Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 4
hannen spune:
Xio,spune-mi si mie unde in alta tara din lume ,in care alt sistem doctorul isi permite sa tipe la pacient si sa-l umileasca in ultimul hal???
Unde in lume,doctorul la care te duci cu sperante ,persoana de la care speri in primul rind sa te lamureasca asupra afectiunii de care suferi,sa te sprijine,sa-ti ofere un suport moral...in fine,unde in lume persoana aia,adica doctorul te face sa pleci din cabinet plingind de umilinta ca ai indraznit sa intrebi pe Maria Sa ceva despre starea ta de sanatate,ca ai avut tupeul sa ceri o explicatie a analizelor...si mai ales pt. ca NU I-AI BAGAT IN BUZUNARE!
Pt. ca imediat ce apare plicul,se inmoaie tonul!
Te rog cauta un alt sistem in lumea asta ca sa comparam romania,sa stim la ce nivel de aflam.am inteles,nu ne putem compara cu U.S.A cu Japonia...la facilitati dar la ce ne putem compara?Pt. ca dupa ce ca suntem carpa in cur,suntem si haini la suflete.
Asadar congo,zimbabwe,ghana...unde in ce zona sa ma duc sa gasesc ceva asemantor cu oamenia doctorilor din ro?Mi-e ca jignesc alte natii nefondat,ca n-am nicio idee cum e pe la ei,poate`s saraci da` curati,vorba ceea.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui balerrina
Xio, BINEINTELES CA ESTE VINA DIRECTORULUI. Pentru asta este platit sa nu apara astfel de situatii. BINEINTELES ca este si vine asistentei. Insa totul incepe de la director. -- C. |
Iau cazul unui spital judetean in care directorului ii este pur si simplu imposibil sa verifice fiecare transa de sterilizare spre exemplu , fiecare operatie si fiecare pacient.
Mai mult ma racaie oamenii aia care stiu ce se intampla dar tac. Nu ma intereseaza de ce tac , conteaza doar ca sfideaza bunul simt si isi bat joc de viata altora.
Directorul nu stia de acea ...nici nu stiu cum sa-i zic . Asistenta stia. Vinovata in ochii mei este ea , nu vad de ce i-as interzice dorectorului sa mai profeseze vreodata cand asitenta respectiva a permis asa ceva.
Hannen, noi am primit mai multe exemple din alte tari printre care si unul cu o asistenta sefa de sectie car se purta urat cu personalul si cu pacientii.
Diferenta dintre noi si tara respectiva este ca acolo a fost data afara (era clinica privata , da' tot aia e ) , iar la noi sunt tolerate astfel de iesiri.
Hanen , ca sa iti raspund la intrebare :
http://www.inspire.com/groups/lung-cancer-survivors/discussion/oncologist-snapped-at-me-for-asking-questions/
Viviana , eu nu as risca. Probabil daca ti-ai pune familia pe balanta nici tu Ca si doctor oricum te expui la boli de genul asta zilnic aproape , cu buna stiinta insa stai sa te gandesti .
Iei 5 halate , 7 manusi , masca si speri sa iasa totul bine.
In cazul de care am spus daca se intampla Doamne fereste ceva putea sa dea in judecata spitalul si sa castige bani buni. Nu in Romania , bineinteles , ca nu avea de unde sa primeasca banii.
Sincer nici nu imi pot imagina cum poate un om sa faca ce a facut asistenta respectiva...
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Llaura spune:
Xio, tu esti fata tare buna, dar dupa parerea mea (nu ca mi-ai cere-o ) ai mare nevoie sa pleci pe undeva pe afara sa studiezi si sa lucrezi. Si dupa aia sper din inima sa decizi sa te intorci.
Edit: vesti bune, Amelia respira singura si o tanti de la municipal tocmai a spus la stiri ca viata ei nu mai e in pericol iminent.
alintaroma spune:
Mai fetelor nu zice nimeni ca nu se intimpla si in alte tari. S-a intimplat si aici la noi in oras anul trecut un dobitoc de dr. dermatolorg nu isi steriliza instrumentarul cum trebuie si a infectat zeci de persoane cu Hep. B dar inca de atunci i s-a inchis practica si este in proces iar de practicat medicina garantat nu o va mai practica vreodata in viata lui. Deci se intimpla si aici (mai rar ce-i drept) dar diferenta e ca se iau masuri.
