INTREBARE DESPRE PFA
Buna, am si eu o intrebare: sotul meu este pfa si asa cum fiecare se gandeste ce sa faca sa ia bani mai multi in cic, noi ne gandeam sa intre el in concediul pt cresterea copilului. intrebarea noastra este: cum se calculeaza 85%? din cat ai facturat pe un an sau la norma de venit la care se plateste impozit?
va multumesc anticipat pt raspuns
mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007) si viitoare mamica de bb2
foto
Raspunsuri
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maricicutz Buna, am si eu o intrebare: sotul meu este pfa si asa cum fiecare se gandeste ce sa faca sa ia bani mai multi in cic, noi ne gandeam sa intre el in concediul pt cresterea copilului. intrebarea noastra este: cum se calculeaza 85%? din cat ai facturat pe un an sau la norma de venit la care se plateste impozit? va multumesc anticipat pt raspuns mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007) si viitoare mamica de bb2 foto |
Eu stiu ca la norma de venit la care plateste impozit (daca e cu norma fixa de venit).
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marius spune:
Asa cum spunea si Laura daca este declarat fiscal la norma de venit atunci se va considera norma de venit declarata si impozitata. Daca este declarat la venituri realizate si impozitat ca atare atunci se vor cinsidera veniturile fiscale facturate si impozitate.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
maricicutz spune:
va multumesc pentru raspunsuri.
mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007) si viitoare mamica de bb2
foto
anca_nicolae spune:
Buna
Am si eu o intrebare legata de PFA.
Actualmente sunt in CIC, in mai inchei primul an, dar as vrea ma intorc la serviciu, ca PFA [pana acum am fost simplu angajat, 15 ani vechime pana sa intru in cic anul trecut, in mai].
Intrebare mea: exista posibilitatea sa raman inca 1 an [pana in 6 mai 2011] in concediu de ingrijire copil si sa fiu simultan si PFA cu norma de venit IT, platitoare de impozit etc? Se exclud cele 2 forme, cic-2 ani vs pfa cu activitate/venituri/impozit?
In mintea mea, teoretic, ar trebui sa fie legal, pt ca eu stau in acesti 2 ani ca "rasplata" pt anii munciti anterior si cotizati la sanatate, iar separat, pt ce venituri voi mai avea, sa imi platesc impozitele, conform PFA. Dar nu stiu cum e legea, ma puteti ajuta cu un raspuns?
Va multumesc.
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 11 luni
Laura25 spune:
Eu stiu ca nu ai voie sa stai in CIC si sa realizezi in acelasi timp venituri impozabile.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anca_nicolae spune:
Laura,
multumesc de info, si eu stiam, de prin auzite, de ceva similar, insa nedumerirea mea este legata de originea veniturilor impozabile. In sensul ca interdictia se refera la venituri realizate de oriunde [indiferent dc e activitate independenta sau din contra, cu carte de munca] SAU doar la venituri realizate la locul de munca de unde ai intrat in CIC?
Poze cu noi
marius spune:
Nu poti sa beneficiezi de CIc simultan cu salariul sau PFA. Indemnizatia se acorda pentru ca TU declari ca nu ai timp sa mergi la serviciu sau sa prestezi activitati profesionale fiind ocupata cu cresterea copilului minor. De aceea in azul in care sunt indeplinite conditiile legale esti "despagubita" nu "rasplatita". Vorbim de o asigurare asemenea celor incheiata la masini sau pt cazuri de accident samd.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
anca_nicolae spune:
Am inteles, multumesc amandorura pt raspunsuri.
Poze cu noi