Aspirante optimiste > 20 ani (480)
Raspunsuri - Pagina 20
roxy_s spune:
sherbi analizele ti le da medicul dar sunt o groaza testul TORCH clar ti-l da, urina urocultura , hepatitele, VDRL, HIV, hemoleucograma....si mai sunt parca, cateva.
eu stiu ca dadusem vreo 510 lei pe analizele astea.
paula,normal ca ai papat , ca aici nu a venit nimeni cu micul dejun si oricum n-avea ce papa.Daca tu nu ai facut, nu a facut nimeni
Viitoare mamica de
roxy_s spune:
da bebelu, asa este.
dar la noi in Brasov este Clinica Eva unde se naste in apa, as putea dar mai este pana atunci.
Viitoare mamica de
bebelu86 spune:
uite cam astea sunt:
A: Generale (care se pot face de regula o data pe an): HLG+VSH, Glicemie, Calcemie, Transaminaze, Creatinina+Ureea Sanguina, Colesterolemie, Trigliceride, Coagulograma, Grupa Sanguina+RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV) , serologia sifilisului + anticorpi (VDRL+ TPHA), HIV, sumar-urina, urocultura-antibiograma. Aceste analize se fac de catre ambii viitori parinti.
B: Dozari anticorpi pentru: zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella), CMV (citomegalovirus), Rubeola Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma.
Aceste analize, efectuate doar de viitoarea mamica, se pot face si in primele trei luni de sarcina, dar daca unul din rezultate indica un risc pentru sarcina, din pacate, se indica o intrerupere a sarcinii, deci este mai bine sa avem rezultatele analizelor inainte de a ramane insarcinata, pentru a prevenii un eveniment atat de neplacut, cum ar fi o intrerupere de sarcina.
Trebuie sa stiti ca vi se dau ca rezultate doua grupe de anticorpi: IgM si IgG
IgM, imunoglobulina M caracterizeaza infectia in actiune, este contraindicata o sarcina in perioada de IgM pozitiv. Stati linistite, infectia la o perioada de 3-6 luni devine cronica, deci se negativeaza IgM. Este necesara o reexaminare periodica si tratament dupa caz, pana la negativarea IgM.
IgG, imunoglobuluina G sunt anticorpii ce caracterizeaza o infectie cronica, mai bine zis, raspunsul sistemului imunitar la infectie, femeia poate ramane insarcinata si poate naste un copil sanatos, care la nastere primeste un bagaj de anticorpi, atat de necesari in primele luni de viata. Alaptatul la san (in special colostrul din primele 2-3 zile dupa nastere) este de asemenea o imunizare pasiva a copilului, atat de necesara lui.
C: Consult genetic: se indica daca in familiile partenerilor au fost cazuri de malformatii in cupluri unde partenerii sunt rude (grad 2,3). Se efectueaza de catre ambii parinti la departamentul de genetica medicala, Institutul PARHON
SUMAMED este un antibiotic ce se poate indica si in sarcina. Nu are efecte nocive asupra produsului de conceptie. Este comod si ca administrare (doze unice). Se indica in tratamentul infectiilor cu Chlamydia, Ureaplasma, Toxoplasma.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie voi fi anul acesta
PaulaFrida spune:
Ca sa ma revansez ca nu v-am dat de papat dimineatza,va poftesc acum la www.studioghibli.net/travel/london_2004/graphics/Lunch.png" target="_blank">masa de pranz,sa papati tot
Am inceput a doua folie de AC,inca una si chemam barza sa n-il aduca pe
TTC Ticker
Marriage ticker
roxy_s spune:
sherbi eu am zis ca la nastere nu vreau nici macar sotul sa fie langa mine. Daca este cineva langa mine in afara de doctori nu ma pot concentra.
este un moment in care treci prin niste dureri foarte mari si nu vreau sa ma vada asa cum ma stramb pe acolo
Viitoare mamica de
bebelu86 spune:
aaa atunci e bine dc ai acolo.
am crezut k e in alt oras, ca atunci era cam riscant.
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie voi fi anul acesta
pissi78ro spune:
Salut.
Nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine. Va scriam acum 2 zile ca mi s-a pozitivat testul de sarcina si ca speram sa nu fie vreun fals pozitiv din cauza Duphastonului.
Azi ma duc la control la medic. Mi-e tare frica pt ca am pierdut o sarcina la 6 saptamani si nu as vrea sa se intample ceva. Nu am multe simptome, doar sanii sunt umflati. Aseara ma durea spatele destul de tare ca si cum mi-ar veni. Asta ma face sa ma tem, oare e un semn rau?
bebelu86 spune:
Hai la CAPITOL NOU
Albumele noastre
PaulaFrida spune:
Acum si la Baia-Mare la Euromedica o sa se poate naste in apa,2000 de lei o sa coste,
acolo o sa merg si eu,o sa asiste si taticu' ca eu fara el nu ma duc sa nasc,trebuie sa fie si el prezent cand o sa i-i se nasca primul puiutz
Am inceput a doua folie de AC,inca una si chemam barza sa n-il aduca pe
TTC Ticker
Marriage ticker