Poiana lui Iocanssøn

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

doruletz ce apetisant suna un traseu pe la Vulcania si Clermont Ferrand, dar mi-e ca nu mai apucam sa ne oprim si pe valea Loirei. Dupa tine ce merita mai mult? Sigur ca ne gandim si la Silvia, e clar ca o chestie din asta cu vulcanul in realitate i-ar placea. Poate reconsideram traseul(ca inca nu rezervaram nimic intre Nice si Paris), mersi de tips. Ceva locatii de dormit?

arboria, frumos in Copenhaga, poate ajungem si noi, dar asteptam sirena . Io nu mai stiu cat erati de frumoase, dar clar sunteti .

Azi am zi libera, copiii sunt liberi de la scoala, de asta sunt prin zona daca cumva va intrebati .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

si noi ne gandisem la castele pentru weekendul asta dar ne-am razgandit repede, la varsta lu alex sau a siviei nu cred ca le-ar fi gustat prea mult. Cel mult i-ar fi placut unul dar s-ar fi plictisit repede mai ales ca e destul de obositoare o vizita la castel, mult de mers pe jos, gradini de vizitat, scari de urcat etc. Astea cred ca sunt pentru cupii ceva mai mari.

Insa depinde cat vreti sa stati prin Fr, poate de un castel o sa aveti timp, pe urma Vulcania e un mic ocol dar nu cine stie ce iar o zi-doua de vizite ajung pe acolo. Iar in Auvergne nu e numai Vulcania de vazut, mai sunt si alte siteuri interesante prin zona/

Tot inspre regiunea aia (centrala) mai e si un alt parc , le futuroscope, numai ca noi nu ajunseram inca pe acolo asa ca nu stiu ce sa zic. Zvonurile zic ca e interesant dar ca o singura zi de vizita nu e de ajuns.

Despre cazare, pt Auvergne si Vulcania cred ca cel mai avantajos e un hotel in Clermont-ferrand ca sa vedeti si orasul. Cum zisei acolo, noi staturam la hotel de Lyon, in piata centrala, masina poti sa o lasi intr-un parking public la vreo cativa m de hotel, costa vreo 8€ pe noapte.
Plus ca restaurantul ala de care zisei ca e excelent e chiar langa hotel, sa nu-l ocoliti daca ajungeti p'acolo,Le bouchon de Jaude ii zice. Asta ca sa nu viu numai io cu kg in plus din vacante:))

Mergi la inceput

Ah, nu ne putem opri decat o noapte pe undeva intre Nice si Paris si in plan era Chambord numai, nu avem timp de mai mult, desi e clar ca merita. Acum daca facem ocolul la Vulcania, nu mai ajungem si la castel, o sa supunem la vot . Cu siguranta Silviei i se va parea mai atractiv Vulcania, noua ambele. Fain si futuroscopul, cred ca si acela merita. Asteptam intai impresiile voastre . La Vulcania este prezentare si in engleza? Ca eu sunt singura care bajbaie in franceza, dar greeeeu de tot...nu stiu cat vom intelege . Mersi de tipsuri, le-am pus la favorite.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

amicii din Vierzon
nici nu-i spun lui Matei ca exista vulcania, el e innebunit dupa vulcani, la noapte ar trebui sa impachetez.

eu am fost la futuroscope si nu mi s-a parut grozav. drept e ca lumea s-a uitat cam ciudat la mine cind am zis asta, dar nah, eu mai putin cu tehnicismele. mi-a placut mai mult sa ma plimb pe stradute in Poitiers.

acuma, nu stiu daca noi sintem turisti normali, probabil ca nu. chiar si lui Matei i-a placut mai mult in parc de la villete si la hipodrom decit la disney, unde s-a plictisit de cozi.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

Avem si sirena. Tocmai venea chinezul sa o ia

doru, nu am primit nici un mesaj de la tine

LE: am mutat-o la locul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

arborico, si eu ti-am trimis PM cu nr de telefon pt a ma contacta la sfarsitul saptamanii si nu l-ai citit! Citeste-l please

v-am pupat, am citit cu pofta cum ati mancat si v-ati plimbat, eu din pacate n-am nimic frumos de raportat, doar ca impachetez si cumpar buzi in continuare, ceea ce nu e de loc interesant

va pup, sa aveti o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!

