Sezatoarea canadiana (179)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

simi nu se poate....Mi-ai povestit tu ceva la o intalnire ca ai locuit in oraselul TM..... Am crezut ca noi suntem singurii nebuni de pe planeta asta.

anka eu nici nu gatesc prea mult, dar eu inca regret robotul meu din Romania.....Si o sa mai treaca ceva apa pe Bistrita( sau saint-Laurent) pana o sa-mi permit sa imi iau...Niciodata nu e prima necesitate...... Si oricum multe le iau deja tocate....
Poti sa specifici ce fel de masina e acolo. Din aia care e cu incarcare verticala sau orizontala? Ca de aia ai primit raspunsuri diferite.... Ca un sfat, cumpara o solutie de scos pete ca asta:
http://www.globalpackagegallery.com/main.php/v/household/laundry/Resolve_Sprayn.jpg.html
Masnilie de aici, daca nu sunt ceva mai scumpe, nu fac fata la pete.....

ana felicitari pentru permanentizare.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

salutare!
au venit socrii joi, ultimul bagaj vineri noaptea (pe la 11 a sunat la usa...); e ok.

ankalaura (banuiesc ca stai la bloc) - pui detergentul direct in masina de spalat peste rufe iar balsam cumperi hartii cu balsam care se pun direct in masina de uscat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DELPHI - noi nu suntem inca eligibili pentru vreo rata, aici se functioneaza cu istoric si job la activ, in mod ideal. Nu stiu inca daca prezentul card de credit (care face si istoric, dar momentan e acoperit de noi, printr-un depozit colateral) ne-ar permite sa luam ceva in rate, dar in limita sumei acoperite.... problema e ca am nevoie asap de un aparat ceva...

CRIS - merci de link. Studiez. Nu caut ceva profi, ca m-ar ruina, oricat mi-as dori sa am unul. Mai astept
Inteleg ca aparatul tau nu bate si albusuri spuma, nu?

De gatit, eu gatesc mult si fac aproape de toate in casa, si dulciuri si tot felul de chestii, iaurt, cozonaci, placinte, gogosi, paine.... Deci musai imi trebuie un robot ceva...
Vad ca la Zellers e in oferta Bullet Express-ul, cel de la televizor. E 100 de dolari si face destule chestii - mixes, blends, chops, minces, crushes ice, face si suc, insa nu bate albusuri. Cica face si aluaturi. Cand aveam masina de paine, o foloseam pe post de amestecator de aluat, painea insa o coceam in cuptor (e mult mai buna asa).
Ce credeti, merita 100 de dolari, si pentru albusuri sa imi iau un mixer simplu?
Sau e prea scump 100? Vad ca un melangeur a la main se gaseste si cu 20 de dolari (dar e la capatul pamantului magazinul...)

MIKI _ pff, nu mi-am dat seama ca modul de incarcare face diferenta. Avem deci masina cu incarcare pe deasupra. Multam pentru solutia de pete, cautam ceva de genul asta.
Ca si detergent, voi ce folositi? In Ro, Tide e cam prost cotat. Pentru inceput, eu am luat un Purex. Problema mi se pare insa ca masina spala prea putin! Sau e si Purexul foarte prost... La sosetele albe nu scot fata, ori renunt de tot la ele, ori nu stiu... Si nu e vorba de umblat descult, ci doar de anumite momente cand copiii nu mai pun papucii (dar au si sosete de-alea antiderapante, cu cauciuc complet pe talpa, deci chiar nu umbla in sosete prin casa!) Si totusi, deci, la rufele albe nu am solutie! decat poate sa le bag de doua ori la spalat, succesiv!!

MAMAANA - Da, la bloc stam. Cum le zice la hartiile cu balsam?

Intrebare - aici se gasesc servetele de absorbtie pentru culori?De pus in masina de spalat? am doua cutii aduse cu mine, dar o sa se epuizeze. Sunt o mare inventie servetelele astea, ca pot pune orice la spalat, numai albele separat! Toata eventuala culoare care ar iesi, se impregneaza in servetelul asta special si restul rufelor raman la fel. Sunt super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzana95 spune:

