Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?
Raspunsuri - Pagina 10
Llaura spune:
Citesc, da. (lady, nu te supara, discutia e principiala). La mine cand vine studentu cu examenul la recorectat, are dreptate daca are, indiferent daca imi spune cum i-a schimbat cursul meu optica asupra lumii si vietii (lol) sau cum as face mai bine sa ma duc sa incarc saci in gara, impactul asupra societatii fiind acelasi. Faza e ca daca ii zic, auzi cutare sa iti zic un secret, patratul ipotenuzei e suma patratelor catetelor, io zic ca e clar ca varianta doi de mai sus ar fi cu mult mai potrivita.
ladyJ spune:
Laura,nu ma supar.
Exemplul tau nu e bun sau nu l-am inteles eu
Pe de alta parte, una e sa ai dreptate si alta e sa ti se recunoasca dreptatea.Si dreptate ai degeaba daca nu ti-e recunoscuta. In demersul asta de recunoastere a dreptatii trebuia sa ai grija la atitudine.
DrgPlm spune:
Am observat pe viu ca exista un tratament diferentiat pe care unele spitale il aplica in relatia cu mamele respectiv tatii.
Am vazut cum cadre medicale au asigurat prezenta mea impreuna cu fetele mele cand au fost internate cu bunavointa, dar imaginandu-si ca incalca regulile si imi fac mie un favor.
Am vazut formular de internare pentru copil care e tiparit "CU/FARA mama" - nu parinte, nici inregistrarea reala a identitatii persoanei insotitoare.
Am auzit replica "nu noi facem regulile" - defapt acele reguli nici nu exista - iar daca exista in scris si sunt emise din partea unei persoane cu autoritate sunt ilegale.
Am auzit replica "sa vina bunica, sa vina vecina, sa vina oricine numai femeie sa fie".
Spitalele erau Alfred Rusescu si Matei Bals
Nu imi propun sa fiu vehement - va povestesc.
inaioana spune:
Eu aici sunt in acord cu Llaura, pot recunoaste daca cineva are dreptate indiferent cum pune problema si cat imi repugna persoana. Draghici are dreptate in privinta discriminarii acesteia daca ea exista (eu nu am fost niciodata cu copiii in spital asa ca nu stiu). Contraargumentul meu la acest subiect l-am expus deja. In plus as adauga doar ca demersul acesta declarat ca fiind in vederea adunarii de informatie despre spitale care discrmineaza tati este prost orientat pe acest forum in masura in care aici 99.99...% dintre useri sunt MAME si nu tati. Pe scurt, grupul tinta straluceste prin absenta.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
inaioana spune:
DrgPlm, niciun regulament de ordine interioara nu poate prevala in fata unei legi/constitutiei unei tari. Prin urmare prevederea din prezumtivul regulament al spitalului este nula de drept.
Edit: Am citit superficial prima data, acum vad ca spusesei si tu cu alte cuvinte acelasi lucru.
Btw, poti sa fi si vehement, mie mi-e egal.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
kariguld spune:
parerea mea, daca intr-o institutie spitaliceasca exista anumite ordine interioare, cei care vin acolo ar trebui sa le respecte. cum de fapt respectam orice regula/regulament din oricare alta institutie.
copilul meu a fost in spital in RO, in anul 2000, o viroza mai complicata. si sotul a stat cu el trei zile, pentruca eu eram plecata din RO. nici nu s-a pus problema sa vina mama/bunica/soacra/bona. si asta acum 10 ani. si nici un tratament preferential, spaga sau altceva. asta se intampla la spitalul Grigore Alecsandri.
si mai stiu si alte cazuri de tatici, unul chiar divortat, care au avut permisiunea sa stea in spital cu proprii copilasi.
cred ca exista discriminare in RO, dar nu tot ce se intampla poate fi numit discriminare.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
simpatic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana DrgPlm, niciun regulament de ordine interioara nu poate prevala in fata unei legi/constitutiei unei tari. Prin urmare prevederea din prezumtivul regulament al spitalului este nula de drept. |
Asa si ce ar trebui sa faca un tata care se duce sa se interneze cu copilul in spital? Sa ii explice asistentei ca este "nul de drept" sa nu ii permita internarea si sa se interneze cu forta?
Cate legi si prevederi constitutionale nu se repsecta mai ales in privinta relatiilor dintre parintii divortati si copii.....
DrgPlm spune:
Inaioana, multumesc pentru sustinere.
Mai semnalez ca forumul e despre copii si, pentru ca am copii, ma consider indreptatit sa particip. Semnalarea lui TATA mi se pare adecvata din acelasi motiv.
Incepand cu 1 (unu) grupul e prezent si defapt procentul nu conteaza. Pentru fiecare parinte grupul respectiv e 100%. Si apoi, cine stie, poate ca grupul e mic din cauza unei atitudini generale care descurajeaza grija si incurajeaza distantarea (pentru ca o considera "naturala"?)
O chestie simpla de sociologie spune ca un grup e intotdeauna mai mare decat numarul reprezentantilor "vizibili".
DrgPlm spune:
Kariguld - exemplul pozitiv e incurajator.
E evident insa ca acolo unde merge bine nu trebuie indreptat nimic.
Eu am povestit despre doua spitale unde nu e asa - cu nivele diferite de discriminare. O intrebare interesanta ar fi - cum stau cei de la Grigore Alecsandri cu formularistica - sotul tau a fost bifat ca "mama"? a fost lasat din "bunavointa" celor care lucreaza acolo sau simplu si direct pentru uca e tata?
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DrgPlm Kariguld - exemplul pozitiv e incurajator. E evident insa ca acolo unde merge bine nu trebuie indreptat nimic. Eu am povestit despre doua spitale unde nu e asa - cu nivele diferite de discriminare. O intrebare interesanta ar fi - cum stau cei de la Grigore Alecsandri cu formularistica - sotul tau a fost bifat ca "mama"? a fost lasat din "bunavointa" celor care lucreaza acolo sau simplu si direct pentru uca e tata? |
cred ca ai retinut, actiunea se petrecea acum 10 ani. nu cred ca sotul meu s-a dus imbracat in fusta mea a mers la urgenta cu copilul si a fost tratat ca atare, ca orice pacient. nici nu s-a pus problema venirii mamei. totul a decurs firesc!
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!