Retete pentru bebelusi si copii
Raspunsuri - Pagina 5
alinabojuc spune:
RETETE PENTRU COPII PESTE UN AN
RETETE CU LEGUME (peste 1 an)
Orez special 6 portii de adulti
- 225 gr orez basmati
- 75 gr morcovi cubulete
- 75 gr mazare congelata
- 75 gr ardei rosu buculete
- 3 lg ulei
- 2 oua batute usor
- 1 ceapa mica tocata fin
- 1 ceapa verde feliata
- 1 lg sos de soia
Se spala orezul si se fierbe. Se coc la abur morcovii, mazarea si ardeiul pana sunt moi, aprox.5 min.
Se asezoneaza ouale batute si se face o omleta subtire intr-o lg de ulei. Se taie fasii subtiri.
Se soteaza ceapa in 2 lg ulei. Se adauga legumele si orezul si se mai lasa 2-3 min.Se adauga ouale si ceapa verde si se mai lasa 2 min.
Se serveste cu sosul de soia.
Cartofi umpluti
Cartofii umpluti sunt o masa excelenta pentru copii si sunt nenumarate feluri de umpluturi pe care le puteti face.
Se inteapa cartofii si se ung cu ulei. Se coc la cuptor la temp. de 190 grade cam 1 Ό - 1 ½ ore sau pana sunt copti.
Se scoate cu grija miezul cartofului avand grija sa isi mentina forma. Acum sunt pregatiti pentru diferite umpluturi.
Cartofi umpluti cu legume si branza 4 portii de adulti
- 25 gr broccoli
- 25 gr conopida
- 4 cartofi copti
- 15 gr unt
- 120 ml lapte
- 50 gr cheddar ras
- 2 rosii fara piele, cubulete
- ½ lgt sare
- cheddar ras
Se coace la abur broccoli si conopida, apoi se toaca fin. Se scoate miezul cartofilor si se face piure cu lapte si unt. Se adauga branza, rosiile, legumele si sarea si se umplu cartofii. Se presara cheddar si se lasa putin sub gril sa se rumeneasca.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
03.05.2010-66.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Cartofi umpluti cu ton si porumb dulce 2 portii adulti
- 2 cartofi copti
- 200 gr ton din conserva,fara lichid
- 75 gr porumb de la conserva sau congelat
- 2 lg maioneza
- 2 lg lapte
- 2 cepe verzi feliate fin
- 75 gr cheddar ras
- sare si piper
- 1 lg ulei masline
Se taie cartofii in jumatate si se scobesc de miez. Se amesteca miezul cu ton, porumb, maioneza, lapte, ceapa si 50 gr cheddar. Se asezoneaza cu sare si piper. Se umplu cartofii, se presara cheddar si se stropesc cu ulei. Se dau la cuptor 10 min. la 180 grade.
Chiftele de legume 10 bucati
- 150 gr ,morcov ras
- 125 gr dovlecel ras
- 65 gr praz tocat fin
- 1 catel usturoi zdrobit
- 200 gr champignoane tocate
- 25 gr unt
- 200 gr tofu ferm,tocat
- 100 gr nuci cashew tocate fin
- 100 gr pesmet proaspat
- 1 lg sos soia
- 1 lg miere
- faina
- ulei pt prajit
Se scurg morcovii si dovleceii. Se topeste untul si se soteaza prazul, usturoiul, morcovul si dovlecelul cam 2 min. se adauga ciupercile si se mai lasa 2-3 min.
Se adauga tofu, nucile, pesmetul, sosul de soia, mierea , sare si piper si se amesteca bine. Se fac 10 chiftele care se dau prin faina si apoi se prajesc.
Salata de cuscus 1 portie
- 45 gr cuscus
- 125 ml supa fierbinte de legume
- 20 gr ardei rosu feliat
- ½ morcov cubulete
- 2 cepe verzi feliate subtire
- 1 lg stafide
- 1 ½ lg muguri de pin prajiti
Pt dressing :
- 1 lg ulei masline
- 1 ½ lgt suc lamaie
- ½ lgt miere.
