Adoptia unui copil bolnav

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Iulia, fii tu exemplu pt noi celelalte care doar criticam. Solutii exista si s-a si scris despre ele. problema e ca M. nu vrea solutii, ci aprobarea ca ceea ce vrea ea este indreptatit. Ei bine, nu este drept fata de acel copil sa fie abandonat de atatea persoane.
Daca tu crezi ca solutia reala este sa fie adoptata de altcineva, fa-o tu.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

aici a fost recent un caz cu o mama care a trimis inapoi un copil adoptiv, in varsta de 7 ani, singur pe avion, cu o scrisoare catre autoritatile din rusia, pe acelasi motiv ca mama din discutia de aici - copilul are retard, este agresiv, iar mama adoptiva a fost mintita de statul rus legat de starea sanatatii copilului. acum e ditai scandalul diplomatic, povestea www.msnbc.msn.com/id/36322282/ns/world_news-europe/" target="_blank">aici. si-un articol interesant despre www.associatedcontent.com/article/2907306/mother_sent_adopted_son_back_to_russia.html?cat=25" target="_blank">Reactive Attachment Disorder

m-am gandit multa vreme la optiunea adoptiei si cum am inteles-o eu este asa: e loterie, exact ca si nasterea naturala, cu dilema - iti asumi riscurile ca si la nasterea naturala sau?? plus, adopti ca sa-ti fie tie zilele senine sau pentru copil, sa-i oferi o familie si dragoste, indiferent de problemele pe care le are? de aceea oamenii care se razgandesc ar trebui sa stie ca le e felul sa se rasgandeasca si ar fi bine sa nu adopteze daca simt in adancul sufletului ca, in caz de probleme, nu ar fi capabili sa-si dea si viata pentru copilul adoptat, asa cum s-ar intampla pentru copilul natural.

da, statul e de vina ca a mintit si e cazul sa-si asume parte din responsabilitate, dar mama nu mai e mama acum, oare? ca i-a dat Dumnezeu si-un copil natural, acum face diferente intre ei?!

nimic

Conchita, asta-i trapa in care au cazut toti in jurul acestui caz: este vazut ca un caz de <returnat copilul inapoi ca o marfa, etc, etc> si ca un similar al cazului cu parintii americani si copilul din Rusia;
drept care romanii, justitiari si luptatori s-au hotarit sa-i dea o lectie mamei prin ziare si pe forumuri.

Cazurile nu sunt similare pentru ca femeia asta n-a adoptat copilul ieri ci acum 10 ani; zece ani n-a returnat-o, a luptat, a ingrijit-o, incearca s-o faca acum la disperare din lipsa de solutii
pina aici ti-am raspuns tie, mai departe comentatriul e general

Nu vede nimeni substratul, strigatul de ajutor al unei mame disperate in spatele actiunii asteia!??; daca cerea doar asistenta nimeni n-o baga in seama, romanul daca te vede in groapa te impinge mai adinc sa fie sigur c-ai crapat, vezi replici gen gabriela42
si alte filosofii.femeia a recurs la solutia extrema in stilul nostru, teatral si radical, si a atras atentia, ar fi normal sa primeasca in primul rind ajutor

as dori sa stiu cite din doamnele din Romania care au postat acuzator pe aici lucreaza ca asistent social intrind in contact cu tipul respectiv de comportament/diagnostic, sau a carui copil e expus la comportamentul violent al unui copil cu handicap;
cite?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
femeia a recurs la solutia extrema in stilul nostru, teatral si radical, si a atras atentia, ar fi normal sa primeasca in primul rind ajutor

Ajutor deja i s-a oferit : copila este internata intr-o scoala speciala. Aici, este vorba despre disperarea unei femei care s-a saturat sa duca in spate povara unui copil grav bolnav, care nu este al ei. Atat.

allinta

Mergi la inceput

Allinta, a dus-o zece ani, ar fi returnat-o din start dar atunci avea ajutoare (sot, mama) si nu avea celalalt copil expus; ai putea sa-mi raspunzi afirmativ la ultimul paragraf? sa stiu cita obiectivitate poti avea; altfel am mai spus, din caldura si confortul propriu si al copiilor proprii bine protejati si ingrijiti totul pare roz bombon.

Mergi la inceput

Ana, gandind situatia la rece, eu vad lucrurile astfel : femeia deja a primit ajutor din partea statului roman, astfel cel de-al doilea copil, este in siguranta. Copilul bolnav nu are cum sa atace copilul sanatos.
Si, da, ai dreptate; faptul ca a dat statul in judecata este un gest teatral, prin care vrea, cel putin, sa obtina asigurarea ca fata adoptata va fi tinuta cat mai departe de noua sa familie.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu departe de noua sa familie. Departe de un copil sanatos care are dreptul sa creasca in siguranta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Multi cred ca inteleg gresit adoptia in Romania. F multi probabil din start nu ar putea adopta un copil, iar din cei ce adopta sunt cativa care nu stiu la ce se "inhama". Un copil nu il adopti ca sa ai pe cineva sa te ingrijeasca la batranete, sau din cine stie ce motiv egoist.

Dupa ce adopti un copil, el devine al tau, ai drepturi si obligatii ca si cum l-ai fi nascut tu, pentru toata viata si mai ales, il iubesti.
Chiar nu inteleg de ce se face diferenta.
Daca un copil biologic este bolnav, sunteti de acord sa fie ceruta in instanta decaderea din drepturile parintesti? Cam acelasi lucru cere si aceasta femeie.
Cine poate garanta ca un copil biologic sau unul adoptat va fi sanatos si pe cine sa tragem la raspundere ca nu s-a intampla asa?

Nici un tribunal nu i-ar acorda castig pt desfiere, asa cum nu poti legal sa abandonezi un copil biologic, sa te debarasezi de el, pentru ca este bolnav si viata ta e un calvar.

Faptul ca a iesit la rampa cu situatia ei, (sunt convinsa ca exista mii de copii bolnavi si tot atatea familii ce au nevoie de ajutor, fie ca au copii biologici sau infiati si sunt convinsa ca exista si campanii de ajutor pentru unii dintre ei) nu o ajuta cu nimic, doar starneste scandal si multe dezaprobari, si nu face acest lucru ca sa ajute copilul, ci ca sa scape de el.

A fi de acord sau nu cu abandonul unui copil bolnav...asta se discuta aici, nu-i asa? In rest, la orice alta situatie exista solutii.
Pentru ca la raspunsul intrebarii din topic, zic ca adoptia este ceva minunat, la fel si sa dai nastere unui copil, in schimb sa abandonezi un copil este intr-adevar un cosmar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pai un tribunal, in timis, i-a dat voie alteia sa-si desfieze copilul ca nu mai avea timp de el, fara probleme de sanatate sau chestiuni grave

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diciu

Multi cred ca inteleg gresit adoptia in Romania. F multi probabil din start nu ar putea adopta un copil, iar din cei ce adopta sunt cativa care nu stiu la ce se "inhama". Un copil nu il adopti ca sa ai pe cineva sa te ingrijeasca la batranete, sau din cine stie ce motiv egoist.

Dupa ce adopti un copil, el devine al tau, ai drepturi si obligatii ca si cum l-ai fi nascut tu, pentru toata viata si mai ales, il iubesti.
Chiar nu inteleg de ce se face diferenta.
Daca un copil biologic este bolnav, sunteti de acord sa fie ceruta in instanta decaderea din drepturile parintesti? Cam acelasi lucru cere si aceasta femeie.
Cine poate garanta ca un copil biologic sau unul adoptat va fi sanatos si pe cine sa tragem la raspundere ca nu s-a intampla asa?

Nici un tribunal nu i-ar acorda castig pt desfiere, asa cum nu poti legal sa abandonezi un copil biologic, sa te debarasezi de el, pentru ca este bolnav si viata ta e un calvar.

Faptul ca a iesit la rampa cu situatia ei, (sunt convinsa ca exista mii de copii bolnavi si tot atatea familii ce au nevoie de ajutor, fie ca au copii biologici sau infiati si sunt convinsa ca exista si campanii de ajutor pentru unii dintre ei) nu o ajuta cu nimic, doar starneste scandal si multe dezaprobari, si nu face acest lucru ca sa ajute copilul, ci ca sa scape de el.

A fi de acord sau nu cu abandonul unui copil bolnav...asta se discuta aici, nu-i asa? In rest, la orice alta situatie exista solutii.
Pentru ca la raspunsul intrebarii din topic, zic ca adoptia este ceva minunat, la fel si sa dai nastere unui copil, in schimb sa abandonezi un copil este intr-adevar un cosmar!

diciu

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

nu te citesti decit pe tine, nu-i asa? a iesit la rampa si pentru ca printre altele a fost victima unei hotii acum zece ani, a musamalizarii starii de sanatate a copilului; si da, are dreptul la despagubiri; mie daca mi-ar fi ascuns medicii de aici starea de sanatate a copilului cind i-am facut investigatii i-as fi dat in zece tribunale.
n-are nici o legatura cu ceilalti copii care au nevoie de ajutor; vina e a celor care nu striga impotriva nedraptatilor si mafiei din Romania si nu a celor care o fac, nu astora trbuie sa le dati in cap (virtual)

imi aduc aminte versurile cintecului "vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din noi" cind citesc postari de aici.

Mergi la inceput