Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?
Raspunsuri - Pagina 13
pisi-pis spune:
Din punctul meu de vedere, exista si un alt aspect. Pentru linistea mea sufleteasca vreau sa traiesc intr-o societate in care, daca Doamne fereste mi se intampla ceva, sotul meu, taticul, sa ma poata inlocui. O sa avem o fetitza si ne pregatim deja pentru perioada in care taticul o sa isi ia si el o perioada din concediul de ingrijire a copiluilui (cine spune ca taticul nu poate sa schimbe scutece si sa se joace cu bebe?).
Ba chiar am inceput sa-l instruiesc ca in lipsa mea nici sa nu se gandeasca sa o duca pe fetita la toaleta barbatilor (in cazul in care nu exista toaleta speciala pentru copii sau sala speciala pentru schimbatul scutecelor).
Si sincer nu m-am gandit nici o clipa ca vreo femeie s-ar simti ofensata daca un barbat ar cere voie sa schimbe un scutec pe masutele amenajate de multe ori la toaletele pentru femei, sau daca ar intra cu fetitza de mana pentru ca aceasta are nevoie. Chiar asa, care e parerea voastra?
AB_AC spune:
E absurd sa se invoce saracia. E pudoarea exagerata.
Nu pricep nici pace cand erati tineri n-ati fosdt pe munte, n-ati stat la prici? Nu erau intr-o camera si baieti si fete.
Promiscuitatea apare daca o lasi sa apara. Daca vii in rochita transparenta in salon sau altele. Altfel imbracata intr-un trening nu vad cu ce ma incomodeaza un barbat. N-arat bine si-s nearanjata. So what? Am copilul bolnav si el la fel restul e minor.
Si noi avem doi, daca pica amandoi bolnavi firesc e sa ne impartim, nu? Si vorba lui pisi-pis, imi pica D-ne iarta-ma o caramida in cap si raman copiii cu tatal. Trebuiesc pedepsiti copiii?
Stiu ca unele dintre fete nu prea cred in calitatile taticilor si probabil ca-n majoritate nu-s capabili sa faca toate cele ca o mamica, dar daca nu-s lasati nici nu vor invata. Mai creem o generatie de barbati care nu"pot" sa se ocupe de copiii lor.
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DrgPlm
As incerca eu un raspuns : sa inteleg ca accepti o problema in functie de simpatia sau antipatia pe care o inspira cel care o enunta? Eu credeam ca te gandesti daca E DREPT SAU NU. Tu spui e drept daca e simpatic cel care spune. Poate nu am inteles eu cu ce te gandesti daca sa fii de acord sau ba. |
EXACT!Ai inteles perfect,felicitari!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Naty spune:
Eu am patit-o pe propria piele la sfarsitul lui 2008, cand insarcinata fiind in luna a 7-a cu fetita cea mica, cea mare a facut convulsii febrile. Am fost duse cu salvarea la Grigore Alexandrescu unde ne-a internat imediat la terapie intensiva. Dupa cateva ore insa a venit o asistenta la mine si mi-a spus ca nu mie se permite sa stau cu copiul pentru ca ei nu isi asuma responsabilitatea internarii unei gravide. "Sa vina cat de repede un al insotitor de sex feminin" - mi s-a spus. Am intrebat de ce nu poate sa stea tatal. Raspunsul e foarte sec "pentru ca nu se poate". In fine, s-a internat mama mea cu Ioana in locul meu desi i-a fost tare greu, fiindca are probleme mari cu coloana si, dupa cum poate stiti, insotitorii trebuie sa stea pe scaunele, nu au paturi.
Dar daca mama nu era in Bucuresti? Daca nu aveam nicio alta persoana de sex feminin dispusa sa stea cu copilul in spital? Ce faceam?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Naty spune:
Si inca ceva - odata cu noi s-a internat SINGUR un baietel de vreo 4 ani. Singur, desi venise in urgenta si era la terapie intensiva fiindca venise cu taticul, mama fiind in spital unde de abia nascuse al doilea copil. Dupa vreo ora a venit ... o vecina sa stea cu el fiindca nu aveau nicio ruda in Bucuresti.
E normal? Ca un copil mic aflat intr-o stare grava sa stea cu o vecina, desigur, foarte binevoitoare, dar totusi. In loc sa i se permita parintelui sa il supravecheze?
Sincer, nu mi-ar fi prea confortabil sa fiu internata in acelasi salon cu un barbat. Dar interesul copiilor (ai mei si ai altora) este prioritar si nu cred ca putem compara simplul meu disconfort cu discomfortul copilasului bolnav care nu poate avea parintele langa el.
Ah, si nu in toate sectiile se pot schimba persoanele care au grija de copil. La terapie intensiva cel care se interneaza ramane acolo pana la externare si nici o alta persoana nu are dreptul sa intre sa vada copilul.
Eu dupa ce am fost inlocuita de mama nu am putut sa o vad pe Ioana (nici macar la geam nu o lasau sa stea) pana s-a externat.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
liliana27 spune:
initial am crezut ca titlul subiectului e o gluma. mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca se refera la realitatea din multe spitale romanesti. dar am ramas muta vazand ca sunt mamici care gasesc scuze atenuante pentru o asa o tampenie.
anya spune:
In general, pana de curand, nimeni nu si-a pus problema de a face diverse facilitati (drepturi?) pentru familie.
In Austria, Germania am vazut la diverse obiectieve bilet de familie - 2 adulti cu 2-3 copii - pret special. La piscine- existau vestiare in care puteai schimba/spala copiii, in spitale nu stiu, dar presupun ca exista posibilitatea de a ajuta copilu, indiferent de sex (al copilului sau adultului).
La noi? Nu s-a scandalizat nimeni pana acum ca sa incerce sa schimbe ceva. Pana si la un club/piscina de top din Bucuresti am probleme cand merg cu copiii. Am 2 baieti de 4 si 7 ani si deoarece nu exista vestiare "familiale" teoretic ar trebui sa las copiii singuri la vestiarul barbatilor. Voi ati putea face asta? Cu inima stransa l-am lasat singur pe cel mare (de descurcat s-a descurcat el sa se schimbe si spele, dar daca dadea peste vre-un nenorocit pe acolo?). Pe cel mic l-am luat cu mine (fara sa stie cei de la receptie) si recunosc ca s-au uitat urat cateva cucoane goale. Le cred ca nu le era nici lor prea confortabil, dar...ce sa fac?
Referitor la spitalizare...tare mi-e ca as face urat de tot daca ar trebui sa stea copilul singur sau cu vre-o vecina...E adevarat ca atunci cand esti la mana lor multi nu mai au curajul sa-si ceara drepturile....
Intrebarea e ce putem face?
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Naty Si inca ceva - odata cu noi s-a internat SINGUR un baietel de vreo 4 ani. Singur, desi venise in urgenta si era la terapie intensiva fiindca venise cu taticul, mama fiind in spital unde de abia nascuse al doilea copil. Dupa vreo ora a venit ... o vecina sa stea cu el fiindca nu aveau nicio ruda in Bucuresti. E normal? Ca un copil mic aflat intr-o stare grava sa stea cu o vecina, desigur, foarte binevoitoare, dar totusi. In loc sa i se permita parintelui sa il supravecheze? Sincer, nu mi-ar fi prea confortabil sa fiu internata in acelasi salon cu un barbat. Dar interesul copiilor (ai mei si ai altora) este prioritar si nu cred ca putem compara simplul meu disconfort cu discomfortul copilasului bolnav care nu poate avea parintele langa el. Ah, si nu in toate sectiile se pot schimba persoanele care au grija de copil. La terapie intensiva cel care se interneaza ramane acolo pana la externare si nici o alta persoana nu are dreptul sa intre sa vada copilul. Eu dupa ce am fost inlocuita de mama nu am putut sa o vad pe Ioana (nici macar la geam nu o lasau sa stea) pana s-a externat. |
Situatiile de genul acesta mi se par absolut aberante, sunt rupte direct din Kafka, partea rationala a creierului meu refuza sa accepte o asemenea realitate. Cum este posibil ca mama si tatal sa nu-si poata vizita propriul copil bolnav, nici macar sa-l vada la geam, pe tot parcursul spitalizarii ... cu vecina???
Dar vecina nu are si copii acasa, nu are barbat, un job? Eu il cunosc pe baietelul vecinilor mei de buna-ziua, cu ce incredere sa ma lase copilul sa-i dau baitza in spital???
Intamplarile de genul asta mi se par mai curand izvorate din lipsa de umanitate si empatie cu copilul bolnav si parintii acestuia. Ma indoiesc sincer ca administratia spitalelor care au astfel de reguli se gandesc la bunastarea mamicilor internate, care oricum se chinuie pe scaune langa patul copilului. La cate umilinte sufera unele mamici prin spitale, ma indoiesc sincer ca cea mai dura galusca de inghitit ar fi acceptarea unui tatic ingrijorat in salon.
sirimie spune:
Am fost internata cu baietelul meu la Matei Bals intr-o sectie sordida, cu un singur grup sanitar pe palier, fara dusuri, cu ferestre de sticla la fiecare salon. In fiecare salon era ocupat si patul mic de o mamica cu un copil, desi o mamica nu incape intr-un pat mic. Asta se numeste saracie in orice limba. Si asta e cauza pentru care nu sint acceptati tatici.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
corap spune:
problema e pusa total aiurea: NU sunt discriminati tatii.
Discriminati sunt COPIII - drepturile lor sunt incalcate si toata discutia colaterala de doi lei a pornit tocmai de la expunerea gresita a problemei.
copilul are dreptul de a sta cu un parinte in spital.
si 1 parinte = 1 parinte indiferent:
de sex
de eventualele disensiuni intre parinti
de saracie
de abordarea problemei de catre unii sau altii.
Si un copil are nevoie de un parinte, nu de o vecina!
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day