- sare si piper
Se toarna supa fierbinte peste cuscus si se lasa 5 min. Se trece furculita prin el si se adauga legumele, stafidele si mugurii de pin.
Se amesteca ingredientele pentru dressing si se adauga in cuscus. Se asezoneaza.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Omleta spaniola 4 portii adulti
- 3 lg ulei masline
- 175 gr cartofi cubulete de 1 cm
- 1 ceapa tocata fin
- ½ ardei rosu tocat
- 50 gr mazare congelata
- 4 oua
- 2 lg parmezan
- sare si piper
Se pot inlocui sau adauga:
- 2 lg branza gruyere in loc de parmezan
- 1 rosie tocata
sau
- 50 gr champignoane feliate
- 1 lg chives rupte
sau
- 100 gr sunca sau bacon cubulete
- 50 gr porumb in loc de mazare
Se prajesc ceapa si cartofii in ulei 56 min. se adauga ardeiul si se lasa 5 min. se pune mazarea si se lasa 5 min. se bat ouale cu 1 lg apa si parmezan. Se asezoneaza si se toarna peste legume in tigaie. Se coace 5 min. sau pana e facuta bine. Se poate lkasa sub gril 3 min. pana se rumeneste.
Sos de rosii cu legume 4 portii adulti
- 2 lg ulei masline
- 1 catel usturoi tocat
- 1 ceapa medie tocata fin
- 100 gr morcovi rasi
- 50 gr dovlecei rasi
- 50gr champignoane feliate
- 1 lgt otet balsamic
- 400 gr pasta de rosii
- 1 lgt zahar brun
- 1 cub supa legume dizolvat in 400 ml apa fierbinte
- cateva frunze de busuioc proaspat
- sare,piper
Se soteaza usturoiul in ulei, se adauga ceapa si se lasa 2 min. se pun morcovii, dovleceii si ciupercile si se soteaza 4min. se adauga otetul, apoi pasta de rosii si zaharul, se acopera si se fierbe 8 min. se toarna supa si se fierbe 2 min. se pune busuiocul si se face pasta cu blenderul.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Pizza 2 bucati
- 1 briosa englezeasca taiata in jumatate
- 1 lg pasta de rosii de calitate
- 1 lgt pesto rosu
- 1 lg ulei masline
- ½ ceapa rosie tocata
- 2 ciuperci feliate
- 50 gr dovlecel feliat fin
- 1 felie sunca sau salam, bucatele(optional)
- 50 gr cheddar ras sau mozzarella
- sare si piper
Se prajeste briosa la prajitorul de paine si se lasa la racit. Se incalzeste grillul la temperatura inalta. Se amesteca pasta de rosii si pesto si se ung jumatatile de briosa. Se soteaza ceapa in ulei 2 min. se adauga ciupercile si dovlecelul si se soteaza pana se fac aurii. Se asezoneaza.
Se pune amestecul de legume pe briose. Se presara bucatele de sunca si apoi se pune branza.
Se pune sub grill si se lasa 4 min. sau pana se fac aurii.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
RETETE CU PESTE ( peste un an)
Chiftele de somon 8 bucati
- 300 gr cartofi bucati
- 15 gr unt
- 400 gr somon la conserva, scurs
- ½ ceapa tocata fin
- 2 cepe verzi feliate fin
- 2 lg ketchup
- sare si piper
- faina
- 1 ou batut usor
- 75 gr pesmet
- ulei
Se fierb cartofii, se scurg si se amesteca cu unt. Se rupe somonul bucatele, avand grija la oase. Se amesteca cu cartofii, ceapa, ceapa verde, ketchup sis are si piper. Se fac 8 chiftele, se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc.
Placinta de peste 6 portii adulti
- 350 gr file cod fara piele sau cate 175 gr cod si somon
- 350 ml lapte
- 1 foaie dafin
- 4 boabe piper
- putin patrunjel proaspat
- sare si piper
- 25 gr unt
- 25 gr faina alba
- 40gr cheddar ras
- 2 lg arpagic proaspat (chives) rupt
- ½ lg marar proaspat tocat (optional)
- 2 lgt suc lamaie
- 1 ou fiert tare, tocat
- 60 gr mazare congelata, fiarta
Pentru topping:
- 550 gr cartofi taiati bucatele
- 40 gr unt
- 2 lg lapte
Se pune pestele in cratita impreuna cu lapte, dafin,piper,patrunjel, sare si piper. Se lasa sa fiarba 5 min. sau pana e facut.
Se fierb cartofii in apa cu putina sare apoi se fac piure cu 25 gr unt si lapte.
Se scurge pestele, se retine lichidul. Se topeste untul si se adauga faina. Se lasa 1 min. apoi se toarna lichidul de la peste si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga branza, amestecand pana se topeste.
Se rupe bucatele pestele si se pune in sos impreuna cu chives, marar, suc lamaie, ou, mazare, sare si piper.
Se pune intr-o tava sau un vas pentru cuptor cu diametrul de 18 cm. si adancimea de 7 ½ cm., se acopera cu piureul de cartofi si se da la cuptor, la temp. de 180 grade, aprox. 15-20 min.
Se pune deasupra restul de unt si se pune sub grill pana se face aurie.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Placinta gustoasa a bunicii 6 portii adulti
- 450 gr file de cod sau eglefin, fara piele
- faina asezonata
- 1 ou batut usor
- 100 gr pesmet fin
- ulei
- 1 ceapa tocata fin
- 1 ½ lg ulei masline
- 75 gr ardei verde cubulete
- 150 gr ardei rosu cubulete
- 400 gr rosii la conserva
- 2 lg piure de rosii
- ½ lgt zahar brun
- sare si piper
Pentru sos de branza:
- 25 gr unt
- 1 lg faina alba
- 250 ml lapte
- 75 gr cheddar ras
- 40 gr parmezan ras
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se taie fileurile de peste in 12 bucati, se dau prin faina, ou si pesmet. Se soteaza in ulei pana se fac aurii. Se scurg pe un prosop de bucatarie.
Se soteaza ceapa in ulei de masline 3-4 min. se adauga ardeii si se mai lasa 5 min. se adauga apoi rosiile, piureul de rosii si zaharul. Se asezoneaza si se fierbe 5 min. se adauga pestele si se toarna in tava.
Se face sosul din unt, faina si lapte. Se ia de pe foc si se pun 2/3 din branzeturi.
Se toarna sosul peste peste, se presara restul de branzeturi si se coace la cuptor 20 min. Se poate lasa apoi putin sub grill.
Peste in sos de ciuperci 4 portii adulti
- 1 ceapa mica tocata
- 40 gr unt
- 225 gr champignoane tocate fin
- 2 lg suc lamaie
- 2 lg patrunjel proaspat tocat
- 2 lg faina alba
- 300 ml lapte
- 1 calcan file
Se prajeste ceapa in jumatate din unt, se adauga ciupercile, sucul de lamaie si patrunjelul si se mai lasa 2 min. se adauga faina si se prajeste 2 min. se toarna incet laptele si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Se prajesc fileurile de peste in restul de unt cam 2-3 min. pe fiecare parte. Se taie in bucatele mici si se pun in sos.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Placinta favorita a mamei 4 mini placinte
- 500 gr cartofi cuburi
- 4 lg lapte
- 75 gr unt
- 1 ceapa mica tocata
- 2 rosii tocate
- 1 ½ lg faina
- 200 ml lapte
- 225 gr file cod taiat cuburi mari
- 225 gr file somon taiat cuburi mari
- 1 lg patrunjel verde tocat
- 1 foaie dafin
- 50 gr cheddar ras
- 1 ou batut usor
- sare,piper
Se fierb cartofii si se fac piure cu 4 lg. lapte si jumatate de unt. Se asezoneaza.
Se topeste restul de unt si se caleste ceapa, apoi se pun si rosiile si se lasa 2-3 min. Se presara faina si se prajeste 1 min. se toarna laptele, se da in fiert si se lasa 1 min. se pun bucatile de peste, dafinul si patrunjelul si se fierb 3-4 min. Se ia de pe foc si se scoate dafinul, se pune branza si se amesteca pana se topeste.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pune pestele in 4 forme mici de placinta, ca cele pentru sufleuri, cu diametrul de 8-10 cm si se acopera cu piure de cartofi. Se unge piureul cu ou si se coace apoi la cuptor cam 15-20 min. Se poate lasa apoi putin sub grill.
Pilaf de peste 6 portii adulti
- 350 gr eglefin afumat
- 100 ml smantana
- 25 gr unt
- 1 ceapa tocata
- 1 lgt pasta curry
- 200 gr orez basmati, fiert
- 1 lgt suc lamaie
- 2 lg patrunjel proaspat tocat
- 2 oua fierte tare tocate
- Sare si piper
Se pune pestele in vas pentru microunde si se toarna peste el smantana. Se acopera vasul cu folie si se sparge in cateva locuri cu varful unui cutit ascutit si se da la microunde cam 5-6 min.
Se soteaza ceapa in unt cam 8 min. se pune curry si orezul si se lasa 1 min. se rupe bucatele pestele si se adauga la orez impreuna cu suc de lamaie, lichid de la copt, patrunjel, oua. Se asezoneaza.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Briose cu ton 1-2 portii
- 100 gr ton in ulei la conserva, scurs
- 1 lg maioneza
- 1 lg ketchup
- 1 ceapa verde tocata fin
- 2 lg porumb la conserva
- 1 briosa englezeasca
- 25 gr cheddar ras
Se rupe bucatele tonul si se amesteca cu maioneza, ketchup, ceapa si porumb. Se incalzeste grillul, se taie briosa in doua si se prajeste sub grill. Se pune amestecul de ton pe bucatile de briosa, se presara cheddar si se lasa sub grill pana se fac aurii.
Buzunare cu ton 2 bucati
- 100 gr ton in ulei la conserva, scurs
- 50 gr porumb dulce
- 1 ou fiert tare tocat
- 1 lg maioneza
- ½ lgt otet de vin alb
- 2 cepe verzi tocate
- 1 rosie fara piele, seminte, tocata
- sare,piper
- 1 paine pitta
Se rupe bucatele tonul si se amesteca cu porumb, ou, maioneza, otet, ceapa, rosie si se asezoneaza. Se prajeste painea, se taie in jumatate si se umple cu ton.
Paste cu ton 6 portii adulti
- ½ ceapa tocata fin
- 25 gr unt
- 1 lg malai
- 120 ml apa
- 400 gr supa de rosii la conserva
- 1 vf de cutit de ierburi uscate
- 1 lg patrunjel verde tocat
- 200 gr ton la conserva, scurs si rupt bucatele
- piper
- 175 gr tagliatelle
- 1 lg parmezan ras
Pentru sosul de ciuperci si cascaval
- ½ ceapa tocata fin
- 40 gr unt
- 100 gr ciuperci feliate
- 2 lg faina
- 300 ml lapte
- 100 gr cheddar ras
Sosul: se prajeste ceapa in unt pana e transparenta, se adauga ciupercile si se soteaza 3 min. Se presara faina si se amesteca bine. Se toarna laptele incet si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune cheddar.
Se prajeste ceapa in unt pana e moale. Se amesteca malaiul cu apa, se adauga supa de rosii si apoi ceapa prajita. Se presara ierburile si patrunjelul si se fierbe la foc mic 5 min. Se pune tonul si se asezoneaza.
Se fierb pastele. Se unge o tava cu unt sau ulei. Se amesteca tonul cu pastele si sosul de ciuperci, se presara cu parmezan si se da la cuptor 20 min. Se coace apoi putin sub grill.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Ton cu paste si rosii 4 portii
- 200 gr paste penne
- 2 lg ulei masline
- 1 ceapa rosie medie feliata fin
- 4 rosii coapte bine, fara piele si seminte, zdrobite
- 200 gr ton la conserva in ulei, scurs
- 75 gr rosii semi-uscate (sunblush tomatoes) tocate
- 1 lgt otet balsamic
- o mana de frunze de busuioc rupte
- sare si piper
Se fierb pastele. Intre timp se prajeste ceapa in ulei, se adauga rosiile si se lasa 2-3 minute. Se pune tonul, rosiile semi-uscate, otetul, busuiocul, sare si piper si se lasa sa fiarba 1 min. Se adauga pastele.
