Sezatoarea canadiana (179)
Raspunsuri - Pagina 5
laurajr spune:
Podeanu, vestile pe care le am in general sunt bune, doar ca viata mea e super aglomerata, si nu stiu cand se va mai potoli.
Mikion, se pare ca intr-adevar, Montrealul va poarta noroc dar Quebec a fost poarta spre taramul la care ati visat. Uneori trebuie sa facem sacrificii si sa o luam pe cai ocolite ca sa ajungem unde vrem !
Pucku, ce faci, cum te descurci cu 2 copii ? Stephi ce parere are de noul fratior, cred ca abia il asteapta sa creasca si sa se joace cu el, nu ?
Eu cand am botezat am intrat pe Traditii.ro si acolo am gasit tot ce am m-a interesat ca obiceiuri la biserica si la scaldatoare...dar din Beius, nu stiu pe nimeni personal ca sa-ntreb.
Delphin, daca rochia ta de bal e cea pe care am vazut-o in situl cu bijuuri ( adica era ieri, ca azi nu se mai vede-una cu multe culori, parca prinsa cu o panglica-esarfa dupa gat) pot sa-ti zic ca e superba !!! Nici nu indraznesc sa-ntreb de pret ca anyway, aici unde s-o port ? Dra imi place enorm !
Cassandra, LMA baiatului tau !
Simi, LMA lui Alice de asemenea !
Ana Stroe, multumesc de urari, pruncii sunt bine, dar mai bine sa zic ce-am mai facut ca sa va edificati.
Prin noiembrie anul trecut mi s-a nazarit sa ne luam casa; zis si facut. Am inceput sa ne uitam cu agentul sau private pe diferite site-uri, am fost aproape sa luam una dar ne-am razgandit in ultimul moment, alta am pierdut-o ca ne-au suflat-o chinezii de sub nas la negocieri dure dar pe-a treia am prins-o !
Noi zicem ca din toate punctele de vedere am facut un deal bun raportat la cum arata-impartire-pret-zona-scoli , sambata asta urmeaza sa ne mutam.
Apoi a inceput nebunia cu vanzarea casei actuale...am crezut ca mor cu zile...vorba lui Khristin, ma saturasem de atata curatenie si ordine, nici nu mai stiam unde ne sunt lucrurile uzuale de atat pitit prin dulapuri . Casa au luat-o vecinii nostri ca investment, practic am vandut-o la 2 zile de pe punerea pe piata , dar teoretic procesul a durat 2 saptamani in care am crezut ca-mi pierd mintile. Mai intai ca la 2 loturi de noi s-a scos o casa aproape identica dar cu 10 mii mai putin ( deci concurenta super serioasa) iar apoi ca pe cumparatori banca ii tot amana cu raspunsul daca le da imprumutul sau nu...eu stiindu-le situatia financiara (2 copii, ea n-a lucrat niciodata, el nu cred ca face mai mult de 60 mii pe an, deja downsize o data cu casa) eram de-a dreptul ingrijorata. Timp in care noi tot aveam zi de zi showing uri cu casa, just in case nu ar fi primit ei imprumutul.
Cand am primit vestea cea buna, parca mi s-a luat un bolovan de pe inima.
In acelasi timp, mama mea se pregatea de plecare in Romania, faceam bagaje noaptea, le ascundeam in basement, a 2 zi o luam de la capat cu cantarit-scos-adaugat ca sa iesim la kg la aeroport....si acolo nu ne-a intrebat nimeni de sanatate, puteam sa avem 2 genti de persoana in voia cea buna. Deoarece am stabilit cu mama sa plece dupa 6 luni, sa nu mai aplicam pt prelungire de viza, am hotarat sa-l ia si pe David cu ea,ca nu am gasit baby sitter doritor sa -l ia in griija cu alti copii avand in vedre atatea alergii alimentare. deci a trebuit sa urgentam toate intalnirile si tratamentele pe care le-aveam cu el, ca mai recent e suspect si de astm pe langa toate belelele...el parca simtea ceva, ca pleaca, ca atat ne-a urlat in ultima luna, de-am crezut ca capiem...din nimik o batea pe Ioana, nici macar nu o suporta in camera cu el, a fost o perioada tare incarcata de electricitate, cu frecvente descarcari !
Spre sfarsitul sederii mamei am primit si vestea bomba cum ca David nu va putea sta in Ro aproape 6 luni cat am planificat ( in iunie pleaca si Ioana si mama se intoarce cu amandoi in August 26) pt ca neavand acte romanesti e considerat cetatean strain si are drept de sedere doar 90 de zile. Va rog sa ma credeti ca dupa mailuri cu Consulatul din To, vizite si interventii la Politia Bacau si Emigrari, n-am 2 raspunsuri care sa bata la fel. Ba ca sa-i facem acte romanesti, dar aici Consulatul refuza sa-mi dea procura sa i se faca pasaport in Ro, plus ca numai birth certificatul imi ia cam 5 luni, deci trece peste biletul lui, ba ca neavand nevoie de viza de intrare nici la plecare nu i se pun conditii...bine, bine, dar chiar si asa, doar un Canadian daca vine in Ro, nu poate sta forever, nu ?
Ce sa zic, vb singura si-njur pe toti astia care-au facut dreptul la fara frecventa cu sacosa plina, ca nu o pot scoate la capat cu ei. Acum noi am hotarat sa mama sa-l scoata pana in Chisinau si la re intrarea in tara sa fie pregatita sa-i dea vamesului ceva ca sa fie sigura ca-i mai pune o stampila de 90 de zile.
Saraca mama, tot greul pe capul ei cade.
Peste toate astea, m-am apucat si de o cura recomnadata de un naturopat pt artrita mea, na-m voie mai nimica sa mananc, deschid frigiderul si-l inchid iar eu inghit in sec...
Ca sa nu ne plicitisim, in iuresul asta cu David , ne-a sosit si invitatia pt exam de cetatenie; dupa ce l-a recomandarea prietenilor am rupt la teste pe net, fara macar sa deschidem cartea (inconstienta totala, doar auzisem ca s-au schimbat cartile) am dat testul cu un set nou nout de intrebari...stateam in sala si ma gandeam cum ma fac eu de bafta sa pic testul si sa-l ia tot chinezu' si indianu' si eu nu ! Da pana la urma mi-am mobilizat cunostintele acumulate-n teste si cultura generala si am facut testul perfect si lunea asta am depus si juramantul ! Deci s-a deschis si pt noi sezonul la shopping in State, numa bine, pleaca Ioana si daca tot vom ramane singuri, macar sa facem ceva cu folos !
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa !
Asta ca sa nu povestesc cat plang dupa baiat, ce pustie e casa, cat de mult imi ipseste si ca toate argumentele pt plecare lui tara acum parca n-au nici un rost...
Podeanu spune:
Wow laura, incarcata viata ai. Succese cu mutatul si cu dorul de baiat... alina-ti sufletul cu gindul ca sta cu mama ta nu cu cineva strain.
Ione, ti-am rasfoit albumele de pe FB si am fost taaaare impresionata de cele de la nunta.Sunteti amindoi tineri, frumosi si va potriviti de minune. Alea din Maroc m-au fascinat total.
simi spune:
Multumim mult fetelor de urari!
Azi am cumparat tort, plus cadou copil (a fost modesta, n-a vrut decit un joc de DS si m-am conformat...)
Laura zic si eu ca Podeanu, WOW!!! Ce viata palpitanta!
delphin am vazut si eu rochia de pe site si mi-a placut mult de tot, dar sa nu te mai amarasc degeaba.
mamaana, bun venit socrilor! Cred ca nu mai e nici o problema de-acum cu vulcanul cunumeinpronuntzabil! Se pare ca s-a linistit!
Vreau si eu in parc cu voi, hotariti unde si ce data si vedem daca putem. Adica eu cu Ali, ca baietii, mai greu sa-i scoti la parcuri (cel tinar munceste week-end-urile iar cel in floarea virstei - cum as putea spune "cel batran"? are o gramada de trebi ...)