Am scris la subiect pentru ca si mie mi-a fost infectata fata in sala de nastere cu Stafilococ auriu si copil nascut cu scor apgar 9 la 12 ore de la nastere a fost total deshidratata si la un pas de moarte pentru ca asistentele erau mult prea ocupate sa sarbatoreasca revelionul . Asa mi-a trebuit daca m-a apucat nascutul de revelion . Multumesc lui Dumnezeu ca toata povestea s-a terminat cu happy end dar partea trista e ca s-a incercat sa se dea vina pe mine ca de la mine s-a infectat copila desi mi s-au luat probe inca de la inceput cind nici nu m-i se explicase clar ce are fata, si au iesit toate negative!
Iar anul trecut mi-am pierdut mama datorita faptului ca a fost infectata cu Hep B ori la dentist ori la institutul inimii unde era tratata in mod constant si la conditia ce o avea la inima organismul nu a rezistat nici tratamentului ptr hepatita si nici bolii
Sa nu mai zic ca initial cind a inceput sa se simta rau toata lumea (dr. cardiolog, internist) a trimis-o acasa spunind ca asta e! inima a slabit atit de mult si ca nu se mai poate face nimic iar eu am spus din start ca sigur s-a suprapus o alta boala peste conditia avuta si trebuie insistat ca la 2 luni de umblat pe la dr sa ni se dea verdictul ca are Hep B iar o luna mai tirziu s-a stins Avea doar 67 de ani
Cam asta e realitatea ca mergi la doctor sa te tratezi de una si te intorci cu alte belele mai nasoale uneori ... si e normal sa iti pierzi increderea. Si suferi cind pierzi oameni dragi si statisticile nu te ncalzesc cu nimic ...
Tremur de nervi si pling ....
columbiana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Iau cazul unui spital judetean in care directorului ii este pur si simplu imposibil sa verifice fiecare transa de sterilizare spre exemplu , fiecare operatie si fiecare pacient. Mai mult ma racaie oamenii aia care stiu ce se intampla dar tac. Nu ma intereseaza de ce tac , conteaza doar ca sfideaza bunul simt si isi bat joc de viata altora. Directorul nu stia de acea ...nici nu stiu cum sa-i zic . Asistenta stia. Vinovata in ochii mei este ea , nu vad de ce i-as interzice dorectorului sa mai profeseze vreodata cand asitenta respectiva a permis asa ceva. Hannen, noi am primit mai multe exemple din alte tari printre care si unul cu o asistenta sefa de sectie car se purta urat cu personalul si cu pacientii.Diferenta dintre noi si tara respectiva este ca acolo a fost data afara (era clinica privata , da' tot aia e ) , iar la noi sunt tolerate astfel de iesiri. Hanen , ca sa iti raspund la intrebare : http://www.inspire.com/groups/lung-cancer-survivors/discussion/oncologist-snapped-at-me-for-asking-questions/ Viviana , eu nu as risca. Probabil daca ti-ai pune familia pe balanta nici tu Ca si doctor oricum te expui la boli de genul asta zilnic aproape , cu buna stiinta insa stai sa te gandesti . Iei 5 halate , 7 manusi , masca si speri sa iasa totul bine. In cazul de care am spus daca se intampla Doamne fereste ceva putea sa dea in judecata spitalul si sa castige bani buni. Nu in Romania , bineinteles , ca nu avea de unde sa primeasca banii. Sincer nici nu imi pot imagina cum poate un om sa faca ce a facut asistenta respectiva... ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
pardon me? asta fac mai nou, va dau exemple ca se intimpla si la altii, se mai si justifica pe deasupra pentru atitudinea barbara si inumana pe care o aplica pacientilor?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madau Apropo de lipsa de manusi, etc....prietena mea buna e asistenta de 10 ani la Universitar, chiar pe sectia de chirurgie si acum vreo 2 ani au avut mari probleme, ne spunea ca li se dau 3 perechi de manusi pe zi, asta in conditiile in care avea cate 7-8 pacienti, cica sa se descurce, ca asta e. Si vreau sa va spun ca si ea, si colegele ei, puneau bani si-si cumparau manusi si tot ce mai aveau nevoie. Asta inseamna responsabilitate si vointa. Si grija fata de tine si fata de pacientul ala amarat care nu are nici o vina ca spitalele nu au una, alta. Dar desigur e mai usor sa stai si sa te plangi, decat sa faci ceva concret. Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005) www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009 www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2 bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX |
vecina mea, asistenta la chirurgie la sp.judetean Tirgu-Mures avea dulapul plin de pansamente, manusi, injectii, antibiotice, etc, aduse ghici de unde, de la lucru; facea pe bani injectii prin bloc cu materialele luate de la spital.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Lali spune:
Acum e la Antena 3 unul din directorii de la spitalul universitar care a preluat pacientele. Veste buna este ca solista operei este ceva mai bine, respira singura.
