Adoptia unui copil bolnav

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui copilutzu

Daca avem dreptul la opinie … avem…
Ce frumos este sa arati cu degetul acuzator …
Dar .. din ce a relatat Chris statul a pacalit femeia !!!!
Nu vad ce a gresit M. , ca si-a dorit enorm sa fie parinte de copil sanatos!!!!
De ce parinti adoptivi trebuie sa indure neregulile statului , ptr ca … ” Statul nu poate sa "ia" copilul inapoi, dar e obligat sa se ocupe de copiii parasiti de parintii iresponsabili” ??????
Offf Doamneeee !!!!
Daca ”M” dorea un copil cu handicat sa fiti sigure ca asta cerea la adoptie…

Cineva scria “sa feresti copilul sanatos de cel bolnav?
A ales copilul bolnav sa fie bolnav?”
Nu!! Copilul nu a ales … dar nici mama adoptiva nu a ales ….
Ce uraaat!!!
Copilul nu are vina , mama a ajuns in pragul disperarii!!

Dar daca te confrunti cu infertilitatea 20 de ani ???
Ce faci ???
Toate femeile se simt cu adevarat implinite cand au o casa , o familie si cel putin un copil.
Dar cuplurile infertile ???
Cuplurile infertile sunt bataia de joc a statului ..
A lumii … a … tuturor

Va zic cazul meu …
De 20 de ani am trecut prin chestii dureroase si umilitoare … bani dati pe medicamente , am umplut buzunarele doctorilor cu cotizatii , basca bani dati pe FIV-uri si inseminari nereusite .
Am ramas cu credite enorme … si atat …
Ajung sa imi fie sila sa mai traiesc …
Ma ridic un pic din mocirla in care traiesc …
Cineva drag imi ridica moralul …
Imi zice …”De ce nu infiati ???”
Si .. dupa atatea dosare, tribunale … mama lor de piedici .. mi se cere spaga 2 mii de euro de catre medicul pediatru …
Ce sa zic …. ??!!!
Mi-au iesit ochii din orbita… am intrebat DE CE ???
Mi-a raspuns ..PTR. COPIL … (sa va garantez ca-i sanatos)
Am plecat plina de “voiosie” zmulgandu-mi parul din cap ..
Deci, iar umilita …
Frumos … NU …??
Corect ?? Daaaa ??

Alta propunere ...
Infiezi pe cai ilegale…
Ptr. psihicul meu era pre mult.
Am refuzat!!!
Am renuntat!!!
Am renuntat sa mai visez…
Merg pe strada fara sa vad…

Sa nu credeti ca vorbesc din prisma problemelor mele.
Nu !!!
Femeia a fost pacalica .Femeia asta s-a sacrificat .
Este greu de inteles ptr cine nu vrea!!

Mamicilor!!!
Dragele mele!!! Nu mai vrem sa suferim!!
Mi-e teama sa infiez!!!
Ptr. ca voi fii pacalita de sistem, ptr. ca nu am banii de spaga!!!
Nu am incredere!! Dar imi doresc enorm copii!!!!
Chiar trebuie sa fim condamnati la singuratate , la izolare, noi cei cu probleme de infertilitate???
Chris ma inclin in fata ta si a mamici pacalite!!
Daca as putea as vota de miloane de ori subiectul tau!!
Dumnezeu sa va lumineze calea tie si maimici M.

Inchei cu un mareee OFFFF !!! Doamneee!!!!!
Fereste pe toata lumea de asa probleme!!!!

PERLUTZA sufletzelul meu!

Are we there yet???

Imi pare rau ca nu ai reusit sa ai un copil pe cale naturala.

Spre adoptie insa, daca ti-o doresti, trebuie sa mergi cu sufletul deschis. Arunca un ochi la subforumul "m-am hotarat ..." si o sa vazi ca sunt mamici care au adoptat copii sanatosi.
Daca tu crezi ca cineva vrea sa-ti bage pe gat un copil "bolnav" nu cred ca adoptia e potrivita pentru tine.

Nu neg ca se da spaga pentru asa ceva in RO, dar presupun ca era vorba despre un nou-nascut sau bebelus, care nu avea statutul de copil adoptabil!

Eu sincer nu vad cu ce a inselat-o statul pe M (mai mult decat ne inseala pe noi toti in fiecare zi), avand in vedere ca la varsta la care a luat ea fetita autismul si retardul nu puteau fi diagnosticate. Iar M putea sa-i faca toate analizele posibile in momentul in care a luat-o acasa (si da, putea s-o dea inapoi timp de trei luni!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

sunnyday07
Eu cred ca nu iti da nimeni dreptul sa judeci pe altcineva.
Subforumul adoptii l-am rasfoit ..
Ei, si???
Crezi ca am gasit un raspuns ???
Si nu cred ca esti tu in masura sa "crezi ca adoptia este nepotrivita ptr. mine!!!"
De unde ai ajuns tu la concluzia asta?????
Si daca citeai atent, copilul a fost dat spre adoptie cu o fisa medicala curata , imaculata.
Si dupa amenintari , dupa ani de zile fisa medicala a ajuns in mainile mamei.
Femeia a fost teparita!!!
Incearca sa fii un pic mai atenta... si sa stai in patratica ta.
Am incercat sa nu supar pe nimeni .
Mi-am spus povestea.
Te-a deranjat?!?!

Edit: Scuze daca sunt rautacioasa dar ... Cred(am voie nu??? ) ti-e tie perpendicular de nerusita altora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:

sunnyday07
Ei, si???
Si nu cred ca esti tu in masura sa "crezi ca adoptia este nepotrivita ptr. mine!!!"
Si daca citeai atent, copilul a fost dat spre adoptie cu o fisa medicala curata , imaculata.
Mi-am spus poveste.
Te-a deranjat?!?!

Are we there yet???

Am spus ceea ce CRED si dupa ultimul tau mesaj as spune din nou acelasi lucru. Asta-i parerea mea, nu trebuie sa cer voie cuiva ca sa mi-o spun.

Unde, cand si cum a descoperit M fisa medicala de acum mai bine de 10 ani?
Scria in fisa medicala ca are copilul tulburari din spectrul autist sau retard si lui M nu i-au spus? Pe care pagina a scris Chris chestia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07

Citat:

sunnyday07
Ei, si???
Mi-am spus poveste.
Te-a deranjat?!?!

Are we there yet???

Am spus ceea ce CRED si dupa ultimul tau mesaj as spune din nou acelasi lucru. Asta-i parerea mea, nu trebuie sa cer voie cuiva ca sa mi-o spun.

Unde, cand si cum a descoperit M fisa medicala de acum mai bine de 10 ani?
Scria in fisa medicala ca are copilul tulburari din spectrul autist sau retard si lui M nu i-au spus? Pe care pagina a scris Chris chestia asta?

fisa medicala a obtinut-o numai prin ordin de la secretarul de stat, abia dupa 10 ani dupa adoptie, pana atunci i s-a refuzat constant sa o vada. am vazut in seara asta la tv la stiri, purtatorul de cuvant de la Directia Copilului, intrebata care e adevarul,a raspuns: "nu pot sa raspund, nu pot sa comentez".
nu stiu ce scrie pe fisa medicala ca nu am vazut-o eu personal, dar stiu ca a fost cu ea la un medic care i-a spus ca fenobarbitalul care i se dadea zi de zi copilului nu e normal sa se dea asa (si poate i se mai dadeau si alte medicamente, nu stiu eu sa spun).
sa spuna ei in orice instanta ca au dat fenobarbital ca sa nu planga copilul si sa stea ei linistiti... sa vedem pe cine leaga...
de ce nu vor sa dea relatii, de ce nu au vrut sa ii dea fisa medicala atata timp?
si pe vremea aia, da putea sa ii mai faca ceva analize, dar rmn nu se putea face pe atunci in 1999, din cate stiu, plus ca toti cei de la adoptii, medici si restul, au asigurat-o ca e perfect sanatoasa, nu a banuit pe moment ce se intampla.

Mergi la inceput

Cu rabdare citeste si vei gasii unde a scris Chris de fisa.
Parerea ta este a TA.
Dar nu VREAU sa cred ca ai dreptul sa spui ca eu nu sunt in masura sa adopt.
Ai gasit rezolvare la prroblema .. ce sa ziiic!!
Ai rezolvat problema subiectului, copilului , a mamei si Chris s-a lamurit "bustean" ...
De ce nu are voie Copilutzu (adicatelea eu..)sa adopte..
Fas, fas ... de doua ori (fas ..a se citi partz).

Nu ma pot abtine .. rasu/plansu.

Nu te deranja sa mai raspunzi ca iti ignor raspunsul ...

Mergi la inceput

Hai mai Chris !!!
Trebuia sa o lasi sa citeasca inca o data subiectul ca sunt sigura ca la citit perpendicular!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Scrie ca lua fenobarbital zilnic in fisa aia ceea ce inseamna foarte mult pentru un copil atat de mic.
Biata mamica si bietii copii, ce situatie, sincer, imi este mila de toti cei implicati. Chiar nu cred ca are un suflet rau, atatia ani a incercat sa ajute copilul, mama a ajutat-o si ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

vad ca a raspuns deja chris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

M. s-a ocupat si ingrijit de copil peste 10 ani, ce dovada mai vreti? acum daca e terminata si prabusita la pamant, ce sa facem ii dam si noi cate una sa se duca mai repede? condamnarea si acuzatiile nu ajuta la nimik, degeaba va incrancenati.
tipic romanesc, se emit judecati..........

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Daca o mama naturala are posibilitatea de a-si abandona copilul in mod legal, nu vad de ce una adoptiva nu ar putea. Asta ar fi un punct de vedere la rece.

Ce as face eu? Pai nu cred ca as fi ajuns nici pana unde a ajuns femeia asta, in sensul ca nu cred ca mi-as fi sacrificat o casnicie si 10 ani din viata pentru a ingriji un copil foarte bolnav de care nu eram legata prin sange. Dar asa sunt eu, mai egoista, am toata admiratia pentru cei mai buni, capabili de acte de sacrificiu. Atata timp cat sacrificul este o alegere personala. Insa in sacrificarea celui de-al doilea copil nu vad nimic admirabil. Pentru evitarea acestui sacrificiu inutil, orice metoda legala mi se pare de necondamnat. Cine suntem noi sa pretindem sacrificii altora, dintr-o postura comoda si calduta? Adica "Draga mea, eu am o viata minunata, unu-doi copii sanatosi, oficial imi merge bine....iar tu...daca ai avut un ghinion...apai nu mai dormi noptile, alearga pe la medici, stai de paza, uita de tine, uita de barbat sau de alte bucurii ale vietii, fa-ti bagajele si pleaca din tara...ca poftim...stiu eu pe cineva care a putut! In caz contrar ma declar profund dezamagita, si uite...mi-ai si stricat o zi minunata si echilibrul zen cu ideile tale"...

Mergi la inceput