagan. Mai, vreau sa va spun ca brusc s-a luminat la fatuca, i-au ras pana si ochii, si mi-a spus foarte fericita ca da, vrea si ea in leagan. Si in timp ce le dadeam pe amandoua in leagan, copila mi-a spus "Acum am si eu o mamica si tu ai doua fetite" Mi-a venit sa plang, pe cuvant!!!
Spuneti-mi si mie, ce puii mei ar fi putut face frumusetea aia de copil atat de grav, incat sa fie abandonata de ma-sa in asemenea hal?!?
Apoi Sanziana s-a saturat de leagan, am plecat spre alt tobogan; a venit si ea cu noi, apoi s-a oprit sa se joace cu niste lopatele in pietris, langa alti copii. Spun langa, pentru tot pe margine statea, nu avea curaj sa se duca printre ei!
Mi-a lasat un gust taaaare amar toata povestea asta...
Mami si Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
mimonix spune:
Eu la raport, cam obosita si cam trista. Totusi Multumesc lui Dumnezeu ca n-a facut 40 cu frisoane. Dimineata avea 38,5. A mancat si tuseste de la mucii din gat. Ce sa va mai zic, ca ma tem f tare de febra asta, ma tem sa nu ia si Teo, mi-e urat de boala de numai pot....dar stiti si voi toate asta si nu mai zic nimic. Sper sa treaca cat mai repede, pana atunci capul la fund
Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea
Kya spune:
Raluca eu la locurile de joaca de care vorbesti tu, am observat urmatorul lucru. Copii mai mari ocolesc/protejeaza/sunt mai prudenti/au grija de copii mai mici care sunt SINGURI. Pentru ca regula (in Baneasa cel putin) spune ca daca copilul are mai putin de 3 ani trebuie sa intre insotit de un adult, sunt nevoita sa intru si eu cu fii-mea. Dar am vazut ca e mai bine sa ii las spatiu de actiune. Sunt in zona, o observ, gata sa sar in caz de nevoie, dar nu lipita de ea. Se descurca mai bine daca nu "o tin de mana".
Mami si Sanziana
mstela spune:
Pupici de la noi.
Vai,ce-ati mai shushotit...mi-a facut mare placere sa citesc.
O imbratisez pe Cata-tuchi cu drag.
Eu cu munci de zor,de-abia am timp sa citesc..
Tin pumnii in continuare Micului..Cuscra,multa putere si liniste..dar,daca esti in continuare nelinistita,poate nu ar strica un drum la Tg Mures.
Sanatate rapida bolnaviorilor,Dudelului,Olgai!Off..
Sper ca Zoze e bine.la fel si samburelul.
Intrebarea mea este:mai e cineva care nu vrea sa stea pe olita nici 1 minut,dar nici pampersi nu ar vrea??trage de ei??
Iar pampersii nu sunt niciodata prea plini.
Un gand bun fiecaruia.
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
Kya spune:
Si ca sa zic si de olita ceva:
nu se prea mai suporta nici ea cu scutece. Imediat zice ca Patrik poo, desi nu a facut decat pipi, stramba nasul si se aseaza in pat cu picioarele in sus (ia pozitia de schimbat )
Pe olita sta cate un pic (1-2-3 minute) depinde de chef. Ea o are la indemana si se aseaza cand vrea. De cele mai multe ori cand aleaga prin casa in fundul gol. Dupa ce se ridica, se uita inauntru, ridica din umeri si spune "nu-iiii".
Mereu o intreb daca vrea sa faca la olita si-mi spune "nu vreau!". Asa ca o las in pace si pun aceeasi intrebare si in ziua urmatoare.
De cateva zile am observat ca scutecul ramane mai mult timp uscat. Si asta stiu ca inseamna ca exista deja un control al sfincterelor si poate sa "se tina" mai mult.
Deci asta corelat cu refuzul scutecului inseamna ca suntem pe drumul cel bun catre olita. Incet, incet ajungem si acolo. Teoria o cunoaste, fiziologic e pe aproape, acum e doar o chestiune de timp.
Mami si Sanziana
Nicoleta spune:
Cu scutecele... la noi sunt cam 2-3 4 scaune pe zi. Cu pishu uneori sunt pline, alteori asa si asa... El are 4!!! olite. Sta pe una singura, adusa de la Bv (pe celelalte ba nu-i incapea fundul, desi e mic si osos, ba putza...). Insa NICIODATA nu a produs nimic in olita. Stie ca si wc-ul poate fi folosit, il asista pe frate-su cand face pishu sau caca, ii da hartie, si cu mine la fel face... Nu mereu anunta cand a facut kk. Si deseori se ascunde. Am incercat sa-l pandesc si cand incepe sa se screama sa-l asez. Incearca sa faca si nu reuseste... nu e constipat... si apoi cred ca se inhiba si face abia dupa masa urmatoare... Asa ca mai bine nu insist, asptept sa mai creasca si gata! Nici nu ma mai gandesc la Stefan care statea frumusel pe olita la 1 an si jumatate si mai si facea cate ceva... care la 2 ani si 4 luni deja renuntase la scutecul de zi fara accidente, la 2 an si 8 luni (in august la mare) a renuntat la scutecul de noapte FARA accidente, desi el inca mai bea lapte seara, cu cana cu cioc (stiam cand face pishu, gemea in somn, il puneam pe olita, facea si se culca la loc). Matei este insa alt copil... mai lenes la de-astea, mai harnic la altele... DIFERIT.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mi-a luat ceva timp, dar intr-un final am inteles: sunt mult prea scunda pentru greutatea mea! :D
Simo27 spune:
Legat de papmersi:nici Sam nu ii mai suporta,nu ii place nici cand il schimb,pe olita nu vrea sa stea-se inhiba si nu face nimic,in schimb face pipi din picioare intr-o galetusa mica!
Cum zicea si Nico,copii sunt tare diferiti.David a facut la olita de la 1 an si 10 luni,dar asta mic cum vede olita cum il apuca fuga.Na,acum ma plimb dupa mine cu galetusa,nu cu olita.Sunt curioasa ,Siluan ce va prefera
Legat de Tg mures,am vorbit si nu ar fi doar un simplu conslut,ei vor sa ne interneze vreo 5 zile ca sa il investigheze de-amanuntul pe bebe!Am un gust amar cu internariile,nu stiu ce conditii sunt acolo..mai am timp sa gandesc....
mami de David, Sam si Siluan
"Exista un singur copil cel mai frumos din lume,si fiecare mama il are"
Nicoleta spune:
Simo, 5 zile n-o fi capat de tara, eu cred ca daca tu esti cu inima indoita bine ar fi sa te duci. Daca este bine copilul, foarte bine! Daca nu, esti pe maini bune! Si ziceai ca au aparatura foarte buna pentru copii asa amici, deci tot inainte! Urmeaza-ti instinctul!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mi-a luat ceva timp, dar intr-un final am inteles: sunt mult prea scunda pentru greutatea mea! :D
mstela spune:
Mda..asa am zis si eu:ca nu e inca pregatita pentru olita,ca refuzul pampersului inseamna ca mergem pe drumul cel bun si ca la un moment dat vom reusi..
M-am amuzat de gineremeu cand am auzit ca face pishu in galetusa..
Si Cuscra,of..suna tare greu sa auzi de internare..dar fiind in "custodia" lor ii vor face toate analizele necesare, il vor monitoriza atent si veti sti cum stau lucrurile..Doamne ajuta micutului.Sunt convnsa ca va fi bine.
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.