Fulgusori de nov.dec2009 (66)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

lucia..poate nu ai mai intrat de ceva vreme..si ti-ai pierdut parola..nh..nu-s..e o parere...poate less inspired..
incearca sa pui alta
si ce facultate ai terminat?
cate luni are bebe tau?
incearca sa iti faci cont de poze pe weebshot...e fain..si sa mai incarci ceva poze noi..

Mariuca acasa la buni 20.04.2010
" Sunt o pana de vultur pe coama unui leu/
O crusta de sare sub unghia unui zeu..."
Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciandrea spune:

Camy am inceput diversif la 4 luni jumate. Noi cand ne-am externat din maternitate ne-au spus ca sa mergem sa facem un control pt linistea noastra sufleteasca si am mers. Banuiesc ca au vazut ei ceva si chiar daca eram la mom respectiv revolatata pt ca nu ma asteptam sa imi spuna tocmai mie asta a trebuit sa aleg intre un control la Bacau sau Bucuresti si evident am ales Bucurestiul. E bine ca am trecut peste si pana la un anisor va trebui sa mergem din 3 in 3 luni la control.

Lady, eu am nascut la Moinesti

29+ MARIA
www.flickr.com/photos/38638325@N05/?saved=1" target="_blank">poze cu noi

Mergi la inceput

e bine acolo..numai la municipal bc..e nasol rau.....

Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

nimeni?

cum s-a nascut broscutza mea
Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Hello, f.t.l. !

Roxy, felicitari pentru achizitie si sa o folositi sanatosi!

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

tare-tare e, umflata nu mi se pare...deci??????

Camy, sper sa nu te superi pe mine, dar nu ma pot abtine sa nu-ti raspund la intrebarea despre dinti cu finalul unui banc: daca ies, ies. Daca nu, nu! (oricum, de iesit vor iesi ei)
Ca mi-am adus aminte, am incercat si eu sa-I analizez gingiutzele fie-mii… credeti ca m-a lasat sa la “banghesc” (he-he-he, uitasem expresia, Lady)? Ea are impresia ca vreau sa-I dau ceva de mancare si-si roteste disperata limbuta in-out

Lady, sanatate Mariucai. Sper sa scapati de roseola repede si fara complicatii.

Cat despre fructe, pana acum Sophiei vad ca-I place marul copt cu cereale (cum zice si lorelix ca face; daca ii dau marul pasta, simplu, fata mea mai mult il scuipa si se si enerveaza). Banana pasta simpla mi-a scuipat-o si mi-a dat mana de-o parte. Dara viitoare o combin cu cereale.
Am incercat ieri si cartof dulce simplu- am desfacut primul borcanas organic-, si dupa ce s-a strambat la prima lingurita, a lipait-o nesigur pe a doua, de la urmatoarea incolo s-a hotarat si mi-a tras mana cu putere spre gurita ei. Ba a si plans cand s-a terminat portia… daca o tine tot asa, o sa ajunga sa-mi manance urechile

Luciandrea, multumesc pentru raspuns. Mi-ai adus aminte de avocado- am cumparat si eu unul sa vad cum merge la diversificare, si uitasem de el. Dar zici ca e un facut cu avocadele (?) astea: mie imi place gustul lor, insa rar nimeresc sa le desfac cand sunt exact cat trebuie de coapte; in plus, cand se intampla sa le nimeresc nu pot manca decat max jumatate, restul ajunge la gunoi ca alti clienti nu am in familie . Daca i-o place Sophiei, poate o sa impart cate unul cu ea

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Cu ani in urma, pe vremea cand Diana era bebe, primisem de la dentist un grafic care arata cum apar si cand se schimba dintii. Grrrr... nu-l mai gasesc, asa ca am cautat info pe net. O postez si pentru voi, daca sunteti interesate.

Graficul de mai jos arata cand erup si cand cad dintii de lapte.

Nota: Copiii pot evolua diferit!

Grafic - Evolutia dintilor de lapte
---------------------------------------------------------
Sus Cand erupe dintele Cand cade dintele
----------------------------------------------------------
Central incisor 8 … 12 luni 6 … 7 ani
Lateral incisor 9 … 13 luni 7 … 8 ani
Canine (cuspid) 16 … 22 luni 10 … 12 ani
First molar 13 … 19 luni 9 … 11 ani
Second molar 25 … 33 luni 10 … 12 ani
Jos
Second molar 23 … 31 luni 10 … 12 ani
First molar 14 … 18 luni 9 … 11 ani
Canine (cuspid) 17 … 23 luni 9 … 12 ani
Lateral incisor 10 … 16 luni 7 …. 8 ani
Central incisor 6 …. 10 luni 6 …. 7

Asa cum se observa din graphic, primii dinti erup cam la varsta de 6 luni. De obicei, primii doi sunt incisivii (din mijloc) de jos. Apoi vor apare cei 4 de sus din mijloc. Incetul cu incetul, de obicei in pereche, pana copilul implineste 2 ani jumatate… 3 ani, vor apare toti cei 20 dinti de lapte- 10 sus, 10 jos.

Aproximativ la fiecare 6 luni, erup cate 4 dinti
Fetitelor le apar mai repede dintii, comparat cu baieteii
Dintii de jos erup de obicei inaintea celor de sus
Dintii erup de obicei in pereche: un dinte pe stanga, unul pe dreapta
Dintii de lapte sunt mai mici si mai albi decat cei permanenti
In jurul varstei de 2 ani jumatate… 3 ani, toii dintii de lapte ar trebui sa fi aparut

Imediat dupa varsta de 4 ani, oasele fetei copilului incep sa creasca creind spatii intre dintii de lapte. E un process de crestere normal, care creaza spatiul necesar dezvoltarii dintilor permanenti. Intre 6 si 12 ani, copii au si dinti de lapte, si permanenti.

Sursa: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=43131

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Cu ani in urma, pe vremea cand Diana era bebe, primisem de la dentist un grafic care arata cum apar si cand se schimba dintii. Grrrr... nu-l mai gasesc, asa ca am cautat info pe net. O postez si pentru voi, daca sunteti interesate.

Graficul de mai jos arata cand erup si cand cad dintii de lapte.

Nota: Copiii pot evolua diferit!

Grafic - Evolutia dintilor de lapte
---------------------------------------------------------
Sus Cand erupe dintele Cand cade dintele
Central incisor 8 … 12 luni 6 … 7 ani
Lateral incisor 9 … 13 luni 7 … 8 ani
Canine (cuspid) 16 … 22 luni 10 … 12 ani
First molar 13 … 19 luni 9 … 11 ani
Second molar 25 … 33 luni 10 … 12 ani
Jos
Second molar 23 … 31 luni 10 … 12 ani
First molar 14 … 18 luni 9 … 11 ani
Canine (cuspid) 17 … 23 luni 9 … 12 ani
Lateral incisor 10 … 16 luni 7 …. 8 ani
Central incisor 6 …. 10 luni 6 …. 7

Asa cum se observa din graphic, primii dinti erup cam la varsta de 6 luni. De obicei, primii doi sunt incisivii (din mijloc) de jos. Apoi vor apare cei 4 de sus din mijloc. Incetul cu incetul, de obicei in pereche, pana copilul implineste 2 ani jumatate… 3 ani, vor apare toti cei 20 dinti de lapte- 10 sus, 10 jos.

Aproximativ la fiecare 6 luni, erup cate 4 dinti
Fetitelor le apar mai repede dintii, comparat cu baieteii
Dintii de jos erup de obicei inaintea celor de sus
Dintii erup de obicei in pereche: un dinte pe stanga, unul pe dreapta
Dintii de lapte sunt mai mici si mai albi decat cei permanenti
In jurul varstei de 2 ani jumatate… 3 ani, toii dintii de lapte ar trebui sa fi aparut

Imediat dupa varsta de 4 ani, oasele fetei copilului incep sa creasca creind spatii intre dintii de lapte. E un process de crestere normal, care creaza spatiul necesar dezvoltarii dintilor permanenti. Intre 6 si 12 ani, copii au si dinti de lapte, si permanenti.

Sursa: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=43131

mi-ai luminat ziua

Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

lauriciu..dar tu nu ai poze cu bebe tau,,,cu tine...cu ,,famelia,,??

Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

adriana...nu e gata plimbarea?
lorelix..alias XENA...forumista razboinica..tu pe unde ai uschito azi???
cred ca dragutza noastra camy e la datorie..
eu abia am imbaiat fata..azi a mancat putin tare...e plina de punctuletze rosii...parca ar fi batuta cu urzica..mititica..plange din cauza asta...din cauza dintilor
eh..dar va rasari si soarele pe strada noastra...altfel ce haz ar mai avea viatza..fara necaz??

Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

lauriciu..dar tu nu ai poze cu bebe tau,,,cu tine...cu ,,famelia,,??

Uite aici (ultimele sunt cele mai recente) www.flickr.com/photos/11882381@N02/" target="_blank">poze si filmulete

Mergi la inceput