Alaptam sau nu alaptam ?:

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

si eu sunt pentru alaptat in principiu, daca se poate, daca insa devine atat de stresant si obositor si nu mai este o placere in a-ti hrani bebelusul, mai bine ii dau lapte praf. este varianta mai comoda, recunosc, dar nu vad de ce sa ne chinuim atat de mult amandoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deyu_m spune:

Buna mamici. Eu sunt clar adepta alaptarii la san, atata cat se poate. Bebe al meu a papat la san timp de 4 luni exclusiv. Mi-a recomandat medicul de familie Galafor, niste capsule ptr stimularea lactatiei, care mi-a fost f de folos. Apoi am suplimentat si am intrat pe lapte praf. Am inceput pe Nan insa acum mi-a schimbat pediatru pe Novalac, au o formula speciala ptr constipatie , iar bebe suferea de asa ceva, acum e totul super! Mi-a si frica sa schimb pe o formula normala insa cred ca incet incet o sa introduc o formula simpla, probabil tot Novalac.
Deci da, pro alaptat natural !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda550 spune:

Eu am alaptat exclusiv incepand cu prima ora de viata a fetitei mele. N-am avut ncio problema, am fost si norocoasa, dar am si citit o groaza despre alaptat inainte de a naste, stiam cam la ce probleme sa ma astept. Ba chiar momentele de alaptare (orele mai bine zis, in primele luni :D ) erau printre cele mai relxante si frumoase ale zilei, putea sa ma linistesc odata cu ea, dispareau toate frustrarile si supararile :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Eu am trecut prin amandoua variantele, 2 luni cu chiu cu vai dupa ce dr mi-a zis sa bag supliment si peste an.
N-am avut absolut nici o problema gen pompa, suplimente nu stiu de care..si legatura cu bebelusului de care spunea si Ilinca e divina. Nu a plans nici macar o secunda fara sa stiu de ce plange, mereu a spus ce isi doreste. Asa o comunicare cum am cu bebelusul meu alaptat de la doar cateva zile de viata nu credeam ca poate exista si nu-i deloc genul care sa lase de la ea, e genul de "faci cum spun sau o incurci!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Asa e, comunicarea pe care o stabilesti cu pruncul e deosebita, iti faci o obisnuinta sa numai conteze nimic in afara de el, aici cred ca m-a ajutat si ca parinte alaptarea copilului meu. M-a format, m-a maturizat, m-a facut sa il asvult mai mult decat credeam ca poti asculta ce vrea sa comunice un copil de 4, 8 sau 11 luni.

Imi amintesc obsesia mea cu foamea lui; orice plans incepea, verificam daca ii e foame. E drept ca descopeream deseori alte cauze, dar in capul meu era mereu: vezi sa nu-i fie foame, vezi sa nu-i fie foame! :D Si a fost copil grasunel, peste medie, cred ca de-aia imi spuneau toti ca nu-i e foame.
Uitandu-ma inapoi, poate au dreptate, caci eu ma fixasem sa afc lapte incat mereu imi parea ca nu e indeajuns, chiar daca mai si lasam in frigidre uneori.

Pe de alta parte, asta m-a schimbat in sensul ca nu mi se mai parea important ca fiul meu sa intre intr-un tipar de mancare, greutate etc., ci sa manance cat are nevoie. Nu l-am indesat mai tarziu, nu ma stresez daca are 2-3-5 zile cand nu mananca, stiu ca m-a invatat el ca daca ii trebuie cere.
Acum are 15 kg la 2,5 ani, s-a mai desirat un picut, arata si el normal, nu indesat. :D Nu a mai luat in greutate cu acelasi avant dupa ce a decis sa se intarce.Mergi la inceput