Pupam pe toata lumea!
Urati-mi succes pentru simbata cu 10 gaite gurese!
Mi-am amintit: mQQm ce mai faceti? Mi-e dor de voi!
pitilache spune:
La multi ani Calin de Casandra si Alice de simi!!!
Sa cresteti mari si sa aduceti numai bucurii parintilor!
mikiion spune:
La Multi Ani!! Calin si Alice!!!!!
Danalasa ca eram cam euforica luni!!! Intre timp am revenit cu picioarele pe pamant.... Ca am de cautat un alt apartament( am mai cautat toata luna februarie o data),de data asta o fac la distanta in plus, azi seara ma duc sa vad in ce conditii sparg bailul de la apartamentul unde nu locuiesc inca( asta e complicat ca actualii locatari trebuie sa ma lase sa intru cu vizitatori!!!!! sau concierja sa vrea sa se ocupe) . Sambata trebuie sa vizitam ceva la Montreal, si cum sunt cam limitata de gradinita lui Marc , e cam greu de gasit.
Ca ne-am si obisnuit prost de 4 ani cu garaj si nu prea gasim nimic la fel. Cred ca va trebui sa facem vreo doua drumuri la Montral. Asta e clar. Noroc ca stim zona unde cautam.
Asta e, am jurat amandoi ca e ultima data cand mai cautam apartament. Etapa urmatoare trebuie sa fie sa cautam casa noastra.Ca din zona Montrealului nu ne mai mutam.
Si mai dureros e ca am inceput sa facem curatenie in cutiile cu lucruri de bebe ale lui Marc.....ca nu vrem sa le mai mutam pe toate..... Si ma apuca asa o nostalgie......
Podeanu spune:
Simi, sa-ti traiasca domnisoara. Distractie placuta simbata si rabdare multa cu fetele.
Daiopri, tu ce mai faci? Idem Cristina (mQQm)... Hello aripa Ontario-Vancouver
cge spune:
Simi, "La Multi Ani" pentru Alice !!
Petrecere frumoasa sambata ! Si tie multa putere si rabdare inainte/in timpul si dupa petrecere.
Casandra, frumos ati petrecut.
Si ptr. Victor al nostru un cadou frumos e sa petrec timp numai cu el, de obicei, e cam pe planul doi din cauza sora-sii.
Simonna, felicitari ptr locul la gradi.
Vai ce trece timpul..
MamaAna, sa ne povestesti cum au ajuns socrii.
Mikion, spor la mutat.
Denisa, nu stiu sa te ajut in legatura cu destinatia de vacanta. Dar scrie-ne ce afli, o sa foloseasca si la altii la un moment dat.
Ce planuri aveti cu copiii la vara ? Cum se vor intalni cu bunicii ?
Laura, prim multe ati trecut in ultimul timp, inteleg de ce n-ai mai avut timp de forum.
Tinem pumnii sa treaca timpul repede pana vine David inapoi.
Eu de fapt intrasem sa va cer o reteta de cupcakes incercata, care arata f. bine. Trebuie sa fac pentru gradi la Anca, sa le vindem si cu banii astia sa sponsorizeze activitati.
Dana, vacanta placuta. Cred ca abia asteptati.
Multumesc si o zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Denisam spune:
Hello,
Laura- bine ca ai scapat cu bine prin ce ai trecut si enjoy timpul fara copiii.Stiu ca la inceput e greu sa te obisnuiesti,dar o pauza la 2-3 ani meritam si noi.
CGE- inca nu am aflat prea multe despre St. Martin,cand o sa am info le voi pune-stiu ca e ca si in Aruba, unde noi am fost si ne-a placut,dar as fi vrut detalii despre diverse resorturi.
Noi vara asta nu ducem copiii in RO,aducem bunicii pe rand si avem in plan innot si poate ceva lectii de calarie sau de tenis pt Emma,Alex inca nu e ready pt sporturi,se va balaci in lac
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani