Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?
Raspunsuri - Pagina 3
beren spune:
Denizel, sa nu comparam mere cu pere. "Confortul" unui parinte (fie ea mama sau fie el tata) nu poate fi un criteriu de discriminare impotriva altui parinte (din nou, fie mama, fie tata). A fost punctat foarte bine mai sus ca ceea ce ar trebui sa primeze este confortul copilului. In cazul asta, situatia actuala discrimineaza impotriva copiilor care nu au decat tata. Si asta nu este acceptabil.
Inteleg ca exista legislatie corespunzatoare dar nu este implementata de spitale. In cazul asta, poate ca e cazul de organizat o actiune civica, pichetarea spitalului, proteste din partea parintilor?
denizel spune:
Beren, desigur ca nu e normal ce se intampla.
Taticii se confrunta cu saracia din Romania, nu cu rea vointa (reiese din primul articol).
In plus, este foarte aglomerat deja in spitale, nu se pot tine neocupate saloane in eventualitatea in care un tatic va insoti copilul in spital.
In legatura cu confortul, nu stiu ce sa spun.
Nu am fost internata vreodata in spital cu copilul, deci n-am cum sa stiu daca m-ar deranja sau nu prezenta taticului unui alt copil bolnav.
Mamicile internate spun ca e inconfortabil si le cred.
Solutia, in afara de proteste, ar fi si implicarea financiara a parintilor, a organizatiilor taticilor etc.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
FlorinH spune:
Taticii care stau cu copii lor internati prin spitale, nu se mai gandesc la nimic altceva. In spital nu vii de placere, de multe ori iesi din casa si nu stii cum sa ajungi mai repede. Cand ajungi la spital esti scos afara, nici nu stii ce-i cu copilul... nu poti sa-l tii in brate, sa-i zici ca va fi bine, pentru ca esti considerat potential agresor.
Editat pentru limbaj si postare la subiect.
Ralukutzza spune:
Eu cred ca niciunui un tata care se interneaza in spital cu puiul sau nu ii sta mintea la femeiele, mamicile , insotitoarele din salon etc...eu cred ca ii sta gandul numai la sanatatea si confortul copilului sau...si pana la urma nu inteleg nici mamicile care nu suporta gandul de a sta langa un tatic noaptea in salon...ce el nu are sotie acasa?...ce ar putea vedea sau auzi asa de nou si nemaivazut???
Puneti-va si in locul lor...daca una dintre voi cele care nu sunteti de acord cu aceasta solutie ati fi in imposibilitatea de a va interna cu copilul ...presupun ca v-ar conveni nemaipomenit sa il lasati singur in spital fara sa aveti habar de el in loc sa stea cu tatal sau... doar pentru ca asa spune legea din Romania???
DrgPlm spune:
Pentru denizel
Multumesc ca ai raspuns. Dar sa stii ca repetarea unei afirmatii nu este argument.
Astept cu interes raspuns la partea despre copil : esti pregatita sa negi unui copil dreptul de a fi vegheat de parintele sau si sa-l obligi sa ramana singur? pentru a-ti proteja "dreptul de jena". Ai prefera ca, daca e un tata in salon, sa pleci acasa si sa-ti lasi propriul copil singur?
Mama mea (hehe) are deasemeni o intrebare : cum se face ca la salonul de Terapie Intensiva de la Spitalul Militar sunt asezati unul langa altul in paturi barbati si femei? A acceptat situatia pentru ca prioritara era ingrijirea - nu doar a dansei ci si a celorlalti bolnavi in fata pudibonderiei ridicata la rang de drept.
Deci - cine este prioritar in cazul nostru? nu cumva copilul?
dyanira spune:
Mi se pare total aberant sa li se interzica tatilor sa stea cu copilul in spital.Eu de exemplu as prefera de o mie de ori sa il stiu pe copilul meu cu tatal lui decat cu mama mea, soacra mea , matusa, etc daca eu nu as putea sta cu el.Si copilului i-ar fi mai bine cu tati lui decat cu alte persoane de gen feminin.
Si daca eu as fi internata in salon unde ar fi un tatic nu m-as simti deloc jenata pt ca m-as gandi ca si el e un parinte ca si mine nu mi-ar sta deloc capu nici mie si cred ca nici lui ca vai suntem un barbat si o femeie in salon singuri noapteaSi bineinteles ca suntem toti oameni si respectam cat de cat intimitatea fiecaruia adica daca il rogi sa iasa putin afara sa te schimbi sau pt altceva nu cred ca ar refuza.
Sigur cea mai buna solutie ar fi sa existe saloane cu tati si saloane cu mamici dar repet sunt total impotriva discriminarii tatilor.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
wnimra spune:
Bolnava am stat internata cu baiatul la Buc in spital , sotul putea sa stea doar daca aveam rezerva... si chiar aveam , i-am rugat sa il lase sa stea cu mine cat sa ma pot odihnii ca nu mai puteam, copilul meu era nou nascut cu probleme mari.Ne-au refuzat ca cica nu e hotel, si sa doarma in masina ...noi eram din constanta...pai cum ??? si spaga la dr si platit tot pe acolo si tot sa nu poata sta cu mine care ardeam ca o soba si copilul in situatie critica....pt ca tatii nu erau acceptati in spit, de ce ? nu se stie
A zis bine cineva aici , daca un tata sta cu copilul in spit chiar nu ii sta mintea la tampenii, doamneee traim in sec 21 ...nu toti sunt iresponsabili , trebuie sa le acordam credit.Ca sa nu imi aduc aminte de mamele care nasteau in spit la cta , isi lasau copiii in patut si coboreau 6-7 etaje ca sa stea afara cate 30 de min la fumat ....astea cum se mai numesc ?
Mami de Alex( 27.07.2005 )
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
denizel spune:
V-ati dat intalnire pe DC sambata seara? .
Problema discriminarii taticilor/barbatilor in Romania este o falsa problema.
Nu pot sa cred ca un copil care are doar tata este abuzat in spitalele din Romania si nu pot sa cred ca unui copil care are doar tata i se refuza dreptul de a fi insotit de acesta in spital.
Sunt convinsa ca mai apar probleme, dar, repet, sunt date de lipsa spatiului si de lipsa fondurilor, nicidecum nu sunt rezultate ale discriminarii barbatilor.
Se prezinta cadrele medicale din Romania ca o adunatura de maniaci trogloditi fara constiinta si fara suflet si m-am saturat de exagerarile astea pana peste poate.
Se brodeaza pe marginea tragediilor si, ca de obicei, ramanem cu brodatul si cu jignirile de pe forumuri.
Actiune? Implicare reala? Stai intai sa ne certam si dupa aia mai vedem...
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
beren spune:
Denizel: la subiect. Cum ai raspunde tu la "clasificarile" astea?
Evident ca a refuza unui tata internarea in spital impreuna cu copilul la 4-5 spitale majore inseamna discriminare. Evident ca opinia consiliului national impotriva discriminarii indica situatii acute discriminatorii. Nu cred ca are vreun sens sa pui la indoiala asta.
E insultator la adresa tuturor tatilor care au fost pusi in asemenea situatii.
Pentru actiune civica, organizare de proteste, cum ai vrea sa se procedeze daca nu prin comunicare pe DC? Sa facem o comparatie cu excelentul efort la care ai participat tu contra violentei impotriva copiilor, actiune organizata pe forumul de Generale?
denizel spune:
Beren, despre ce clasificari vorbim?