RETETE CU PUI ( peste un an)
Pui Thai - 4 portii
Pentru marinata
- 1 lg sos de soia
- 1 lg sake
- ½ lgt zahar
- 1 lgt malai
Pentru pui
- 1 ½ piept de pui taiat fasii
- 125 gr taitei chinezesti
- 1 lg ulei
- 3 cepe verzi feliate
- 1 catel usturoi zdrobit
- ½ lgt chilli rosu,fara seminte si tocat
- 1 ½ - 2 lgt pasta de curry
- 150 ml supa de pui
- 150 ml lapte de cocos
- 75 gr porumb baby taiat sferturi
- 100 gr germeni fasole
- 75 gr mazare congelata
Pentru marinata se amesteca ingredientele si se pune pieptul de pui cam 30 de min.
Se fierb taiteii si se clatesc cu apa rece.
Se incalzeste uleiul in wok si se pun cepele verzi, usturoiul si chilli. Se prajesc 2 min.
Se pune si puiul din marinata si se prajeste 2 min.
Se adauga curry, supa de pui si laptele de cocos si se fierbe 5 min. la foc mic.
Se pune si porumbul si germenii si se mai lasa 3-4 min. la fiert.
Se adauga mazarea si se fierb 2 min. apoi se pun si taiteii sa se incalzeasca.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Pui la gratar 4-5 portii adulti
Pentru marinata hoisin
- 2 lg sos soia
- 2 lg sos hoisin
- 2 lg otet de vin de orez
- 1 lg miere
- 1 lg ulei
- ½ lgt usturoi zdrobit
Pentru marinata teriyaki
- 3 lg otet de vin de orez sau otet de vin alb
- 2 lg sos de soia
- 1 lg miere
- ½ lg ulei de susan
- 1 lgt ghimbir ras
- 1 lg ceapa verde feliata
Se amesteca ingredientele pentru marinata (care doriti). Se pune puiul in marinata pentru 2 ore apoi se pune la gratar cam 15-20 min. se intoarce de cateva ori in acest timp.
Se poate pune la cuptor la 200 grade cam 25-30 min. apoi la gratar 4 min.
Frigarui de pui 2 portii adulti
- 2 buc piept de pui fara os
- 1 ceapa mica
- 1 ardei rosu
Pentru marinata
- 2 lg unt de arahide
- 1 lg supa de pui
- 1 lg otet de vin de orez
- 1 lg miere
- 1 lg sos de soia
- 1 lgt usturoi zdrobit
- 1 lgt seminte susan
Se amesteca ingredientele pentru marinata. Se pun in apa 4 bete de bambus pentru frigarui. Se taie puiul, ceapa si ardeiul in bucati. Se lasa puiul in marinata 2 ore. Se pun bucati de pui, ceapa si ardei pe bete. Se coc sub grill cam 5 min pe fiecare parte.
Se pot coace si pe gratar sau in tava.
Supa de pui cu paste si legume 6 portii
- 1 l supa de pui
- 1 lg ulei
- 1 ceapa feliata fin
- 1 catel usturoi zdrobit
- 125 gr piept de pui taiat bucatele
- Ό lgt condimente pt pui
- 50 gr fasole verde taiata bucatele
- 50 gr paste stelute
- 1 rosie, fara piele si seminte, tocata
Se soteaza ceapa si usturoiul 2 min. in ulei. Se adauga puiul, se asezoneaza, se pune si fasolea si se soteaza 3 min. Se adauga pastele si supa si se fierbe 3-4 min. pana sunt facute pastele. Se adauga rosia si se mai lasa 1 min.
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.05.2010-65.7 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.