Vestea halucinanta este ca, dupa spusele acestui director spitalul CF 2 este un spital bogat (ma rog, in Romania), iar lipsa fondurilor nu justifica ceea ce s-a intamplat. Pacientele au fost transferate de urgenta la universitar, cu septicemie, fara a se respecta protocolul obisnuit in aceste cazuri, fara a se discuta cu spitalul in prealabil si in conditiile in care spitalul CF are sectie de terapie intensiva. Asta arata, zic eu, disperare si o musca pe caciula cat casa. Deasemenea un angajat al spitalului, anonim declara ca nu se foloseau la curatenie dezinfectantii normali pentru spitale ci spalau cu detergent obisnuit, casnic ...
Mai este se pare o pacienta la Floreasca, venita tot din acel spital. Si Floreasca a declansat ancheta epidemiologica.
Olina87 spune:
citat din mesajul lui XIO Viviana , era vorba despre o pacienta care avenit de urgenta la maternitate , iar tu ca doctor nu trebuie sa iti risti viata pt. ca spitalul n-are bani . Nu este normal asa ceva , ai risca sa faci HIV si sa-ti scurtezi drastic viata doar asa , de vitejie? Eu nu . |
nu este normal pentru tine - asa ai invatat sa tratezi pacientii? eu am un prieten chirurg, un om deosebit, care a riscat si a operat un pacient cu HIV - operatie majora si grea; cu suspiciunea ca s-a infectat(aici nu mai stiu circumstantele exacte, nu mi-a mai venit sa-l intreb cum de s-a intimplat, dar se poate intimpla, asa cum bine spui, a facut acel tratament teribil de care spui tu, care i-a zdruncinat sanatatea - speram cu totii sa fi fost eficient tratamentul
asta ca sa vorbesc din ce stiu, altfel as spune simplu - daca tu nu ai face asa ceva nu inseamna ca altii nu considera normal sa isi respecte juramintul de medic
dupa tine - daca tot moare de HIV sa-l lasam sa moara in liniste...
Olina87 spune:
Directorul nu stia de acea ...nici nu stiu cum sa-i zic . Asistenta stia. Vinovata in ochii mei este ea , nu vad de ce i-as interzice dorectorului sa mai profeseze vreodata cand asitenta respectiva a permis asa ceva. |
Rufus spune:
Sunteti carcotasi! La noi e bine...
http://www.mediafax.ro/social/cseke-numarul-raportat-de-infectii-intraspitalicesti-in-romania-este-mult-sub-media-europeana-6056771/
PS: Managerul este direct implicat (si vinovat) la tot ce misca in firma, societate, spital. Si cu bune, si cu rele. Nu-i in stare, poate sa pasca oile. A, si acolo e tras la raspundere daca moare o mioara...dar soprana nu da lapte, lana...poate sa se care linistita! Xio, un tanar (ca tine) nu trebuie sa se "muleze" pe metehnele inaintasilor. Adica, in fond, cei ca tine pot schimba ceva. Daca vii, insa, si tu cu texte ca pe vremea bunicii...s-au dus naiba sansele.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008