24 de ani de la Cernobal:(

24 de ani de la Cernobal:( | Autor: mychydutza

Link direct la acest mesaj

http://www.youtube.com/watch?v=3PWmnPU7HWs&feature=player_embedded#!

va mai aduceti aminte? eram copil si ne faceam cruci din betze, crezand ca vom muri.....

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Eu sunt de parere ca moartea celor mai multi a inceput de atunci....Eram ,departe pt. a muri mai devreme si prea aproape pt. a nu fi afectati deloc.Mai cred ca nu a fost un accident....Sunt multi acum care ....Companiile farmaceutice...depilda si multi altii,care conduc interese ascunsi de dupa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nu stiu exact cum a fost la voi. La noi fiind extrem de aproape de granita -spre ei, imi amintesc ca in anii aceia venea tata de la fabrica si ne spunea ca iar s-a mai dus un coleg in floarea varstei- 30-40 de ani. Se curatau toti pe rand... Cancer sau altceva de genul...Astazi mai sunt foarte putini de varsta lui. Si am inteles ca dupa anul cu pricina au fost in anii urmatori foarte multe malformatii congenitale proportional cu anii anteriori. Acesti noi nascuti cu malformatii congenitale au atins ca numar un anumit nivel, iar numarul s-a mentinut pe palier ani in sir.
Astazi nu as putea sa spun care mai e situatia. Ne-o poate spune un medic neonatolog.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g@bi spune:

Unde erati acum 25 ani, intre 26 aprilie si 9 mai?Priviti animatia de pe harta si veti afla intensitatea norului radioactiv si aria sa de deplasare, in urma accidentului nuclear de la Cernobal. Interesant ca a fost dezvaluit dupa doar 25 de ani.

http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tchernobyl_video_nuage.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In primavara respectiva toata lumea s-a ferit sa manance verdeturi. In schimb animalele au mancat iar noi am mancat carne/branza si am baut lapte. Tin minte ca in vara s-au facut doua tabere la noi in scoala. Un ala mare si una la Baia Mare. Marea majoritate a parintilor nu si-au trimis copiii la mare dar i-au trimis la Baia Mare .
Ce nu se prea stie, e ca in anul respectiv au fost in permanenta monitorizate apa si nisipul de la mare iar valorile nu au fost mai mari ca in alti ani. Interesant e ca a fost un alt an in care valorile erau ff mai si nu se stia de ce. Pana la urma s-a aflat. Fusese un accident nedeclarat la Koslodui si Dunarea a spalat "urmele".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Cea mai mare problema a ramas si este tiroida. Cand m-am dus la doctor pentru control, acesta mi-a spus ca nu sunt singura pe care o are sub supraveghere, ca mai sunt cel putin 20 de alte persoane toate din fostele tari comuniste si vecine cu Ucraina care sufera de tiroida, fie Hashimoto fi alte feluri. Si ca se stie si exista un studiu facut de foarte mult timp asupra efectelor asupra populatiei, care s-au vazut deja in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mama era chiar atunci in excursie in Ucraina a stat 1 saptamana acolo si nimeni nu le-a spus nimic.

vedeau copacii fara frunze si ghida le spunea ca a fost prea frig si de aia nu le-a dat frunze...

cand a venit acasa a aflat ca a fost explozia de la Cernobal si ca a fost chiar unde nu trebuia sa fie...

acum se implinesc 9 ani de cand se lupta din greu cu cancerul

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu lucram deja in acea perioada.... stiu ca am primit niste pastile cu iod pt. tiroida. Toata lumea era speriata... si in anul acela putini au mai mers la mare in concediu

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Aveam noua ani...m-a tinut mama in casa doua saptamani,mi-a dat pastile cu iod..era cadru medical...mi-a facut rost de apa la sticle si cam asta a fost....imi aduc aminte foarte bine,eram la bunica,Dumnezeu s-o ierte...si m-a ferit mult timp sa mananc verdeturi si lactate..am mancat conserve de alea de carne....

Oricum eu consider pe toti cei care sunt in fosta Uniune sovietica foarte periculosi.Rusii sunt chiat mai periculosi decat cei care,in numele cuiva,fac dezastre(teroristii arabi)de exemplu.

De la rusi a fost numai ce e mai rau...comunismul,colectivizarea,colhozurile sau ce mai era,cotropirea,Cernobalul...

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput