Cum e sa nasti in Romania?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Raluca, eu nu am auzit de 2000 RON (adica 500 euro) bani dati doctorului cand nasti la spital de stat decat in cazul unor super-somitati (profesori care apar pe la televizor...). Si, crede-ma, nici nu te poti baza pe ei ca vin la orice ora din zi sau din noapte (pai, daca tocmai sunt la televizor, n-o sa lase emisiunea pentru tine...). Sunt sigura ca poti gasi un medic bun care nu are asemenea pretentii. Si varianta cu medicul de garda nu este chiar un bau-bau, multe femei au nascut cu medicul de garda din diferite motive (de exemplu, pentru ca "somitatea" le-a lasat balta).

Multa sanatate tie si lui bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Pai Raluca,
Pt ca tot vorbeai de ce li se ofera englezilor si altora gratuit....sa stii ca in UK nasti cu cine este de garda ( nu exista pretentii ...vreau cu x) si cu MOASA nu cu doctor.
Si crede-ma ca nu iti doresti sa cheme doctorul caci asta inseamna ca e ceva grav.Si oricum daca nimeresti pe vreunul de aici de la mine din Bangladesh sau India....( nu sunt rasista e vorba mai ales de unde au facut scoala si cateodata de cata engleza stiu sa te intelegi cu ei ,nu de culoarea pielii).A si cezariene...nu prea se fac. Nici cand e nevoie de ele...sau ff rar.
Iti zic din experienta.
Si da e gratuit. As fi preferat sa platesc ...oricat.

Acum voi naste la o clinica privata , sincer nu are rost sa spun cat in total ( plus ca tb sa fac calcule serioase pt toate analizele , ecografiile, nasterea, hotelul, transportul, etc) doar ca ce spui tu acolo costa numai o eco. Saptamana trecuta am facut 2 ( cea de 20 de sapt si una mai detaliata -la o clinica de genetica- + amniocenteza) si am platit 6000 dolari singaporezi ( Clinica este in Singapore). Approx £3000.Si asta pt ca am vrut rezultatele in 24 de ore- altfel era jumatate (si numai 3 cele mai importante, nu toate, restul de 20 vin peste inca o sapt, altfel chiar ajungeam la sume astronomice si nici nu stiu daca este posibil). A, si nu pun hotel 5 zile, avioane, mancare...pt 3 persoane
Nasc in Septembrie si de la Sf lui Iulie voi sta la hotel pana merg la spital unde stau max 2 zile si apoi 2 sapt iar la hotel ca nu pot zbura cu bebe sub 2 sapt si tb sa atept pasaportul, ca nu am casa acolo.

Iti zic toate astea ca sa vezi ca si in alte tari sunt preturi f f mari daca vrei sa nasti la clinici private cu doctori renumiti pe care ii alegi tu, cu super conditii, sa faca ce vrei tu ,daca vrei analize complexe si sa iti dea rezultate in 24 ore in loc de 2 sapt, etc)nu numai in Romania.
In Uk la stat asteptam 2-3 sapt numai pt programarea la prima eco, inca vreo 2 pt a doua, amnio nu cred ca imi faceau ca nu parea asa serios, daca imi faceau 2- 3 sapt asteptam rezultatele. La clinica de genetica nu primeam programare ca nu ma inscriu la grupa de risc si ei nu considera o problema ceea ce poate fi si pe mine evident m-ar fi stresat toata sarcina, etc etc Deci nu e asa roz...

Acum eu am noroc ca voi recupera de la guvernul britanic banii astia - mai putin hotelul ( tocmai pt ca in UK e gratuita nasterea si sunt aici trimisa de ei , nu am plecat eu de capul meu), altfel, daca era alegerea mea sa ma mut in Banglasesh si nasc in clinica respectiva din Singapore eu plateam.
Asa si tu poti sa te duci in alta tara, dar nu stiu daca e cea mai buna optiune cel putin nu finaciar.
Sincer si daca ramaneam in UK mergeam la clinica privata, nu alegeam din nou spital de stat chiar daca e gratuit. Tocmai pt ca nu am fost deplin multumita la stat( deci nu invidia ce nu cunosti, probleme sunt peste tot). Dar alegerea asta o plateam.
Deci peste tot ceva de genul asta se plateste.

E poate diferita situatia ca si circumstante dar ca alegere e la fel. Tu alegi unde nasti.
Stiu ca in Ro cam toate femeile vor sa stie cu cine nasc, sa aleaga doctorul, si metoda!!! ( deci servicii care in alte tari se ofera la privat si nu la stat) si apoi vor gratuitate sau preturi mici( unele).
Deci nu poti avea si una si alta, vrei privat platesti si crede-ma ce citesc la privat in Romania mi se pare super de bun simt. Acum nu stiu conditiile dar oricum banuiesc ca mult mai bune ca la stat.

Cu ce nu sunt de acord : pai cu spaga.Fa-ti clinica privata , nu cere spaga sa iti faci meseria in spitalul de stat. La stat ar tb sa fie gratuit 100% inclusiv epidurala, anestezistul, mancarea , toate testele pe timpul sarcinii. Ca platesti taxe nu? Deci aici inteleg de ce spui ca ar tb sa fie ca in alte tari.

Si sigur cu conditiile stupide din unele spitale: copilul separat de mama, stat 2 zile in spital daca nasterea naturala a decurs super bine, spalat la fund ( scuzati) de infirmiera ( in loc sa faca femeia dus singura) si certat ca de ce nu folosesti vata ( in secolul asta!!!!),epiziotomii pe banda,lipsa optiunilor in ceea ce priveste nasterea TA si copilul TAU( cica in unele spitale ti-l imbraca ei cu ce vor ei, ii dau glucoza, lapte praf daca tu nu vrei), refuzul ca tatal sa fie prezent si sa taie cordonul, nascutul la gramada fara intimitate. Si lista poate continua.
Deci din punctul asta de vedere inteleg de ce vrei la privat ca nici eu nu a sputea sa trec prin asa ceva si sa mai spun si ca e bine.
Deci asta asa e , e nevoie si in Ro de conditii ca in alte spitale din lume mai ales ca femeile si 'cotizeaza'. Dar mi-e teama ca nu ai ce sa faci tu acum sa le schimbi.
Dar sa stii si nici in alte tari in spitalele de stat nu e chiar ca prin filme chiar daca e gratuit.

Ca sfat, daca tot tb sa platesti si ti se pare mult, du-te la privat. Daca spui ca la Bucuresti e mai ieftin si mai bine, du-te acolo ca nu e departe de Constanta..Eu zic ca merita pana la urma chiar daca tb sa te imprumuti sau sa strangi banii cateva luni.Pt copilul tau si nasterea ta nu e imposibil.

Sarcina usoara in continuare si o nastere fara probleme iti doresc!

Lara w21+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput