Despre deontologie intr-un spital de stat

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maia2010 spune:

Noi astazi ne-am externat de la Grigore Alexandrescu si este foarte marcanta experienta pt tine ca parinte.am picat exact in sectia de Toxicologie condusa de Dna Nitescu(nu ca as fii stiut vreodata de ea,sau ca s-a prezentat in vreun fel).Duminica ne-a mutat ea de la Urgente Toxicologie pe etaj-fara vreun motiv specific ,mentionez erau 2 saloane goale plus 2 paturi la noi in salon.La etaj am fost puse intr-un salon cu 3 copii varste total diferite toti bolnaviori de viroza respiratorie/pneumonie.Maia are 1 an si 2 luni eram in observatie dupa un lesin survenit sambata fara nici un fel de tratatment,doar observatie.La pranz am cedat psihic cand masa am primit la masa spaghete cu carne,i-am spus asistentei ca Maia nu mananca asa ceva si mi-a spus ca daca am ceva de obiectat sa vb cu dr.zis si facut,am cautat-o am asteptat si am intrat.ii expun problema salonului ca poate plecam cu viroza,raspuns:"pai sunt convinsa ca veti face,ca asa trebuie,in spital"...marcata de raspuns insist cu mancarea iar raspunsul este pe masura"daca nu a mancat pana acum sa manance azi!!!!!!".ooooooooo,,,,atat mi-a trebuit si am luat foc,,,chiar nu-mi doream sa fac teste pe Maia in situatia in care eram si ii zic ca nu vreau altceva doar o informez ca ii voi da un iaurt iar ea ma ameninta ca imi face externarea daca ii dau altceva decat ce se da din spital!!!
la sfarsit imi spune ca in fiecare zi se gaseste o mama care sa comenteze deciziile ei si ca Maia nu moare de foame pana seara(sa sarim masa),,,ba mai mult sa-i multumesc ca a stat de vorba cu mine!!!
am plecat plangand de nervi (ulterior am aflat numele ei),,,marcant insa este ca in salon pe noptiera cand am ajuns eu era deja alta mancare pt Maia:)
pacat de tara asta ,de copiii nostrii ca trebuie sa sufere din cauza capriciilor si importantei anumitor doctori:(
aveti grija de puii vostrii si sustineti-va punctul de vedere!!!!
numai bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

pentru ca acest subiect este de acutaluiatae cu toate ca a fost deschis acum un an si pt ca l-am citit inainte sa ne internam pe sectia de TOXICOLOGIE condusa de d-na Dr Nitescu si eram la un pas de a renunta in urma citirii acestui subiect ma simt datoare sa il completez pt ca cei care au nevoie de informatii sa isi poata face o imagine completa!

Am o fetita de 8 luni jumatate iar proplema ei este ca nu ia in greutate, in acest moment suntem cu o greutate de aproximativ 7 kg!am ajuns la d-na dr printr-o recomandare, ca fiind un medic ff bun ceea ce cautam pt a incerca sa descoperim ce are copilul(nu suntem pacientii d-nsei in mod regulat ne-a vazut la un consult si ne-a propus sa ne interneze pt investigatii complete) printre care bariu test testul de absortie intestinala analizele la intolerante, enzime etc...

Marti dimineata la ora 7 ne-am prezentat la usa sectiei cu recomandarea d-nei dr pt internare...am ajuns in sectie si acum vin cu comentariu de rigoare...ESTE UNA DINTRE CELE MAI CURATE SECTII DE SPITAL DINTR_UN SPITAL DE STAT DIN CATE AM VAZUT (DIN PACATE AM AVUT OCAZIA SA CUNOSC DESTULE SPITALE)

NIMENI NU A TIPAT LA MINE NU M-A APOSTROFAT IN VREUN FEL!

Am fost internata intr-un salon de doua paturi la internare am lasat o parte din bagaj la garderoba in salon am luat cu mine mancare pt copil biberoanele schimburi pt mine si pt copil, am fost rugata de catre infirmiera sa le pun in noptiera careera din lemn si curata...la chiuveta din salon era dezinfectant pt maini la baie la fel si ff curat la WC-uri.

Intradevar sunt impuse REGULI DE IGIENA pe care d-na dr are pretentia justificata ca toata lumea sa le respecte fie el cadru medical,pacient sau apartinator!

Comunicarea cu d-na dr o fost una normala la subiect si strict la analize si investigatiile care urmeaza sa i le faca copilului, tonul a fost unul normal nu s-a tipat, urlat ...

PS. As prefera ca toti medicii sa aibe conduita profesionala si strictetea in cea ce priveste regula igienei a pe care o are` d-na dr Nitescu, astfel incat ca toate spitalele din tara sa arate asa cum arata sectia condusa de dansa, in felul acesta am fi un popor mai sanatos si am avea copii mai sanatosi!

Aceasta a fost experinta mea cu d-na dr Nitescu Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mie mi se pare groaznic sa ajunge sa ne bucuram ca nu a tipat nici un dr/nici o asistenta la noi, in spital/clinica, ca nu s-a purtat urat, ca ne-a dat o explicatie samd. Lucrurile normale au ajuns sa fie iesite din comun si sa ne bucuram cand se intampla, of Doamne...

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

asa e,motanik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

cred ca nu m-am facut inteleasa!
avand ff viu in memorie postarea autoarei acestui subiect unde a fost descrisa altercatia cu personalul medical din acea sectie am vrut sa spun de fapt ca toata lumea s-a purtat civilizat, si nu ca m-am bucurat ca nu am fost apostrofata in vreun fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

sau dna doctor a vazut topicul sau l-a vazut altcineva si i-a atras subtil atentia sa se comporte civilizat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Eu cred ca cineva ca "dna" dr (ghilimelele nu sunt intamplatoare) nu intelege din lamtentari pe forumuri ca trebuie sa-si schimbe atitudinea.
Cred ca intr-o oarecare masura vinovati de atitudinea ei sunt si toti cei care nu au facut reclamatie atunci cand si-a permis sa se comporte in felul ala cu copii lor si/sau cu ei.
Cred ca avem ce meritam, daca permitem sa fim tratati in felul asta nu stiu de ce ne miram ca se intampla. Nu ma intelegeti gresit, este excelent ca se dezbate pe forum si pe facebook, e bine ca-i avertizam pe ceilalti ca acolo este o mare problema insa ideal ar fi sa si facem ceva concret care sa rezolve problema.
Exista camere ascunse, exista televiziuni care abia asteapta sa puna mana pe un subiect asa "suculent", exista colegiul medicilor, exista directiunea spitalului obligata sa raspunda oficial unei reclamatii oficiale. E laudabil ca dir. spitalului raspunde neoficial pe facebook (si neprofesionist as adauga) dar din pacate nu inseamna nimic, decat ca incearca s-o scoata basma curata pe colega si nu intelege ca in rimpul procesului demonstreaza si ca nu prea stie cu ce se mananca rolul lui.

Dar nu e vina lor ca sunt acolo si se comporta asa cum se comporta, e vina tuturor celor care tac si inghit. Dna dr ar trebui sa aiba pana acum un dosar de reclamatii si de sanctiuni cat casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Doar un dosar?Nu si altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

..acum am citit threadul asta dezgropat de curand si adus in actualitate...De obicei un thread in care o persoana reala e combatuta pe un forum imi displace,daca cel/cea care *combate* e bine pitit indaratul unui nick...in cazul de fata sunt destule marturii negative ca sa gandesc ca e posibil totusi ca medicul despre care se povesteste sa fie uneori incapabil sa-si trateze pacientii intr-o maniera civilizata...constat si ca exista o mamica multumita de colaborarea cu medicul respectiv...si ma gandesc ca poate mamica respectiva ar putea sa le-nvete pe alte mamici ce trebuie facut si cat, ca sa fie si ele/copiii lor tratati intr-o maniera civilizata...
Altfel,pentru manifestari de genul celor descrise aici,se iau masuri in existenta reala,nu in cea virtuala...atata vreme cat pacientii se vor limita doar la a povesti pe forumuri experientele triste,de neinchipuit de altfel in societati normale,nu se va schimba nimic...nici cu aceasta d-na doctor,nici cu alti eventuali cetateni abuzivi *in exercitiul functiunii*...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Ai dreptate,dar nu stim daca impotriva acelui medic nu a fost facuta vreo sesizare de catre alte persoane care nu au scris aici.

Mergi la inceput