am calculator! da' is pe fuga. lilutz, multzam fain de oferta, esti o superdoamna

va pup la gramada

Mergi la inceput

arboria, nu vazusem sirena acolo in spatele vostru, de fapt si cand fuseram si noi la un metru de ea de abia o zariram:)

buli, pai ce mai asteptati, daca ii plac vulcanii acolo e de el; fa-ti bagajul si hai, lasa grecia (mai exista inca? spusera si pe la voi stirea cu piscinele de pe google map?:)

mihaela, parca zisesi ca veniti si la disney? io as taia o zi de pe acolo si as vedea altceva, sunt atatea locuri interesante. Da' e adevarat ca nu trebuie sa te iei dupa mine, io nu am o parere nu f buna despre disney, mai zisei io p'aci, sunt ca Matei al lu buli, sa stau la coada o ora ca sa ma invart 2 minute intr-un elefant roz zburator chiar nu vad nici o distractie. macar la vulcani e cat de cat mai educativ chiar daca nu totdeauna asa spectaculos. Da, pana si la Villette, la cité-ul des enfants sunt mai interesante atractiile, are dreptate Matei. da' evident, e parere f subiectiva:)
vazui ca planuiti sa mergeti in Costa Rica? io nu fusei desi planuiram si noi acu cativa ani o vacanta acolo, facusem chiar itineraru, aproape inchiriasem si 4x4-ul de rigoare (ca cica nu se poate altfel) da' ne-am razgandit pana la urma si am fost in Mexic. Motivele pt care am schimbat destinatia au fost preturile, se zice ca e "elvetia caraibelor", asta spune tot, si faptul ca in afara de plaja si natura (jungla, parcuri naturale, animale etc) nu e altceva de vazut. Nu tu o ruina, o civilizatie veche, un oras mai cat de cat celebru. Da' evident, iar sunt subiectiva:)
Noi luam informatiile de pe forumurile routard-ului, asta e un fel de lonelyplanet in franceza; nu stiu daca te ajuta sa-ti dau link. Mai bine te duci pe lonelyplanet direct, daca nu ai facut-o deja, trebuie ca au si aia aceleasi forumuri pe tari; In routard se schimba adrese de hoteluri, nume de persoane de contact (in general francezi stabiliti prin partile alea) care te iau de la aeroport, iti dau adrese utile, hoteluri etc
Io gasii pe routard un blog, sunt si nume de hoteluri p'acolo si nu e prea mult text:)

Restu? Cand incepe bre eurovizionu', nu trebuia sa fie acusa? sau intrara in crize si norvegienii (parca p'acolo era anu asta, nu?)

pana atuncea, bantuid pe net detei peste un www.cariereonline.ro/articol/lucian-boia-ne-ar-placea-sa-primim-o-infuzie-de-spirit-organizatoric-nemtesc" target="_blank">interviu interesant, nu zice tocmai rau nenea asta, uneori mai are si dreptate:)) In afara de fraza aia cu "asa zisele cercetari stiintifice" in care el "nu crede", asta e o aberatie dar i se poate trece cu vederea, nimeni nu e perfect:) Insa in rest nu zice rau, chiar ma gandesc sa comand cartea aia despre franta, ma facu curioasa.

hai ca scrisei iar o gramada, mai viu

Mergi la inceput

doruletz, stii ca stam in Paris 7 zile, din care 2 sunt dedicate Disney-ului. Noi adultii si Diana am fost in Orlando la Disney, dar Silvia are imediat 7 ani si nu a fost, ea e copilul muzeelor, se extaziaza la mumii si pietre...s-ar putea sa nu guste Disney, dar nu pot sa nu-i dau sansa asta :). Deja incepe sa nu ii mai placa desenele(Diana a fost cand avea 9 ani si nu mai era asa entuziasmata, cel mai mult ne-a placut de ex. filmele 3 si 4 D-la astea sunt si efecte speciale gen stropit, ghionturi in scaune si impresia ca iti trec sobolani pe la picioare...nu stiu daca in Paris gasim asa ceva, dar cum sanse sa ajungem in Orlando degraba nu sunt, am ales varianta asta). Deci de taiat nu prea avem ce...
Silvia e genul de copil interesata de stiinta, de corpul uman, animale dar si de istorie. Cel mai mult i-a placut la Stockholm la Muzeul Tehnic, unde era o parte si despre corpul uman, evolutia omului pe Pamant. Era si o parte despre vulcani si a ramas fascinata, de asta cred ca i-ar placea la Vulcania in detrimentul castelelor. DAR avem si DAR-uri. Noi nu prea suntem genul care sa mearga de mai multe ori in aceleasi locuri. Paris era demult pe lista, acum i-a venit randul, nu stiu cand mai ajungem. Am alocat o saptamana, care stiu cu siguranta ca e putin, dar vedem ce si cat putem, la relash. Roma e singurul oras in care mergem anul asta a doua oara(dupa 7 ani!) si numai pentru ca nu am apucat sa vedem Capela Sixtina(am stat 2 zile si pe cand am ajuns la Capela era inchis ), plus ca e un oras de care ne-am indragostit amandoi in acel tur al Europei. Nici noi nu cred ca suntem turisti tipici, sau poate da? adica e clar ca daca ma duc in orase mari, ma duc sa vad ce au ele mai frumos(citeam pe un blog niste sfaturi de vizitare a Parisului...cica de ce sa te duci sa vezi turnul Eifel, Montmarte, Versailles si Notre Dame? dadea acolo alte exemple de obiective, mai putin cunoscute si neaglomerate...de acord daca mergi a 2-a sau a 3-a oara in Paris, dar pentru prima data...cum sa nu vezi turnul? Poate asta e clar gandire de turist tipic, nu? In fine...Oricum orice calatorie facem, mereu imbinam odihna cu istoria sau natura, musai sa vedem si altceva in afara de plaja si mare.
Despre Costa Rica...am scris si la subiect, avem rezervare pentru Thailanda unde ne dorim din suflet sa ajungem, dar cu bani putini rezervi avion fara posibilitate de renuntare(inca nu am facut-o si pe zi ce trece gasim tot mai scump). Si daca situatia ramane asa in Thailanda, pierdem banii in cazul in care nu putem merge. Pentru ca nu vrem numai lafaiala la soare ci ca de obicei vrem sa si vizitam. Bangkok mai bine zis...
Probabil ca renuntam la Thailanda, poate se mai stabilizeaza lucrurile in cativa ani...ne gandeam apoi la India, dar ne trebuie viza(noi mai avem 2 ani si ceva pana primim cetatenia suedeza, suntem cu acte romanesti) care se da taman de la Tallin! In Thailanda iar ne trebuie viza, asta a fost inca un element descurajator...asa ca am luat la rand tarile unde putem merge liber si Ovi a dat peste Costa Rica...dar sunt scumpe toate...cred ca nu ne putem permite inca. Mexic am zis si eu, tare mi-ar placea...dar Ovi e disperat ca a citit el nu stiu ce articole ca e cu impuscaturi pe acolo, la grupuri de turisti...nu vrea si pace! Cred ca pana la urma ramane Egipt, ca tot nu am fost la Aswan si Luxor. Acolo deja cunoastem locurile si chiar a fost frumos la Marea Rosie, plus ca ieftin.
Blogul acela e interesant, pe noi ne-a atras Costa Rica pentru parcurile lui naturale. Istoria o lasam pentru alte ierni daca e sa ajunem acolo...