Ptr. osolita din Germany
daca ajungi la Toronto, magazine foarte bune(haine/pantofi) gasesti in centru, pe Bloor cu Yonge Street: in intersectie se inalta The Bay cu mai multe departemente, apoi urmeaza pe Bloor West(pe o distanta destul de mica): Holt Renfrew, Zara Canada, Banana Republic, Gap, Club Monaco, Coach Canada, French Connection UK, Burberry, Lacoste si altele.
Tot pe Yonge, mai la sud, aproape de lac, este mall-ul Eaton Center cu majoritatea magazinelor de pe Bloor West, dar si cu altele mai ieftine, magazinul Sears cu diferite departamente(marfa nu este de aceeasi calitate ca la Bay) si iarasi The Bay, mult mai mare. In aceasta parte a orasului gasesti tot ce vrei, nu are rost sa cutreieri tot orasul; pastreaza bonurile de casa si etichetele de pret, daca te razgandesti, poti sa schimbi marfa/primesti banii inapoi sau , daca ai noroc, sa primesti niste bani la aeroport cand pleci, pentru taxe(anul trecut, guvernul canadian nu a restituit turistilor acesti bani). Succes la cumparaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Anka, intrebai de vanilie, vanilla sugar, la Mourelatos/Maxi/magazine romanesti il gasesti; masina de spalat/uscat e una din cele mai mari dezamagiri din Canada, deh, la tzara desi am dat o caruta de bani si am cumparat ultimu strigat local ; de detergenti nu mai spun, de cite ori pot aduc Tide din Romania, sosetele le arunc destul de des, si cit mai putine albe ; bine ca masina de acum si fierbe, si in disperate ii mai dau fierbere la sosete si maieurile barbatilor.
si eu gatesc si cozonacesc tot in casa, nu am robot (am zis, eu sunt cheap:)), mixer la 20$ rabais de la vreo 50-foarte bun; aluatul de gogosi/cozonaci/placinte la cuptor (tocmai am una cu mere ) il pun tot la framintat in masina de piine, si pe aia am dat 60$; nu merite Bullet ala 100$, eu retin ca l-am vazut si la mai putin; apropo de investitii, eu caut acum o trampolina (buna la plod sa mai stea prin curte, buna mie sa slabesc:)0, daca ati vazut pina in 200$ undeva spuneti si mie.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Uitasem sa scriu despre alergie, vad ca eu sunt singura pe aici, in Romania n-am avut nimic, niciodata; aici s-a declansat anul trecut, si ma...rupe; dureri de cap, senzatie de voma, stranut interminabil, ochi plingaciosi; problema e ca n-am ajuns la un alergolog si ma trateaza generalistii dupa ureche, am amintat sa ma planific, am sperat ca scap anul asta dar deja e circ;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Ana nu, nu esti singura cu alergiile. Alice a mea se trezeste cu ochii rosii, pina pe la 10-11 ii curge nasul intr-una, stranuta de numa-numa si m-au mai si chemat la scoala intr-o zi sa o iau ca ei cred ca are ... conjunctivita. Le-am adus pina la urma hirtie de la medicul ei ca nu-i conjunctivita, sa stea linistiti, ca-i alergie la polen.
ma intreb ce fac copiii cu conjunctivita, stau acasa ca si cum ar fi ciumati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Ce zic socrii de copii, mamaana?
Cit timp stau? Transmite salutarile noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessie spune:

Ankalaura, ma faci sa zambesc...Si eu, cand am ajuns in Canada, oricat de super extaziata eram, masinile de spalat de la bloc le-am urat cu pasiune Ce ma mai ajuta era solutia pentru pete, dar chiar nu poti face asta pe toate sosetele! abia am asteptat sa ne mutam la casa sa-mi iau masina de spalat "normala".
Dar nu am retinut, pana la urma stati la bloc sau la casa? Prietenii nostri din Montreal, chiar daca erau in chirie, tot si-au putut cumpara o masina buna de spalat de la inceput si nu au avut probleme. In Toronto nu prea poti face asta daca esti in chirie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

ankalaura e o cutie portocalie bounce se numesc; dar daca ai cumparat deja softner lichid poti pazi masina de spalat pana ajunge la clatit si-i pui atunci din ala(vreo 12 minute inainte sa se termine). of, ce am ami urat si eu masinile de spalat de la bloc, si tot timpul strangeam marunt sa am sa spal la un moment dat schimbam banii la masinile de junk food de la servici, bagam o moneda de 2 dolari si apoi apasam cancel si-mi returna de 25 de centi

simi multumim le zic cand se trezesc. au ramas impresionati de tudor cat de mare si ascultator e, iar dupa fate sunt topiti. fetele nu vorbesc cu ei ca si-au dat seama ca nu sunt intelese ca ele numai pricep romaneste dar vorbesc inapoi in engleza. stau la noi pana la sf lui iunie cand pleaca in vancouver la fratele lui mihai (au si acolo doi nepoti, iar p efetita o stiu numai din poze)

Mergi la inceput