Gradinita Waldorf

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cu dedicatie pentru cine mai "crede" in sistemul de invatamant traditional. (la noi traditional e echivalent cu arhaic, invechit, dar din pacate nimeni nu analizeaza in profunzime rezultatele si, mai ales, nimeni nu ia masuri)

www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/secretele-succesului-la-bac-al-elevilor-waldorf-230357.html" target="_blank">Secretele succesului la Bac 2011

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Dcirstea, nu te supara dar de ce tradintionalul inseamna arhaic (invechit)? si cam ce masuri ar trebui sa se ia? Ce rezultate ar trebui sa se ia in considerare?

Ar trebui probabil ca la waldorf, sa foloseasca copiii doar creioane cerate groase cat butucii care ii impiedica sa-si formeze mana pentru scris, ar trebui sa modeleze doar in coca pentru paine in loc de plastelina, ar trebui sa coasa si fetele si baietii la gherghef???? asta ii pregateste pentru futurism sau prezent, daca traditionalul e desuet?

Ar trebui sa le impoaie capul cu tot felul de traditii care nu au nici o legatura cu cultura noastra?

Ar trebui ca toti copiii sa fie amestecati (grupe mixte de varsta) si sa repeta absolut in fiecare an acelasi lucru? Pe motiv ca se invata prin repetitie??? Pai un plod la 3-4 ani poate face ceva progrese, dar ce ne facem cu cel de 5-6 ani care la gradi asculta poezia "degetul mare pleaca la plimbare, mijlociul bla, bla, bla"?!?

Pai eu am asistat la faza asta la waldorf in romana. Educatoarea citea mandra de pe un caiet aceasta greoaie poezie. S-a poticnit cand s-a terminat pagina si fica'mea de numai 3 ani i-a "soptit" continuarea, la care ea seaca: "te rog nu ma intrerupe! dau pagina si continui".

Chiar nu inteleg ce ai vrut sa spui cu sistemul traditional, dar poate ma lamuresti tu care din cate stiu in sistemul traditional lucrezi.

Si eu la fel. Si sunt din familie de cadre din sistemul traditional.

cred ca e cazul sa ma opresc pentru ca atat de tare m-am enervat ca asa as "sifona" tooot ce am vazut fix eu cu fix cei 2 ochi ai mei in cateva luni de observare waldorf romana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Si acum vad ca ai dat un link cu bacul 2011. Pai daca la asta te referi puturosi sunt peste tot. A ajuns bacul un examen mai de temut decat licenta! hai sa fim seriosi. E pentru cei care nu au pus mana pe carte never ever! Dar cei din "netraditional" respectiv waldorf nu vad cu ce ar fi mai dotati sau mai pregatiti.

Orice copil din orice satuc daca vrea sa ia bacul il ia! Daca se tine doar de tigari, mobile si avioane, mai greu!

Mergi la inceput