Eurovizionu' e saptamana viitoare. La noi de 4 saptamani disecara astia(ieri fu ultima emisiune) melodiile participante, iar eu am in top Turcia, Croatia, Letonia si Germania.

Gata, fug sa fac gradina frumoasa ca luai ieri vreo 20 de feluri de flori, sa ma bata barbatu' cand vazu cat am de platit!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

evident ca trebuie sa duci copilu si la disney daca veniti, io avusei impresia ca prevazurati mai mult timp. Si io trebuie sa-mi mai fac curaj sa o mai duc pe Alex ca si ea cere prin mimetism, ca dupa fiecare weeend tot zic copiii din clasa ca au fost acolo:) Numai ca ma descurajeaza aglomeratia si cozile interminabile plus ca ta-su ii baga in cap ca nu e frumos si n-are nimic de vazut:)
Io cred ca si la disneyul din paris sunt cam aceleasi atractii ca si la ala originalu, doar e aceeasi multinationala, banuiesc ca facura la fel si aci.

Da, si io sunt de acord ca in paris trebe neaparat sa bifezi locurile cele mai celebre (Tour eiffel, Notre dame, quartier latin, montmartre, champs elysees etc) e obligatoriu;
noi cand avem putin timp de vizitat un oras mare, facem un tur in prima zi cu autobuzele alea turistice si dupa aia ne intoarcem pe cont propriu in locurile unde ne placu mai mult. In paris, ai de unde alege autobuze d'alea, sunt cateva companii, zi-mi daca ai nevoie sa-ti trimit info desi o sa gasesti toate brosurile la hotel.

Nici io nu stiu daca exista turist "tipic", poate doar cei care se duc mereu la all_inclusive, da' atunci nu esti 'turist' ca faci doar 'turul' unei camere si al fotoliului de plaja, esti mai degraba "vacantier":)) Io zic ca turist e doar ala care vrea sa descopere un loc nou, sa auda alta limba, sa vada cum traiesc altii, sa guste din mancarea lor etc.:)

Despre gradul de periculozitate, si aci suntem subiectivi, mie de ex mi-ar fi mult mai teama de egipt si de atentatele care avusera loc pe acolo de curand decat de mexic unde io pana acu n-am auzit de nici un masacru in masa ; altfel, nicaieri nu mai e riscul 0 acu, va spusei ca la supermarketul de langa mine detera unii o spargere (amenintara pe casiere cu pistolu) in timp ce io imi alegeam rosiile si castravetii din raion? Cel mai bizar a fost ca nimeni nu a parut socat prea tare, lumea si-a continuat cumparatuile si cand au plecat hotii ne-am indreptat si noi spre case sa platim. Politia a aparut si ea dupa vreo 10 minute, ca sa ia interviuri:)
Io una as vota mexicul fara ezitare, e o tara pentru toate gusturile, si clima, si ruine si muzee, si parcuri naturale si peisaje si istorie si localnici simpatici...ca sa nu mai zic de mancare:) Io astept sa mai creasca alex ca sa mai facem un tur cu autobuzul si cu rucsacul in spinare ca ne-au mai ramas locuri de vazut... Hai ca m-a apucat nostalgia.

Romania participa bre la eurovizion? ca parca nu vazui ca se cearta lumea p'aci?

mai viu

Mergi la inceput