7 luni, scaun prost, nu mai stiu ce sa fac!

7 luni, scaun prost, nu mai stiu ce sa fac! | Autor: Taty

Link direct la acest mesaj

Poate aveti voi vreo idee ce sa mai fac cu fetita mea de 7 luni.

A tot avut scaune proaste, desi nu erau multe si la analize nu i-a iesit nimic. Cind insa i-am dat antibioticul unasyn pt alta problema, scaunul ei a redevenit ca atunci cind era mica: galben auriu si cu granule,doar ca erau mai multe la nr. I-am dat si biotics si incet incet s-au reglat..avea doar 2-3 pe zi (ea e alaptata la san iar acum doar f putin diversificata cu supa de orez, pastirnac si patrunjel radacina)

Dar minunea nu a tinut mai mult de o saptamina si kk a redevenit apoasa, parca fara continut solid, ca sa zic asa si de culoare mustar-verzuie. Am repetat analizele si iar nimic...atunci i s-a administrat asa, prin deducere fortum intravenos dupa ce incercasem ercefuryl si apoi normix. Ne-am bucurat ca a raspuns la tratament si ca are fetita kk ok, insa iarasi..nu a durat decit vreo 10 zile si suntem in aceeasi situatie...vreo 3-4 kk pe zi dar cam apoase,uneori cu un miros uritel...ne-am gindit ca poate fi giardia, ca cei marisori au avut sau poate mai au...asa ca acum suntem cu furazolidon dar dupa o evolutie minunata de o zi, au reaparut problemele...ce credeti ca poate fi? sa avem noi astia mari vreun microb ceva in casa cu care se reinfesteaza micuta? copilasii au facut des analize la scaun si le-au iesit ok, dar poate ar trebui sa facem si noi (stam si cu bunicii)...ce alte idei aveti?
Multumesc!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Inainte sa-i dai tratamentul pt giardia i-ai facut antigenul giardia?
La coprocultura nu iese.Pediatrul ei ce zice?Vad ca i s-a administrat si tratament ''prin deducere''.Nu i s-au facut analize sa aflati cauza?
Numai un medic si niste analize pot sa te lamureasca,parerea mea.
Multa,multa sanatate.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Multumesc de raspuns!
La analize nu iese nimic...pediatrul spune ca la copii mici f greu ies microbii din scaun la analize...iar antigen pt giardia nu stiu daca se face in oras la noi...e o idee buna, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Se face coprocitograma! La coprocultura poate sa nu iasa infectie, dar la coprocitorama se vad leucocitele daca exista, si se deduce infectia. Si ciupercile se vad. Ati facut-o sau i-ati dat antibiotic dupa ureche? Creste in ggeutate bine? Febra a avut? Daca creste normal e f posibil sa nu aiba infectie. Cam usor i-ati dat antibiotice, parerea mea/
Aveti alergii in familie? Mananci alimente alergene/ Lactate multe? Caci proteinele laptelui de vaca trec in laptele tau.

In plus, de la atatea antibiotice flora miscrobiana e afectata, de unde poate fi si scaunul moale! De aceea e necesar sa-i dai in continuu probbiotice, pana la refacere. Incearca enterolactis sau Protectis.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Multumesc, Coraly!
La 7 luni are 7,5 kg, a crescut f bine de mica si chiar cind incepusera problemele, acum mi se pare ca ia mai greu dar ma gindesc ca e si alt ritm de crestere la virsta ei.
Coprocitograma nu mi-au dat sa fac...am sa vorbesc cu medicul.
Febra nu a avut niciodata.
Lactate am mincat multe la inceput apoi am redus caci am observat ca laptele de vaca consumat de mine ii facea rau (avea scaun mai moale si culoare verzuie)..acum doar branza de vaci proaspata uneori(1 data pe saptamina).
Alergii au bunicii copiilor ...iar fetita a facut o eruptie cu punctulete rosiatice dupa ce i-am introdus morcovul in supa...am crezut ca e de la chimicalele cu care a fost cultivat asa ca am cumparat din piata unul romanesc dar a facut la fel asa ca am lasat-o in pace cu el deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Deci e foarte probabil sa fie alergica. Eu ti-as sugera sa scoti branza de vaca proaspata din meniul tau, pentru ca e 100% cazeina, o proteina a laptelui pe care multi nu o suporta. Daca vrei sa consumi lactate, mai bine putin unt, iaurt sau putin cas, pe incercate, sa vezi cum suporta. Si poti consuma produse de soia. Eu beau laptre de soia de ex.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Noi am trecut peste un episod de genul asta cu tratament cu Protectis timp de 10 zile. Fetita mea are alergie la lapte, o alaptez si nici eu nu consum niciun aliment ce contine lapte. Cel mai indicat ar fi sa faci o analiza a sangelui, IgE la lapte de vaca si astfel vei sti daca e sau nu alergica.
Un pediatru bun iti va recomanda toate analizele necesare, e imp sa descoperiti cat mai repede cauza.

Inca ceva: daca are alergie la ceva, poate dura si 2-3 sapt pana se elimina total din organism alergenul, timp in care mai pot aparea manifestari.
Sanatate multa!

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput