Nasterea prin cezariana

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Am si eu o nelamurire legata de cezariana: se taie sau nu se taie vreun muschi ? Exista mai multe feluri de a face o cezariana sau e o procedura standard ? Vorbesc de cea pe orizontala ...

Pt ca eu am avut prima cezariana super ok, intr-o saptamana eram fresh, si stiu sigur ca nu mi-a taiat muschii, pt ca doctorul mi-a spus; dar la a doua cezariana, facuta dupa 5 ani, recuperarea a fost mult mai dificila si am mai avut dureri si dupa 2 luni, si ma intreb daca nu cumva a fost facuta altfel ?


Burtocika chiar nu stiu, bine, nici medic nu sunt, asteptam specialistul, mie mi-au fost la fel, m-am recuperat super repede, ba chiar trase la indigo, intr-o saptamana eram fresh iar de a doua zi, dupa ce m-am dat jos din pat totul a mers spre bine si f bine, inclusiv ca am luat bebele in brate. De muschi, eu as zice ca se taie dar chiar ca nu sunt specialista. Ba chiar a doua oara m-am recuperat mult mai usor, si pentru ca stiam ce si cum, stiam la ce sa ma astept, se mira toata lumea ca in acea noapte - de dupa ceza, dupa o doza pe cateter, in 10 minute eram viteaza, stateam turceste si imi alaptam bebeul. Binteinteles ca a trecut efectul si m-am pus iar la orizontala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Am si eu o nelamurire legata de cezariana: se taie sau nu se taie vreun muschi ? Exista mai multe feluri de a face o cezariana sau e o procedura standard ? Vorbesc de cea pe orizontala ...

Pt ca eu am avut prima cezariana super ok, intr-o saptamana eram fresh, si stiu sigur ca nu mi-a taiat muschii, pt ca doctorul mi-a spus; dar la a doua cezariana, facuta dupa 5 ani, recuperarea a fost mult mai dificila si am mai avut dureri si dupa 2 luni, si ma intreb daca nu cumva a fost facuta altfel ?



Nu se taie muschii, se taie linia aia alba care ii uneste. daca dati un search pe google vedeti muschii abdominali si intre ei, pe mijloc, o linie groasa si alba. Pe aia se taie.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si atunci, Xio, cum se explica asa o diferenta intre cele doua recuperari ?

La prima cezariana, dupa o saptamana eram ok, ma ridicam din pat fara nici o durere, luam bb in brate, etc.

Dupa a doua, aveam dureri (intepaturi foarte puternice) in partea stanga jos, si cateodata si in dreapta, iar cand ma intorceam de pe o parte pe alta parca imi "cadea" burta si ma taiau niste junghiuri tare nasoale ! Mai nou acum o saptamana, adica la 2 luni dupa cezariana, cand am incercat sa intru in niste blugi mai vechi si mi-am "supt" burta, m-au taiat iar niste junghiuri ...

La controlul de 6 saptamani, doctorita mi-a spus ca totul e ok, nu sunt semne de rupere de muchi sau altceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai probabil din cauza ca s-a facut pe cicatricea aceea, se poate ca la a doua cezariana sa fi avut ceva aderente, musculatura se mai poate rupe )nu tot muschiul, cateva fibre).

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

buna !

la prima sarcina am fost convinsa ca voi naste in apa la brasov..am fost la consult pana in sapt32 la dr baiulescu, cand mi-a zis ca bebe are circulara de cordon si ca sa imi mai fac eco sa vedem ce mai urmeaza..cu circulara simpla se poate naste fara probleme in apa, dar in sapt 34 am aflat ca are dubla circulara si ca medicul din bucuresti nu ma asista la nastere..si am cautat altul in bucurest, noroc ca am avut un prieten..in sapt 38 an facut cezariana de urgenta deoarece copilul nu mai lua in greutate si oricum in ziua programata aveam colul sters deja si am aflat apoi ca era circulara dubla si stransa..risc mare de sufocare daca nasteam vaginal..totul a fost perfect! m-am refacut in 3 zile, am fost ca noua..lapticul a venit cam la 5 zile mai mult, colostrul este foarte important si plin de anticorpi si bebe a supt cu putere din prima ( se zice ca bebelusii nascuti prin ceza sunt mai puturosi..deloc adevarat in cazul meu)
a doua sarcina a venit mai repede decato 'programasem' noi..asa ca netrecand 2 ani cum se recomanda intre nastere si sarcina urmatoare..am facut tot cezariana..oricum sa fiu sincera nici daca treceau 10 ani intre copii nu as fi ales altceva..fetita este perfecta si papacioasa si vioaie! eu m-am refacut mult mai repede decat la prima sarcina si a durut mult mai putin cam la jumatate..poate si experienta si psihicul au contat..

oricum..daca sunteti pregatite psihic, nasteti vaginal..si daca aveti putere si vointa nasteti in apa..este extraordinar..si eu m-am interesat foarte mult despre acest subiect! aveti incredere in voi! dar daca medicul va sfatuieste..sa nu aveti frica de operatia de ceza..este o nastere linistita si la fel de frumoasa..poate chiar mai frumoasa..cat despre riscuri..exista in aceeasi masura si intr-un caz si in celalalt! sfatul meu este ca daca aveti orice mica urma de indoiala legata de nasterea vaginala..apelati la ceza..si voi si copilul sunteti pe maini bune si monitorizate mult mai bine!

eu chiar si la a doua sarcina am aflat in timpul operatie ca riscam mult daca nasteam vaginal deoarece lichid amnio mai aveam putin, f putin si copilul nu ar fi alunecat,,chiar si prin ceza cand au scos dr copila, uterul mi s-a ntors pe dos..dar totul a fost remediat..daca nasteam baginal si scoteam si uterul o data cu copilul..acesta fiind lipit..deaorece la eco de o sapt inainte lichidul era in cantitati normale, oar eu nu am avut scurgeri deloc..ganditi-va ce complicatii puteau exista..
cezariana este mult mai sigura decat vaginala..parerea mea din urma experientelor mele!
succes!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_me31 spune:

hello
Nici nu mi-a trecut prin minte macar o secunda sa nasc natural .Cu toate astea am citit o gramada de informatii pro/contra .
Am nascut la 12 ziua , iar a doua zi mi-am vazut iubirea .Cand m0au ridicat de la TI sa ma duca in salon am simtit o durere ascutita , mai tarziu am aflat ca toata lumea o are .
Nu stiu daca laptele vine mai greu , eu am fost norocoasa ,dar D nu a vrut sa suga , asa ca pana la 5 jumate m-am muls .Am baut ceai pentru stimularea lactatiei din prima zi si m-am muls .
Dupa 3 zile am ajuns acasa si am urcat pana la etajul 5 (ca doar nu era sa raman jos),mai cocosata si cu treaba buna .
Cred ca cezariana e mai comoda si nu te face mai putin mama



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

am 2 cezariene..si sincer nu regret nimic.
La prima sarcina am ales eu singura cezariana...asa am optat eu...am nascut , iar la 2 zile aflam ca puiul meu are grave probleme de sanatate. Daca as fi nascut natural ar fi fost mult mai grav, asa ca am fost felicitata ca am optat cezariana...si m-am felicitat si eu...
E adevarat ca bebe a murit dupa o luna si o zi...dar in urma unei operatii...dar ma bucur ca am avut timp sa-mi cunosc primul nascut, sa-i pot spune o poveste, sa-i vorbesc..sa-l tin in brate si sa-i spun cat de mult il iubesc...sa fiu mama...
La a doua sarcina a fost o necesitate, dar a decurs super ok...

Nu ma consider mai putin mama pentru ca am facut cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

buna,
eu tocmai am facut a treia cezariana (acum o saptamana), si daca as da timpul inapoi nu as schimba nimic. Recuperarile au fost destul de rapide, in spital am stat 5 zile asa cum este regula la noi. Toata lumea se mira cebine ma misc, ca pot face cam orice, ca nu mai am dureri, etc. Am vazut in spital de fiecare data multe cazuri de nasteri naturale, si de cezariene si sincer f rare au fost cazurile in care nasterea naturala a fost mai usoara. Fetele se tineau de pereti multe zile, plangeau cand mergeau la toaleta, etc.
Cat despre alaptat , am putut tine copii la san de a doua zi si nu am avut probleme.
Parerea mea ca nastere naturala implica mult mai multe riscuri, situatii neprevazute, lipsa doctorului in acel moment , etc...eu oricate nasteri as fi avut as fi optat pt cezariana (nu mai este cazul, pt ca mi-am legat trompele)
Pana la urma este o chestiune de optiune sau de necesitate si optiunea fiecareia trebuie respectata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaidam spune:

100 ceza! Prima nastere acum 4 ani a fost ceza, la cererea mea, refacerea 1 sapt, cea mai buna alegere in cazul meu. A doua sarcina, 24 sapt va fi tot cezariana, din nou la cerere. Nu exista stres, tensiune, epuizare.daca ai si noroc de recuperare rapida, totul este perfect. Bafta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

ce anestezie este mai buna pt cezariana? Totala sau epidulara? Ce ati ales voi?

33+ cu

Mergi la inceput